Hayatta hiç sevgilinin olmaması

anksiyetemden nasıl kurtulabileceğimi araştırmaya başladım
Adım adım ilerle öyle bir anda kendini kızlarla konuşmaya atarsan yapamazsın. Mesela dışarı çık sigara içiyorsan çakmak iste kızlardan yada adres sor, bunlar senin için ısınma turları. Tahmini 2-3 gün sonra dışarı çıkıp yine bu hamleleri yapıyorsun ve dışarda gözüne hoş gelen ilk kızla gidip konuşacaksın fazla düşünmeden, çok düşünürsen anksiyeten tutar beynin felaket senaryoları kurar ve konuşamazsın. Bu sırada şehrinin itiraf sayfalarında ve arkadaşlarının takipçilerinde kızlara istek atıyorsun, gt yapanların tercihen 2 hafta sonra hikayesine yada öne çıkarılanlara yazıyorsun. Merhaba,selam diye bir giriş yapmıyorsun, sadece ortak nokta üzerinden. Mesela ata binerken hikaye atmıştır sen de yazarsın atlarla mı ilgileniyordun diye.

Unutma, bizler avcıyız onlar av.

Adım adım ilerle öyle bir anda kendini kızlarla konuşmaya atarsan yapamazsın. Mesela dışarı çık sigara içiyorsan çakmak iste kızlardan yada adres sor, bunlar senin için ısınma turları. Tahmini 2-3 gün sonra dışarı çıkıp yine bu hamleleri yapıyorsun ve dışarda gözüne hoş gelen ilk kızla gidip konuşacaksın fazla düşünmeden, çok düşünürsen anksiyeten tutar beynin felaket senaryoları kurar ve konuşamazsın. Bu sırada şehrinin itiraf sayfalarında ve arkadaşlarının takipçilerinde kızlara istek atıyorsun, gt yapanların tercihen 2 hafta sonra hikayesine yada öne çıkarılanlara yazıyorsun. Merhaba,selam diye bir giriş yapmıyorsun, sadece ortak nokta üzerinden. Mesela ata binerken hikaye atmıştır sen de yazarsın atlarla mı ilgileniyordun diye.

Unutma, bizler avcıyız onlar av.
Adres sormayı falan denedim, bunda sıkıntı olmuyor; ama sonra gerçekten adres sormuş gibi yapıp sohbeti ilerletemeyip ayrılıyorum.

İtiraf sayfalarındaki kızlara pek güvenemedim şahsen. Tabii eğer amaç sadece kızlarla iletişim kurmaksa, o zaman sorun yok.

Adres sormayı falan denedim, bunda sıkıntı olmuyor; ama sonra gerçekten adres sormuş gibi yapıp sohbeti ilerletemeyip ayrılıyorum.

İtiraf sayfalarındaki kızlara pek güvenemedim şahsen. Tabii eğer amaç sadece kızlarla iletişim kurmaksa, o zaman sorun yok.
Ben şahsen adres sormaya gidiyorum sohbetin devamında: "Ben zaten seninle tanışmak için gelmiştim oranın nerede olduğunu biliyordum zaten.’’ Sonra ufak bi gülüş yapıp: "Merhaba ben X" diyip elimi uzatıyorum. Nerede oturduğunu falan sorabilirsin ama abartmadan, röportaja dönmesin konuşma. Kombinine yorum yap mesela. Saçına yap. Biraz sataş ama aşağılama ve en önemlisi fiziksel özelliğiyle dalga geçme.

Ben şahsen adres sormaya gidiyorum sohbetin devamında: "Ben zaten seninle tanışmak için gelmiştim oranın nerede olduğunu biliyordum zaten.’’ Sonra ufak bi gülüş yapıp: "Merhaba ben X" diyip elimi uzatıyorum. Nerede oturduğunu falan sorabilirsin ama abartmadan, röportaja dönmesin konuşma. Kombinine yorum yap mesela. Saçına yap. Biraz sataş ama aşağılama ve en önemlisi fiziksel özelliğiyle dalga geçme.
Teşekkürler yardımlarınız için, deneyeceğim.

İnsan ilişkileri genelde Freud veya Jung gibi uzmanlarca 4-5 veya yerine göre 6 evrede inceleniyor. Ama genel psikoloji 4 evre içerisinde incelemeyi daha uygun görmüştür.

