Hayattan zevk alamamak

Diğer arkadaşlarının da dediği gibi yapacak bir şey bul! Ne olursa olsun, bir uğraş bul kendine. Kendi hayatını sorgula öncelikle. ''Ben ne yapıyorum?, Neden yaşıyorum?, Amacım ne?, Şöyle şöyle yaparsam ne olur?, Gelecekte ne olur?, Şunu yaparsam sonucu ne olur?'' gibi sorular sor kendine. Kesinlikle zamanını boşa harcama. -Ha illa da bilgisayar başında oturacaksan, kendine uygun film izle (Sosyal'de film/dizi önerilerine bakabilirsin), programlama işinde üşenme ve daha da geliştir kendini. Bir süre sonra artık bu senin için vazgeçilmez bir şey olacak. Bunların dışında merak ettiklerini araştır. Mesela aklına ilk gelen şeyi araştır, öğren. Tabii oyun da oyna. Fakat, bağımlı olma.

Ayrıca unutma ki, bir insan ömrü ortalama 65-70 yıldır. Bunun yarısı okuyup, iş kurup, evlenmek, çalışmak vs. ile geçer. Geriye kaldı ömrünün yarısı. Bu zaman içerisinde de hayatın sana verdiği yorgunluk ile bazı şeyleri artık yapamayacak veya yaşın geçmiş olacak. O yüzden geçirdiğin şu zamanları çok iyi değerlendir. İçinde olduğun dönem gereği bazı ruhsal sorunlar yaşaman normal. O yüzden hiç bir şeyi kafana takma. Hayat senin hayatın. Ne yapmak istiyorsan onu yap!
Anca bu kadar güzel yorumlanır. Eline emeğine sağlık.

Yasin biraz ilerlesin hayattan zevk almaya baslarsin...
Evet krise bir söz ama gercek bu...

Biraz sosyallesmeye bak derim ben, sosyallesme derken bu pano'dan bahsetmiyorum. Gercek hayat ve seni mutlu edecek seyler disarida...
Oyun, Teknoloji vs. güzel seyler ama kalici degil, bunlari yakalamaya calisma. Hayati yakala ve sikica tutun ona.

Kolay Gelsin...

Abilerim çok güzel yazmışsınız ilk önce benim gibi bir ergeni ciddiye aldığınız için size çok teşekkür ederim (Tabi bazı olaylar beni olgunlaştırdı) :)

Hepiniz eminim en içten yazdınız fakat bende çok kafaya takma düşüncesi var ve kafamda öyle saçma sapan düşünceler geçiyor ki burda anlatsam beni sosyalden kovarsanız o derece yani :( Birde bu düşünceler ile uğraşmam lazım şu kafaya format atmam lazım. Ama format cd'si yok.

İlk yapacağın şey bilgisayar ve elektronik bütün cihazlar dan uzak dur, git dışarıda sosyalleş bir sporla ilgilen. Arada benim de aşırı derece hayattan soğuduğum zamanlar oldu, ama ben mutlu olmak için hep arkadaşlarla kendi çapımızda Trekking (Dağ yürüşü) yaptık gerçekten çok faydası oluyordu, hayata yeniden bağlanıyordum resmen. Bu dediklerimi dikkate al gerçekten mutlu olursun.

Spora başla, ilgi alanlarını keşfet ve o alanlarda kendini geliştir. Okumuyorsan, ilgini çeken kitaplar oku. İmaknın varsa bir hayvan edin. Sokak kedisi de olabilir, tabi aşılarını yaptırman ve iyi davranman kaydıyla :) Geçmişi, bugünü, geleceği, evreni ve varoluşu sorgula. Sonra bu uçsuz bucaksız evrende küçük ve kısıtlı zamanı olan bir insan olarak, kendine bir amaç bul. Tembellik konusunda da, yarını düşünme, ya bugün ya hiç... Yarınlar bugünlerin taşırdıklarıyla dolunca sorun çözülmüş demektir.
Geçmiş olsun, zevk sarhoşluğu bitmiş, artık başını kaldırıp etrafına dikkatlice bakma vakti. Düşünürsen ve sorgularsan, daha önce göremediklerini göreceksin. Bunların içinde pek çok soruna da cevap bulabilirsin.
Mutluluğu (seni mutlu edeni) kendin bulmak zorundasın, biz en fazla tavsiye verebiliriz.
Hayırlı olsun.

Son düzenleme:
İlk yapacağın şey bilgisayar ve elektronik bütün cihazlar dan uzak dur, git dışarıda sosyalleş bir sporla ilgilen. Arada benim de aşırı derece hayattan soğuduğum zamanlar oldu, ama ben mutlu olmak için hep arkadaşlarla kendi çapımızda Trekking (Dağ yürüşü) yaptık gerçekten çok faydası oluyordu, hayata yeniden bağlanıyordum resmen. Bu dediklerimi dikkate al gerçekten mutlu olursun.

Hocam şuan dağ yürüyüşü filan imkan yok ama listeye yazdım bir gün yapıcam. Teşekkürler

Spora başla, ilgi alanlarını keşfet ve o alanlarda kendini geliştir. Okumuyorsan, ilgini çeken kitaplar oku. İmaknın varsa bir hayvan edin. Sokak kedisi de olabilir, tabi aşılarını yaptırman ve iyi davranman kaydıyla :) Geçmişi, bugünü, geleceği, evreni ve varoluşu sorgula. Sonra bu uçsuz bucaksız evrende küçük ve kısıtlı zamanı olan bir insan olarak, kendine bir amaç bul. Tembellik konusunda da, yarını düşünme, ya bugün ya hiç... Yarınlar bugünlerin taşırdıklarıyla dolunca sorun çözülmüş demektir.
Geçmiş olsun, zevk sarhoşluğu bitmiş, artık başını kaldırıp etrafına dikkatlice bakma vakti. Düşünürsen ve sorgularsan, daha önce göremediklerini göreceksin. Bunların içinde pek çok soruna da cevap bulabilirsin.
Mutluluğu (seni mutlu edeni) kendin bulmak zorundasın, biz en fazla tavsiye verebiliriz.
Hayırlı olsun.
Teşekkürler hocam çok kısa olayımı özetlemişsiniz teşekkürler

Hadi anladım arkadaşın uğraşacağı bir şey yok. Benim uğraşacağım bir işte var ama neden böyle mutsuzum. Oruçtan herhalde. :(

Hocam programlama ile uğraşıyorum fakat ara sıra :) Orucun'da etkisi var şimdi ondandır sizinki :)

Onu bilemem ama oruç tutup namaz kal. Cidden insan çok daha huzurlu oluyor. Bu dini yöndü diğer yön ise benim gibi Dark Souls II Scholar of First Sin oynarken önceden Dark Souls II ile zerre alakası olmayan yerlere koyulmuş yeni yaratıklar seni öldürürken sinir krizi geçirip DS3'ü kafana vur. Öyle yani.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı