Henüz bitirilemeyen devlet bahçeli köprüsü'nün maliyeti 215 milyon TL'den 3,8 milyar TL'ye çıktı

Fikrim yok da çıkardığını sanmıyorum. Tam tersine yanlış hatırlamıyorsam, devlet bu köprülere geçiş garantisi veriyor ve eğer yeterince kişi geçmezse de aradaki fark devlet hazinesinden ödeniyor olması lazım. @izmirkartali hocam daha iyi bilir.
 
Fikrim yok da çıkardığını sanmıyorum. Tam tersine yanlış hatırlamıyorsam, devlet bu köprülere geçiş garantisi veriyor ve eğer yeterince kişi geçmezse de aradaki fark devlet hazinesinden ödeniyor olması lazım. @izmirkartali hocam daha iyi bilir.
Gerçekten biz niye bu adamın köprüsünü yapıyoruz. O ne yaptı da bunu yapıyoruz. Bu adam Atatürk gibi ülkeyi mi kurtardı? Veya Türkiye'yi mi güzelleştirdi? Gerçekten boş şeyler yapmakta çok başarılı bir ülkeyiz.
 
Adana'da şehiriçi trafiği rahatlatmak için yapılmak istenen kamu projesi sanırım. Adana'daki arkadaşlar daha iyi bilir (şehirden çok gelip geçtim de sadece birkaç kez gezdim. Son geçişim 2012 yılbaşıydı.) Stadyum, kampüs ve adliye trafiğine çözüm olarak düşünülmüş.
Yani Yap İşlet Devret projesi gibi görünmüyor. Proje biterse geçiş ücretli mi olur, yüksek geçiş ücreti olur mu bilmiyorum.

2016'da başlanan proje Büyükşehir Belediyesi'nin üzerine yüklenmiş.
2019'da Adana Büyükşehir Belediyesi'ni kazanan CHP'li Zeydan Karalar olunca bütçe akışı kesilmiş olabilir.
2020'de Zeydan Karalar'ın;
"215 milyon TL’ye yapılması planlanan köprü için Ağustos 2020’ye kadar 120 milyon TL harcandı. Proje daha sonra iptal edildi. İnşaatı yapan firmadan projeyi yenilemeleri istediğimizde 600 milyon TL’lik bir fatura ile karşılaştık. Belediye'nin bu maliyetlerle projeyi tamamlama imkanı yok" şeklindeki açıklamasından sonra CB yetki kullanıp projeyi Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na devretmiş.
Bakanlık 2020-2022 döneminde 1 milyar 199 milyon 936 bin TL harcamış. Tamamlanamayan köprüye yönelik merkezi bütçeden 2023 için 350 milyon TL ek kaynak ayrılmış.
2026'ya kadar tamamlanması planlanan köprü için maliyet tahmini 3 milyar 885 milyon 895 TL olarak güncellenmiş.

Yapılan köprüler maliyetini çıkarıyor mu acaba hocam.
Konudaki köprü değil ama Yap İşlet Devret projelerinde kamu arazilerinde kamu kaynakları kullandırılarak bir şeyler yapılıyor. Bazı köprüler, tüneller, otoyollar, şehir hastaneleri, havalimanları bunlara örnek.

Maliyet çıkar mı?
Genel bir soru sorduğunuz için, konudaki köprünün dışında Yap İşlet Devret projelerinin maliyet gelir durumuna biraz değinelim.

Kimin maliyeti bu?
Projeyi yapan firmalar kamu kaynaklarını kullanıp uzun süre (50 yıl gibi) yüksek gelirini alıyor. Üstelik bazı projelerde adamların kârı hiç riske girmesin diye elimizde zaten bulunan harika tesisler de yok ediliyor. Atatürk Havalimanı ve devlet hastaneleri gibi...
Bize yüklenen maliyetin boyutları devasa, devlete de bir hayrı yok halka da. Ve on yıllardır var olan değerli kamu varlıklarından da oluyoruz. Üstelik doğaya verdiği tahribatlar da devasa boyutta.
Nereden baksak halk yararına olan hiçbir yan göremiyorum bu işlerde.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı