Hayattan Zevk Almamak

Zaman zaman bende bu psikolojiye giriyorum. Hatta bu aralarda bu psikolojideyim diyebilirim. Okuduğum bölümü sevmiyorum, arkadaşlarım ben mezuna ve 1 yıl sınıfta kaldığım için benden 2 yıl öndeler. Gelecekle ilgili çok ciddi endişelerim var(Maddiyat). Ülkenin durumu ortada, alım gücü ortada. Ne alışveriş yapıp kafa dağıtabiliyorsun ne başka bir şey yapabiliyorsun. Neyse çok iç karartmadan kısa keseyim. Umarım kısa zamanda çıkarız bu psikolojiden.

Zenginlik ile hayattan zevk alınmaz. İstediğinin kadar paran olsun yalnız olduktan sonra...
Paran var ve yanlızsın. O zaman sıkıntı sende. Paran varsa girmediğin ortam olmaması lazım. Asıl fakirken yalnız kalırsın. Çünkü yapabileceklerin bellidir. Girip çıkabileceğin ortam bellidir. Hatta arkadaşlarınla yapabileceklerin bile bellidir.

Git safariye katıl, extrem sporlar yap, dünyanın en kaliteli ve elit insanların takıldığı ortamlara gir, en zekilerin takıldığı yerlere git. Bunlar bana göre değil, diyorsan. Git Afrika'ya aç doyur. Bu kadar büyük dünyada yapacakların sonu yok. İnsanların sonu yok. Ortamların sonu yok. Senin bu insanlarla tanışmaya bu ortamlara girmeye imkanın var ve hala yanlızsın.

Bence bir insan zenginse ve yapacak bir şey bulamıyor, kafa dengi insanlar bulamıyorsa problem %100 psikolojiktir ve kendinden kaynaklıdır. Böyle insanlara psikolog öneriyorum.

Son düzenleme:
Paran var ve yanlızsın. O zaman sıkıntı sende. Paran varsa girmediğin ortam olmaması lazım. Asıl fakirken yalnız kalırsın. Çünkü yapabileceklerin bellidir. Girip çıkabileceğin ortam bellidir. Hatta arkadaşlarınla yapabileceklerin bile bellidir.
Emin ol fakirken daha çok arkadaş bulursun.

Alakası yok. Tamamen saçma bir mantık. Sende senin gibi zenginlerin ya da parana ihtiyaç duymayan insanlardan arkadaş yaparsın. Ayrıca bu çok sığ bir düşünce anlayışı. Bütün insanları bir tutamazsın. Herkes paraya tapmıyor. Pek ala zengin olup çok güzel arkadaşlıklar edinebilirsin. İmkan meselesidir. Fakirin dünyası küçüktür. İmkanı dardır. Zenginin dünyası büyüktür. İmkanı çoktur. Daha çok deneme imkanı vardır. Yanlızlık bence tercih meselesi parayla ilgisi yok. Yanlızlık çeken insanlar biraz dönüp özeleştiri yapsın. Sen herkese duvar örersen. Herkes senden uzaklaşır tabi.

Bal gibi de alınır. Polyannacılığa devam.
(y)
Alakası yok. Tamamen saçma bir mantık. Sende senin gibi zenginlerin ya da parana ihtiyaç duymayan insanlardan arkadaş yaparsın. Ayrıca bu çok sığ bir düşünce anlayışı. Bütün insanları bir tutamazsın. Herkes paraya tapmıyor. Pek ala zengin olup çok güzel arkadaşlıklar edinebilirsin. İmkan meselesidir. Fakirin dünyası küçüktür. İmkanı dardır. Zenginin dünyası büyüktür. İmkanı çoktur. Daha çok deneme imkanı vardır. Yanlızlık bence tercih meselesi parayla ilgisi yok. Yanlızlık çeken insanlar biraz dönüp özeleştiri yapsın. Sen herkese duvar örersen. Herkes senden uzaklaşır tabi.
Düşüncene saygı duyuyorum fakat şunu ima etmeye çalışıyorum; sen çok zenginsin, çevren çok geniş, bir gün iflas ettin sana kimse yardım etmez. Fakat fakirken senin o halini kabul eder herkes, fakirken sokaklarda bir sürü arkadaş edinirsin, çok geniş çevren olur, bir olay, kavga olduğunda seni hemen korurlar. Sonradan zengin olsan da bu bağ kopmaz o arkadaşlarınla.

Son düzenleme:
Hayatta bir amacın yoksa paranın, malın ve mülkünde bir anlamı yok. Hayatına bir anlam yüklemeyi denemelisin en başta. Zevk aldığın şeyleri yaparsan benzer zevklere sahip insanda bulursun, arkadaşta :)

(y)

Düşüncene saygı duyuyorum fakat şunu ima etmeye çalışıyorum; sen çok zenginsin, çevren çok geniş, bir gün iflas ettin sana kimse yardım etmez. Fakat fakirken senin o halini kabul eder herkes, fakirken sokaklarda bir sürü arkadaş edinirsin, çok geniş çevren olur, bir olay, kavga olduğunda seni hemen korurlar. Sonradan zengin olsan da bu bağ kopmaz o arkadaşlarınla.
Yine söylüyorum. Bakış açın çok dar. Yok zenginsin, iflas ettin kimse yardım etmez. Yok fakirsin, herkes sana yardım eder. Böyle bir şey yok. Dünyada binbir hal ve insan var. Senin bakış açık çok dar ve ön yargılısın. Bence kafada ve imkanda biter olay. Mutlu olmak istersen olursun. Arkadaş istersen bulursun. Bu kadar basit. Zengin, fakir değil olay. Ama zengin olursan daha çok deneme imkanın olur. Daha büyük bir açıdan olaya girişirsin. Fakirsen daha dar. Fakir bir insanın belki imkanım yoktu yapamadım, diyebilir. Ama zengin ve sağlıylıysan istekli olman yeterli. Fakirsen o imkanıda yaratmakla uğraşmalısın. Dediğim gibi imkan sahibiysen ve yapacak bir şey bulamıyor, arkadaş edinemiyorsan problem sende. Fakir adamın bahanesi bunlar. Çünkü imkanı yoktur. Her şeyi sınırlıdır. Zengin adamın böyle dertleri olamaz. Kendimizi kandırmaya gerek yok.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı