Hem kablolu, hem de kablosuz interneti aynı laptopta kullanmak

Aslında mobil veri yerine modemden gelen kablosuz bağlantıyı ethernet ile birlikte kullana bilirim. Çünkü sadece ethernetten interneti laptopa verip hotspot ile açıp telefondan video indirmeye çalıştım. Laptoptan ethernet ile youtube-a video yüklüyordum, 99 mbit/saniye hızla yükleme gerçekleşirken bir yandan da telefondan indirme işlemi için de saniyede 81 mbit indirme hızını gördüm. Normaldeyken aynı anda laptoptan ethernet ile yükleyip indirmeye çalışsam ya 40/60 olacaktı, ya da dengesiz bir orantı ile karşılaşacaktım. İnternet sağlayıcımın 36 mbit diye verdiği paketi neredeyse 180 mbit/saniye olarak kullanıyorum 🤣

Peki o sanal makine laptopu ekstra bir gücün altına sokar mı? İşlemci, ram yer mi yani? i7 12. nesil bir işlemciye sahibim çünkü.
Evet sanal makineye, ana bilgisayarın donanımının bir kısmını ayırıyorsun. Sadece upload veya download için kullanacaksan fazla bir donanım ayırmana gerek yok. Sanal makineye işlemcinin 2 çekirdeğini ve RAM'in 4 GB'ını verirsin. Kurulumu yaptıktan sonra da sanal makinenin ağ adaptörleri kısmından istediğin interneti takarsın. Virtualbox kullanabilirsin basittir.

Evet sanal makineye, ana bilgisayarın donanımının bir kısmını ayırıyorsun. Sadece upload veya download için kullanacaksan fazla bir donanım ayırmana gerek yok. Sanal makineye işlemcinin 2 çekirdeğini ve RAM'in 4 GB'ını verirsin. Kurulumu yaptıktan sonra da sanal makinenin ağ adaptörleri kısmından istediğin interneti takarsın. Virtualbox kullanabilirsin basittir.
Tamamdır, teşekkür ederim. Bu konuyu araştıracağım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı