Hayatınızın anlamı nedir?

Kusura bakma ama cümlelerin çok tutarsız geliyor. Bir Allah'ın dediklerini, ibadetini uygularım diyorsun bir diğer taraftan da Allah'ın seni var edişinden stres duyuyorsun. Yazdıklarım konu başlığının dışına sapmasın diye daha fazla yazı yazmayacağım.

Bak reis ben Allah'ın beni var edişinden sters duymuyorum Allah'a ibadet etmek ise müslümanlığın görevi bunu yerine getiriyorum yani nerede tutarsızlık gösteriyorum anlamadım hem Allah'a ibadet edip hem de bu dünyayı sevmemek tutarsızlık mı olur anlamadım.
 
Hayatta kalarak ve üreyerek döngüyü devam ettirmek. Bundan daha fazlası yok. Kendinize özel anlamlar yüklemek bu gerçeği değiştirmez.

Sizinle aynı fikirde değilim. Mesela kısır olan bireyler döngüyü devam ettiremediği için intihar mı etmeli? Dediğiniz şeyi hayatımızın bir parçası ama amacımızın bu olması bence çok sıkıcı ve karamsarlığa yol açıyor.
 
Sizinle aynı fikirde değilim. Mesela kısır olan bireyler döngüyü devam ettiremediği için intihar mı etmeli? Dediğiniz şeyi hayatımızın bir parçası ama amacımızın bu olması bence çok sıkıcı ve karamsarlığa yol açıyor.
İntihar etse dahi zaten döngünün içerisinde kalmaya devam edecek. Bu sefer de yaşayanlar tarafından tüketilecek. Çok değişen bir şey yok. Amacımız her zaman aynı oldu ki sadece üzerine kılıflar geçirdik. Bu gün iyi bir üniversiteyi hedef olarak koyuyorsak daha iyi yaşamak yani hayatta kalabilmek için yapıyoruz. Örnekler çeşitlendirilebilir.
 
Hayatın anlamı yaptıklarından haz almaya çalışmak ve olumsuz şeyler karşısında aklını kaybetmemeye çalışmak arasında verilen mücadeleden çıkarılan bir sonuç.
 
Tanrıya ve ahirete inananlar tanrının belirttiği kurallara uyarak cennete gitmeyi amaçlıyorlar ve bunu hayatlarının anlamı yapıyorlar. Ben tanrının varlığına inanmıyorum ve ahirete de o yüzden şu an benim için hayatın bir amacı ve anlamı yok. Kendi kendime acaba ben mi anlam katmalıyım diye soruyorum. Benim gibi bu durumda olan varsa hayatınızın anlamı nedir bu konuda yol gösterebilecek var mı?

Diğer dünya için çalış. Bence hayatın anlamını insanın kendisi belirler. Mesela kimisi için hayatın anlamı ailesidir. Kimisi için kariyeri...

Yani anlayacağın hayattın anlamını sen belirlersin. Benim için hayattın anlamı en fazla ne kadar yükseklere çıkabiliyorsak (maddi ve manevi anlamda) o kadar çabalamalıyız.
Yoksa benim kaybedecek bir şeyim olmaz; ya varsa sen ne yapacaksın?"

Bence kaybedecek çok şeyi var... Hayatının büyük bir bölümünü yalana inanarak geçireceksin bazı şeyleri deneyemeyeceksin. Daha çok sayabilirim. Bence sonsuz hayat fikri aşırı güzel gelse bile işleyişte çok korkunç. Sonsuz her şey sonsuz ölüm yok bir anlamı yok. Bence yok olmak daha korkunç olsa bile işleyişte daha mantıklı.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı