HDD vs SSD

Ne amaçla kullancağınıza göre değişir büyük dosya saklıyacaksanız sadece bunun içinse HDD daha ekonomik olur ama ben daha farklı işlerde kullanacağım dersen 240GB SSD herkesin işini görecektir. Eğer sadece tarayıcıyı açıp bir şeyler yapçam ödev yapıp kapatacağım dersen 120GB SSD bile işini görür.
HDD'nin silinen veriyi kurtarabilme gibi bir şansınız var ama bu SSD için imkansız yanlış biliyorsam çok zor.

Depolama için kullanılacaksa ve biraz daha fazla yükleme ekranı görmek koymuyorsa HDD. Ama bazı oyunlar da ilerde SSD isteyebilir. Onun dışında Windows SSD'ye kurulmalı. HDD artık çok yavaş.

SSD günümüz için bir şart olsa da, hazır bir SSD varken sadece depolama ve oyun için SSD almak mantıklı değil. Oyunlarda yükleme ekranı sürelerinde de çok bir farkları yok, 10-30 saniye arasında değişiyor süre, bu da aradaki depolama alanı farkına değmez. 240GB SSD fiyatına 1TB HDD alınabiliyor. Kısacası ''bu devirde HDD alınmaz'' gayet yanlış bir söz, depolama amacıyla bal gibi de alınır, konu sahibi işletim sistemi gibi şeyler kurmayacak zaten diske.

SSD günümüz için bir şart olsa da, hazır bir SSD varken sadece depolama ve oyun için SSD almak mantıklı değil. Oyunlarda yükleme ekranı sürelerinde de çok bir farkları yok, 10-30 saniye arasında değişiyor süre, bu da aradaki depolama alanı farkına değmez. 240GB SSD fiyatına 1TB HDD alınabiliyor. Kısacası ''bu devirde HDD alınmaz'' gayet yanlış bir söz, depolama amacıyla bal gibi de alınır, konu sahibi işletim sistemi gibi şeyler kurmayacak zaten diske.
500gb lık M2 SSD zaten işletim ve oyun için bana fazla bile. (csgo valo lol ets2) Ben üni yi kazandığım için depolama lazım olur diye söyledim. Yoksa sata ssd yi depolama için kullanmak yerine 1T HDD veya 500gb da olabilir bir HDD almak daha mantıklı
Eğer depolama için GB ihtiyacın fazla değilse kesinlikle SSD al derim. HDD günümüzde çoğ

Yakın zamanda ben de böyle bir seçim yaptım. Sana tavsiyem 1 TB gerekmiyorsa 480 GB SSD almandir. Çünkü yeri geliyor 50 TL daha verip M.2 SSD alabiliyorsun. Kafan da rahat oluyor, yeni oyunlarda sorun çıkar mı gi

Yakın zamanda ben de böyle bir seçim yaptım. Sana tavsiyem 1 TB gerekmiyorsa 480 GB SSD almandir. Çünkü yeri geliyor 50 TL daha verip M.2 SSD alabiliyorsun. Kafan da rahat oluyor, yeni oyunlarda sorun çıkar mı gibi şeylerle uğraşmıyorsun.
Üni başladığı için depolama ihtiyacı hissettim. 500gb M.2 SSD bana oyunlarda yeter bence. Yanına da 1T HDD dosya, video, ödev vb. işler için daha iyi olur.
SSD günümüz için bir şart olsa da, hazır bir SSD varken sadece depolama ve oyun için SSD almak mantıklı değil. Oyunlarda yükleme ekranı sürelerinde de çok bir farkları yok, 10-30 saniye arasında değişiyor süre, bu da aradaki depolama alanı farkına değmez. 240GB SSD fiyatına 1TB HDD alınabiliyor. Kısacası "bu devirde HDD alınmaz" gayet yanlış bir söz, depolama amacıyla bal gibi de alınır, konu sahibi işletim sistemi gibi şeyler kurmayacak zaten diske.

Oyunuda M.2 SSD'ye kurarım diyorum. Sadece depolama için HDD almak (ödev video kaydı vb.) Daha mantıklı.

Son düzenleme:
Ben 120 GB SSD'ye isletim sistemimi, programlari falan yukluyorum, render yapiyorum veya ekran kaydi alirken depolama olarak burayi kullaniyorum.

1 TB SSHD'me oyunlarimi, filmlerimi, muziklerimi yukluyorum.

Sonuc; Cok iyi.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı