HD 6670 oyunlarda takılma ve siyah ekran

shayze92

Hectopat
Katılım
14 Kasım 2012
Mesajlar
43
Arkadaşlar 2 hafta önce ekran kartı aldım Sapphire HD 6670 DDR3 2 GB. Eski sistemimde 350W PSU'da rahatça oynayabiliyordum. 1 hafta önce de ani bir kararla sistem yenileme kararı aldım (ekran kartı hariç) ve gidip sistem topladım.

Sistem şöyle;


  • Asus M5A78L-M LX V2
  • AMD FX6100 3.3GHZ
  • GSKİLL (2*4) 8 GB 1600 Mhz RAM
  • XILENCE 500W PSU

Şimdi sorunum şu arkadaşlar: Bu sistemden gayet memnunum masaüstünde internette vs. fakat oyunlarda bazen 5-10 sn arası ekran kararıyor-donuyor (ses var devam ediyor uygulama). GTA 4, Skyrim oynuyorum. FPS gayet normal, sıcaklıklar gayet iyi.. Ekran kartım overclocklu 850 MHz çekirdek, 975 bellek olarak kullanıyorum yine aynı. OC'siz yine aynı. Kafayı yicem bi yardım arkadaşlar. Eski sistemimde (350W PSU) aynı ekran kartında GTA 4 biraz kasmasına rağmen en azından böyle donma olmuyordu.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Değiştirmeyi planlıyorum zaten ama PSU'dan olduğunu sanmıyorum dedim ya. 350W PSU'da oynadım bu kartla, hiçbir sorun çıkartmadı. Yeni aldım daha 500W PSU. Anakartın EPU-4 Engine diye güç ayarları var. Oraki ayarlarla oynadım kesti gibi sanki. 2 saattir Skyrim oynuyorum. Yapmadı aynı şeyi. Yardımlarınızı bekliyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartının voltaj ayarlarıyla oynamış olma şansın var mı çünkü kart kaldıramadığı voltaj ve ayarlarda siyah ekran verir. İlk overclock tecrübemde 8600GT overclocklamıştım ama voltajı ile düzgün oynamadığım için siyah ekran alıyordum. Bir tahmin kartın çok ısınıyor olabilir. Sıcaklık değerlerini AIDA-64 ile ölçüp buraya yazabilir misin?
 
PSU'nun yetersiz olması söz konusu değil. Ve o PSU'dan genelde herkes memnun. Sistem parçalarından birini örneğin PSU'yu 2.el mi aldın? Eski 350 Watt PSU ile çalıştırdığın sistemi paylaşır mısın ?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar sorun overclockta değil sanırım. Çünkü fazla yüklenmedim ve kasanın yan kapagı hep açık. Eski sistemimde oynuyordum oyunları, hiç öyle bir problem olmadı. Daha 2 haftalık kart. Bu arada eski sistemim:


  • AMD Athlon X2 5000+ 2.6 GHz
  • 2 GB 800 MHz RAM
  • MSI K9AGM3 Anakart
  • HD4650 DDR2 1 GB vardı, daha sonra bu kartı aldım, işte bununla oynuyordum.

Sistemi ben kendim topladım. Vatan'dan aldım, her şey sıfır daha. Dedğim gibi 1 hafta oldu. Ekran kartım da 2 haftalık.
Bu arada PC tamamen donmuyor, oyun donuyor. Ctrl+Alt+Del yapınca masaüstüne dönüyor PC.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle kasa kapağını açık bırakmak, parçaların toz almasına ve daha çok ısınmasına neden olur. Kapak açık olunca kasa içi hava sirkülasyonu bozulur. Önden hava alan fan ve arkada sıcak havayı dışarıya atan fanın bir işlevi kalmaz. Sistemin daha serin çalışacağı düşünlür ama sistem hem daha çok ısınır hem de bileşenler toz toplayıp statik elektrikle yüklenmeye başlar.


  • Oyunlarda sıcaklıkları nasıl ve hangi yazılımlar ile test ediyorsunuz?
  • PC takılınca reset atana kadar ekrana bir daha görüntü gelmiyor sanırım. Ekran kartı sürücünüzü nereden kurdunuz ve sürümü nedir?
  • BIOS sürümünüz nedir?
  • Eski ekran kartınız duruyor mu?
 
Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı