Hangi yazılım diliyle başlanmalı?

Yazılım Mühendisliği.

Temel atmak iyi bir yaklaşım olabilir. Ancak, derslere odaklanarak yazılım mühendisliği bölümünde yer alan en iyi üniversitelere girmeye çalışmak daha faydalı olacaktır. Bu şekilde daha sağlam bir temel oluşturabilirsin.

Ayrıca, fare tutmayı bilmeyen kişiler, doğru eğitim ve çaba ile çok iyi yazılımcılar haline gelebilir. Yeter ki kendilerini geliştirmeye devam etsinler.

Hocam gittiğiniz yerde yüzde 80 0 bilgi olacaklar onu çalışacağınıza sınavınıza çalışın bence.

Temel atmak iyi bir yaklaşım olabilir. Ancak, derslere odaklanarak yazılım mühendisliği bölümünde yer alan en iyi üniversitelere girmeye çalışmak daha faydalı olacaktır. Bu şekilde daha sağlam bir temel oluşturabilirsin.

Ayrıca, fare tutmayı bilmeyen kişiler, doğru eğitim ve çaba ile çok iyi yazılımcılar haline gelebilir. Yeter ki kendilerini geliştirmeye devam etsinler.
katılıyorum

Peki YouTube'dan önerebileceğiniz kanal var mı Python dersleri veren?

Python ve eğer istersen burada çok güzel bir şekilde anlatıyor kayıt olup eğitime başlayabilirsin şunu da söyleyeyim kayıt olurken e-Devlet şifresi falan istiyor bu site BTK'nin (Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu) olduğu için girebilirsin hiçbir sorun olmaz.

Buraya bak.

Son düzenleyen: Moderatör:
kardesim selamlar, ben yaklasık 8 yıllık bir yazılım muhendısıyım. inan yazılım dili konusu bu işin asıl kısmı degil. bana sorarsan, yazılım nedir sorusuna tam ve mantıklı bir cevap verecek kadar bilmelisin.
  • Yazılım mimarileri
  • Software Engineering principles
  • Business process management
  • Agile, Scrum, Waterfall
  • Api, Distributed systems, microservice architecture and etc
  • Load balancing, cloud security,
  • access layers, network
vs vs. konularda temel düzeyde bilgiler edinir isen ve sonra da hangi alanda ilerlemek istediğin ile ilgili araştırmalar yapmanı öneririm:

• Web/Mobile development
  • Network (Security)
  • Database management / Data engineer etc
  • Site reliability engineer
  • Game developer
  • Web3 development
vs. vs. konularda da arastırmalar yapıp, sonrasında dil secmeni önerebilirim.

örneğin, Türkiye sartlarında:
backend developer rolünde: Java, C# ve JS bilen yazılımcılar agırlıktadır.
veri analizi veya mühendisliği konularında: java ve python , (R lang)
AI, LLM, MDM vs vs. konularında : pyhton,
game dev: c++, c#

ama global olarak bakılırsa:
web geliştirme (backend): go, kotlin ve rust
mobil vs digerleri de benzer.

bunlar benim fikirlerim, arkadaslar, aksini iddia eden varsa etmesin :D şaka şaka bilgilerini ve yorumlarınızı beklerim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı