Hangi yazılım diliyle başlanmalı?

mytheanor

Centipat
Daha fazla  
Hangi yazılım diliyle başlamaylım? Ne yapacagımı bilmiyorum. Back endde Java'ya başadım sonra arkadaş geldi Java çok zor yapamazsın HTML, CSS, C bunlardan başla sonra ilerlersin dedi. Yeni başlayanlar ve matematik bilgisi ilkokul seviyesinde olanlar için Java zor bir dil midir? Ne yapmalıyım bir türlü karar veremedim.

Genellikle programlamanın mantığını algoritmik düşünebilmeyi öğretmen için python öneriyorlar.

Açıkçası yazılımcı değilim fakat arada bir konulara bakıyorum ve her zaman şunu görüyorum "Ne için kod yazacaksınız?"

Açıkçası yazılımcı değilim fakat arada bir konulara bakıyorum ve her zaman şunu görüyorum "Ne için kod yazacaksınız?"
Yazılımcı olmayan haliniz, yazılımcıyım diyip de kendi kafasından dil önerenlere bin basar hocam. Sorulması gereken soru bu işte.

Forumda binlerce bu konudan var artık. Web geliştirme üzerine çalışacaksanız HTML, CSS, JS, PHP, MySQL, Java vs. çalışın. Framework olarak React, Angular öğrenin. Bunları bir anda değil sıra sıra öğrenin. Mobil geliştirecekseniz Swift veya Kotlin öğrenin. Eğer bilgisayar uygulamaları yapacaksanız, C, C++, C#, Java vb. öğrenebilirsiniz.

Bu video yardımcı olacaktır.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Her bir kimse bir şey söylediğinde, hemen ona geçerek başlayabilirsin. Herkes te mutlaka farklı bir şey söyleyecektir.

Mesela: Ne yapmak istiyorsun? diye sorabilirler.
Programlama bilmeyen biri ne yapmak isteyebilir ki?

Small Basic (Microsaoft'un kini) öneririm. İnglizce bilmiyorsan, klavuzunun Türkçe çevirisini arayıp bulmayı öğrenerek başlayabilirsin.
,
Java ile de devam edebilirsin. Sıkıntı olmaz. Ben izin veriyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı