Hayvanlara Eziyet Hakkında

  • Konuyu başlatan Hastai
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 27
  • Görüntüleme 3B
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
H

Hastai

Ziyaretçi
Bu dünya kadar acımasız zalim bir yer olamaz. Akşam akşam yine sinirden gözlerim doldu. Size de anlatayım.
Amcam gidiyor köpeği motorun arkasına bağlıyor. Sonra motoru son sürat sürüyor. Köpeğin ayakları paramparça oluyor ve ölüyor. Bildiğin can çekişe çekişe hayvan ölüyor. Sonra adama soruyorlar niye yaptın diye adam "Köpek benim size ne" diyor.
Lan orada ben olacaktım. O adamın ağzından öyle bir kelime çıkacaktı. O adamın ağzında diş bırakmazdım. Deliriyorum dostlar. Kontrolden çıkıyorum. Aklıma mukayet olamıyorum. Niye yaparsın ya niye?
Hayvan hakları derneği başkanı da köpeğin başında oturup ağlamış. N'apsın adam. Hayvanlar mal gibi görülüyor bu ülkede. Değerleri yok ki.
Başka bir olay. Hamile bir köpek doğu anadoluda bir yerde sokak ortasında kürekle dövülerek paramparça ediliyor. Sokaktaki herkes bakıyor. Niye abi niye ya niye? N'aptı o hayvan ya.

Bir başkası. Otobüs köpeğin arka ayaklarını eziyor. Köpek inim inliyor. Şoför duruyor ve bakıyor camdan. İnip bakacağı halde devam ediyor ve arka tekerleği ile bir daha üstünden geçiyor. Köpeğin arka tarafı dümdüz oluyor. Birkaç üniversite öğrencisi köpeği veterinere götürüyor. Veteriner "Ben sokak köpeklerine bakmıyorum" deyip geri gönderiyor. Ben o veterinerin...
Hocam o manzaraları görmeniz lazımdı. Ama koyamıyorum. Yürek dayanmaz.

Nasıl böyle olabilir bir insan. Masum o hayvanlar masum. İnsanı parçalasan üzülmem. Bir şey söyleyin niye böyle bu niye?

Buraya gelip Allah hayvanları insanlara yolladı edebiyatı yapmaya kalkmayın sakın. Deliririm.
 
En çok da o adamlara hiçbir şey yapılmıyor ya o koyuyor bana. Umarım böyle bir olaya tanık olmam.
 
İnsanımız çocukluktan böyle yetişiyor ne yazık ki. Çocukken hayvanlara işkenceye başlıyor. Köpeklere kedilere taş atıyor. Kuyruklarına teneke bağlıyor. Yeni nesil hele çok fena. Gözlerini mi oyan dersin kedilerin neler neler. Sadist yetişiyor insanlarımız. Hayır Müslüman ülkeyiz güya. O canlıya nasıl zarar verisin sen ? Sonra bir şey oldu mu din, ahlak diye ortaya atlarlar.
 
İnsanımız çocukluktan böyle yetişiyor ne yazık ki. Çocukken hayvanlara işkenceye başlıyor. Köpeklere kedilere taş atıyor. Kuyruklarına teneke bağlıyor. Yeni nesil hele çok fena. Gözlerini mi oyan dersin kedilerin neler neler. Sadist yetişiyor insanlarımız.
Hocam o çocuğu alır boğazından tutup kaldırır bir yere asarım. Sinirden ağladığım oluyor hocam. Yüreğim dayanmıyor. Nasıl düzelir bu. Kozmetik ürünler için canlı canlı derisi yüzülen hayvanları anlatmadım bile.
Ne yapılmalı. Fikriniz var mı?
 
Hocam o çocuğu alır boğazından tutup kaldırır bir yere asarım. Sinirden ağladığım oluyor hocam. Yüreğim dayanmıyor. Nasıl düzelir bu. Kozmetik ürünler için canlı canlı derisi yüzülen hayvanları anlatmadım bile.
Ne yapılmalı. Fikriniz var mı?
O hayvanların hakkı elbet sorulacaktır Ahiret'te ama burda da sormak lazım. Allah cezalarını versin.
 
İnsanların daha insana saygısı yok ki hayvana saygısı olsun. Bir şey olmaz bu toplumdan. Yeni nesilin hali çok kötü. Kötü alışkanlıklar, sorumsuzluk, çeteler öyle hat safhada ki.
 
Hele You Tube'de bir video vardı. Kedi kanlar içinde şerefsiz sürüklüyor yaralı hayvanı. Bunların yatacak yeri yok ya.
 
Tatar Ramazan gibi bu dünyanın hesabı ahirete kalmaz deyip cezasını vermeye kalksak adamlar bıçak çekiyor. Olmuyor.
Gözümü de kapayamıyorum.
Böyle sürüp gidecek herhalde. Zulüm hep olacak.
 
Biz insanlar dünyada hayvanlardan üstün görüyoruz kendimizi. Biz insanız, onlar, hayvan diyoruz. Biz de canlıyız onlarda canlı hepimiz yaşam mücadelesi veriyoruz, hayvanlar bizim yüzümüzden hayata daha sıkı tutunmak zorundalar bu saçma, egoist düşünceler olduğu sürece.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı