Hayatım hiç ilerlemiyor

Katılım
7 Nisan 2023
Mesajlar
370
Arkadaşlar olmuyor. Ne arkadaşım ne dostum ne de bir sevgilim var. Ne de güzel bir ailem neden ben millete bakıyorum arkadaşı var sevgilisi var ailesi iyi parası var e daha nolsun hani benim milleten ne farkım var ben mutlu olamayacak mıyım? Bu yaşa kadar zorbalık, yalnızlık, sosyal fobi, utangaçlık, özgüvensizlik, korku ailemle anlaşamama, babadan sevgi görememe, babamın bizi fakir yaşatması, abimin deli olması, gibi sebepler hayattan bıkmaya yeterli oluyor yaşım 17 daha bu yaşa kadar bunca şeyleri neden yaşıyorum ve yaşattırıyorlar?
 
Zor hocam. Bu ülkede babadan problem çekmeyen insanlar seçilmiş kişiler herhalde.

Ben takmamaya başladım sanada öneririm. Geçmişte yaşadığım her şeye rağmen takmamayı ve ciddiye almamayı seçtim ben.
 
Zor hocam. Bu ülkede babadan problem çekmeyen insanlar seçilmiş kişiler herhalde.

Ben takmamaya başladım sanada öneririm. Geçmişte yaşadığım her şeye rağmen takmamayı ve ciddiye almamayı seçtim ben.

Babalarımız gün gelip düşman kesilecek kadar alacak gönülü oluyor ama yine de baba ne diyebilirsinki sonuçta.
 
Daha 17'sin, oldukça boş vaktin olmalı. 17 yaş böyle şeyleri takmana gerek olmayacak kadar güzel. Hayatın asıl derdi 30'lara doğru başlıyor.
 
25 yaşıma geldim, hiç sevgilim olmadı, hiç işim olmadı, hiç arkadaşım olmadı, hiç param olmadı, hiçbir yeteneğim yok, hiç özgüvenli olamadım. Anksiyete ve sosyal fobi adı verilen psikolojik sorunlarım var. Bence bu sorunların da ötesinde başka sıkıntılar var ama doktorlar hayır diyor.

İnsanlar benimle alay ediyor, beni dışlıyor, benimle konuşmuyor. Hiçbir şekilde sosyal ortamlara dahil olamıyorum. Lise ve üniversitedeki bütün arkadaşlarım iş sahibi oldu, sadece ben işsiz kaldım. Aşırı heyecandan dolayı, iş tecrübesi olmamasından dolayı, mezuniyetimin aranan pozisyon için yeterli olmamasından dolayı mülakatlarda sürekli eleniyorum. Her an hayal kırıklığına uğruyorum.

Ailem destek oluyor çok şükür ama nereye kadar ailem benim için masraf yapacak? İşsiz olduğum için genel sağlık sigortası primini her ay ailem ödüyor. Ailemden bir şey istemeye utanır oldum. Bilgisayar, telefon, kıyafet, akıllı bileklik, kitap vs. ne varsa hepsini ailem aldı.

Askerliği nasıl yapacağımı sürekli düşünüyorum, askere gittiğimde insanlar benimle uğraşır mı, dalga geçer mi korkusuyla günümü geçiriyorum. 1 sene erteleme kararı verdiler, daha da erteleme vereceklerini sanmıyorum.

Adam olsam ve bu lanet hastalıklarım olmasa askerliği yapmıştım, işe girmiştim ve kendi paramı kazanmıştım. Her maaş aldığımda aileme katkıda bulunurdum. Artık utanarak eve gelmezdim. İşim olduğu için başka da bir şey istemezdim Allah'tan. Hayatım monotonlaşacağı için çok sorun olmayacaktır. Evden işe, işten eve.
 

Geri
Yukarı