Özellikle altını çizerek baştan özet geçeyim bu sitenin yaş ort. genelde 15 veya 14 olduğu için birazdan yazacaklarım birazcık size yönelik olacaktır. Bazı konularda boşuna üzüldüğünüzü öğrenmeniz adına bu mesajı yazıyorum.

Genel psikolojik incelemeler ışığında kız ve erkek ilişkilerinin değerlendirilmesi:
  1. 0-6 yaş aralığı yani farkındalığın olmadığı alan: Bu yaşlarda olan çocukların cinsiyetlere yönelik bir duyarlılığı yoktur genellikle diğer çocuklarla sosyalleşme sadece oyun oynamak, beraber aktivite yapmaktan ibarettir. Kız-Erkek ilişkileri açısından aslında incelenmeye alınmaz bu noktaya o yüzden 0 yani başlangıç öncesi alan diyebiliriz.
  2. Çocukluk ve Buluğ önces 7-11 yaş: Bu yaş aralığında kız-erkek ilişkilerinde karşı cins farkındalığı mevcuttur. Genellikle 0-6 yaş ilişkileri ile benzerlik gösterir beraber oynamak, aktivite yapmak bu yaş grubunda görülür. Henüz ergenlik kaynaklı hormonel değişim olmayacağı için taraflar arasında aşk durumu daha çok ebeveyn yoluyla öğrenimden gelen ve aslında gerçekliği olmayan sığ bir durum olarak kalır. Sonut olarak 1. evre burası kabul edilmekte.
  3. Erken Buluğ Çağı 12-15 yaş: Bu yaş aralığında ergenlik evresi başlar, hormonlar ve vücut gelişimini tamamlamaya başlar. Erkekler artık karşı cinsi etkileme kaygısı güder, güzellik ve estetik algısı bedensel algı ile şekillenmeye başlar. Cinsiyet farkındalıkları. Hormonlara ve değişen psikososyal yapı uyarınca çocuklarda artık aşk duygusu gerçekten biyofizyoloji ile desteklenir ve somut olarak gerçek bir aşk durumu yaşanır. Genellikle dünya bazında erkeklerin ilk sevgilisini edinme yaşı 14-13-15 olarak kaydedilmiştir. Bizde daha çok "Lise aşkı" veya "Lise manitası" olarak kategorize edilen bu yaş aralığındaki ilişkilerin genelde %0.1 veya %1 bir grubu hariç 3. evreye veya 4. evreye geçemez. İlişki süreleri genellikle 1-6 ay veya bazı durumlarda 1 yıla kadar çıkabilir. Bu yaşlarda Avrupa ülkelerinde vs. cinsel ilişkiye girildiği gözlemlenmiştir. Ülkemiz içinde aynısı geçerlidir. Genellikle 0 noktası ve 1. evre somut olarak kabul edilmediği için aslında 2. evre olmasına karşın ilk kez gerçek ilişkiler burada başlar. Yani başlangıç noktasıdır.
  4. Geç Buluğ Çağı 16-19 yaş: 2. evre içerisinde edilnilmiş ilişkiler eğer uzun süreli ise bu evreye geçecektir. Bu yaş grubunda artık duygu-durum ve kişilik özellikleri gibi bireyin mizacını şekillendiren özellikler büyük oranda tamamlanmaya başlar (takribi %60-50) bu evredeki ilişkilerde ciddiyet düzeyi 0-1-2 evrelerinden daha yüksektir. Aşk duygusu ise gene 2. evre içersinde olduğu hibi gerçekten insan fizyolojisi kaynaklıdır. Bu yaşlardaki bireylerde evlenme ve artık tamamlama durumu gerçekleşebilir. Ülkemizde olmasa bile özellikle Ortaöğretim'in 3 yıl sürdüğü Azerbaycan, Singapur vb. ülkelerde 16 yaşında mezun olan bireyler 2 veya 4 yıllık üniversite eğitimi alırsa takribi 20-19 yaşlarında mezun olacakları için bu aralıkta ülkemizde olmasa bile dünyada özellikle 18-19 yaşında evlenmeler görülür. Evliliklerde çiftlerin boşan oranı aşırı erken evlilik olmasından kaynaklı geç evliliklerde olduğu gibi yüksektir. Genel olarak Evre 3 olarak kabul edilir.
  5. Gençlik ve Yetişkinlik: 20-30 Yaş: Somut olarak dünyada ilişkiler, evlilik, kız-erkek ilişkileri konusundaki en tepe evre bu kısımdır. Evliliklerin, çocuk sahibi olmanın, maslow piramidine göre kendini gerçekleştirme evresindeki son evre ile eş güdüm yükselir. Erkeklerin maddi özgürlüklerini ve finansal açıdan kendi istikrarını sağladıktan sonra evlenmek adına en istekli oldukları yaş aralığıdır. Eğer geçmiş evrelerden gelen bir ilişki ise örneğin: 2 veya 3. evre olarak düşünebilirsiniz. artık evlilikle sonuçlanır. Örneğin: 16 yaşında lisede sevgili olup birbiri ile ilişkiye başlayan bir çift 24-25 yaşlarında maddi özgürlüklerini sağlarlarsa evlenmeyi düşüneceklerdir. Genellikle ülkemizde ve dünya bazında evliliklerde 3-4 yaş farkları normal karşılanmaktadır. Bunun sebebi daha çok erkeklerin ekonomik özgürlükleri ve istikrar sağlama yaşları ile ilgilidir. Genel olarak evlenme konusunda ciddi düşünüyorsanız ve 2-3. evre yaşlarınız boyunca sevgiliniz olmadıysa üzülmeyin bu evrede seveceğiniz birisini bulma şansınız artık daha yüksek. Ayrıca kişilik gelişmi ve karakter oluşumu tamamlanma noktasına geldiği için artık kişilik çatışmaları vs. yaşanmayacaktır. Genelde tüm dünyada evlenme konusunda en ideal evre kabul ediliyor. Ülke ve sosyokültür yapılarına göre değişmekle birlikte 18-30 yaş tüm dünyada evlilik konusunda en iyi yaş olarak onaylanır. 4. Evre olarak kabul edilir.
  6. Geç Yetişkinlik: 31-60 Yaş: Bu aralıkta evlenme oranı düşüktür genellikle boşanma oranı yüksektir. Yaşlılığa bağlı olarak yalnızlık ihtiyacı artacaktır. Eğer çiftler evli ise genellikle bu yaşlar çocuklarının doğum yılına göre değişmekle birlikte büyüme dönemidir. Genellikle oturmuş evliliklerde artık çocukları yetiştirmek, hayatı devam ettirmek, tatile gitmek, ev araba sahibi olmak gibi konular vardır. Bu yaşlara kadar evliliği erteleyen kişilerin evlenme şansı aşırı erken evlilikte olduğu gibi çok zor olarak kabul ediliyor. 5. ve son evre.
Şimdi soracaksınız neden aşırı bir uzun paragraf okuyorum? Güzel soruya güzel cevap: Özellikle bu sitede olup 15-16-14 yaşında lisede ilişki yürüttüğü kızla ayrılınca dünyası yıkılan arkadaşlar emin olun 2-3. evre ilişki olduğu için uğruna çok üzülecek bir şey yok. Eğer 2-3. evre olmasına karşın gerçekten ilişki süreniz +1-2 yıl ise o zaman potansiyel bir 4. evre kaybettiniz demektir ama bunun haricinde çoğunuz boşuna üzülüyorsunuz.

Ben bu bilgiyi bildiğim ve JSTOR ile Science Direct Sociology kısmında bu konuları okuduğumdan beridir sevgilim yok diye üzülmüyorum. Doğru, hayatımda 1 tane bile kız arkadaşım veya sevgilim olmadı ama daha 4. Evre yaşına gelmediğim için 20-21 yaşlarını bekliyorum diyebilrim. Muhtemelen çoğunuz zaten lisede görüştüğü kızla bir daha asla denk gelmeyeceksiniz bile boşuna üzülmeyin.

Bu kategoriye bu kadar uzun bir mesaj atmaya değer diye düşünüyorum okuyup bu bilgiden faydalanın. Teşekkürler.

Arkadaşlar, şimdi en baştan ileride karşına biri çıkar tarzı bir şeyler söyleyebilirsiniz ama ben hiç zannetmiyorum. 17 yaşındayım, pek yakışıklı değilim, esmerim. Şu ana kadar bir kız bile bana seni seviyorum demedi. Bu ister istemez moralimi bozuyor. Yani okulda ya da başka bir yerde bulurum birini açılırım ama ben içini sevmedikçe neye yarar? Belki ileride de hiç kimse çıkmaz, karşıma böyle boş boş yaşayıp giderim. Evlenmeyi de düşünmüyorum zaten.
Düşünmüyorsan neyi kasıyon o zaman boş muhabbet ben de evlenmicem gereksiz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı