Hepsiburada monitör iade süreci

Hocam sizinki normal değil ama. Ürünü alıyorsunuz ve kullanıyorsunuz, 14 gün sonra iade ediyorsunuz. Firmanın da bir şeyi var. Sizin kullandığınız ürünü adamlar öyle kolay satamıyor. Almadan önce araştırmanız gerek. Ben 100TL'lik bir gamepad almadan önce bile bin tane video izliyorum hakkında. Ben burada firmanın bir suçu olduğunu düşünmüyorum. Sonuçta üründe herhangi bir arıza falan da yok.

Yanlış düşünce. Görerek almıyorsunuz sonuçta. Bazı ürünleri ne kadar araştırırsan araştır dogru bir bilgi yok, bir şey bulamıyorsun. Hatta bazı ürünler farkı seri üretimden dolayı farklı performans veriyor bazı noktalarda aynı ürün olsa bile. Devlet bu yüzden internetten satışlarda 14 günlük uzaktan cayma hakkını tüketiciye veriyor. Görerek alsan neyse haklısınız derdim ama görerek almadıgın için istedigin kadar araştır. Birebir gözünle görmüş kadar olmaz ve her zaman enine boyuna inceleme videosu'da çekmiyorlar her ürüne.

Yanlış düşünce. Görerek almıyorsunuz sonuçta. Bazı ürünleri ne kadar araştırırsan araştır dogru bir bilgi yok, bir şey bulamıyorsun. Hatta bazı ürünler farkı seri üretimden dolayı farklı performans veriyor bazı noktalarda aynı ürün olsa bile. Devlet bu yüzden internetten satışlarda 14 günlük uzaktan cayma hakkını tüketiciye veriyor. Görerek alsan neyse haklısınız derdim ama görerek almadıgın için istedigin kadar araştır. Birebir gözünle görmüş kadar olmaz ve her zaman enine boyuna inceleme Videosu'da çekmiyorlar her ürüne.

Hocam haklısınız ama sonuçta bu ürünler kullanılmış oluyor artık, çoğu kişi bu hakkı suistimal ettiği için firmalarda bu konularda katı olabiliyor, alırken tam olarak araştırmak lazım firmanın iade politikasını.

Hocam haklısınız ama sonuçta bu ürünler kullanılmış oluyor artık, çoğu kişi bu hakkı suistimal ettiği için firmalarda bu konularda katı olabiliyor, alırken tam olarak araştırmak lazım firmanın iade politikasını.
Yasal olarak 14 gün ama HB’ye göre aldığınız gün oda bozuk olursa. Bakalım Tüketici hakları ne söyleyecek.

Aslında bunun çözümü basit. Açılmış ürünler servise gidecek ve kontrol edilecek ardından saglam ise güzelce temizlenip, tekrar paketlenip sıfırmış gibi satışa sunulacak. Ölü pixel vb durumlarda ürün ayıplıdır ama ürünü begenmeyip iade verenler için bu yol izlenebilir. Sapa saglam ürünü iade verenler var sonuçta ve paket açıldıgı için ürün ortada kalıyor. 2. el pazarlarında aslında satılıyor bu ürünler yani araştırırsak çözüm çok.

Aslında bunun çözümü basit. Açılmış ürünler servise gidecek ve kontrol edilecek ardından saglam ise güzelce temizlenip, tekrar paketlenip sıfırmış gibi satışa sunulacak. Ölü pixel vb durumlarda ürün ayıplıdır ama ürünü begenmeyip iade verenler için bu yol izlenebilir. Sapa saglam ürünü iade verenler var sonuçta ve paket açıldıgı için ürün ortada kalıyor. 2. el pazarlarında aslında satılıyor bu ürünler yani araştırırsak çözüm çok.
Şahsen bana sadece kutusu açılmış bir ürünü kullanılmamış bile olsa sıfırmış gibi ittirirlerse bende iade ederim.

Şahsen bana sadece kutusu açılmış bir ürünü kullanılmamış bile olsa sıfırmış gibi ittirirlerse bende iade ederim.

Servis sıfırmış gibi kutulamalı. Kutuyu ve ambalajı yenilemeli ve gereken temizligi ve raporları almalı demek istemiştim. Açılmış kutu hayal kırıklıgı yaratır ve hep akılda soru işareti oluşturur.

Son düzenleme:
Sanki arızalı deyince adam alacak mı? Genelde sebep belirtmeden beğenmedim deyip üründe sıkıntı yoksa iade alıyorlar, sorun belirtince seni servise göndermek zorunda bırakıp almıyorlar. Sonuçta ürünü görmüyorsun ve mesafeli alışveriş yapıyorsun. Ne kadar resimde ve özellikler yazsa bile klavyesi, ekranı ve kasa hissiyatı memnun etmeyebilir. Ha bunu dert ediyorsa satmayacak satıcı. Mağazalar da ürün alırken inceliyorsunuz ve ona göre kadar verip alıyorsunuz. Resimlerde gözüken gibi değil, mesela dizüstü bilgisayar resimlerde ince duruyor ama gerçeği çok kalın kaba duruyor devamlı taşımak isteyen kalın istemeyen mecbur aldım kullanayım mı desin? Bu kural varsa üretici anlaşıyorsa kabül etmeli geri almalı toptancı getiren kimse. Onlarda servise gönderip kontrol edip parçalarda noksan varsa değişip, noksan olanı da geri dönüşüme kazandırılmalı. Ben yastık aldım beğenmeyip adam yenisi gönderdi. Ne yaptığını söylediğimde sorun m yoksa hijyenik kılıflar yıkayıp tekrar sattıklarını söylemişti. Satıcı adamsa adam gibi memnun eder ne olursa olsun. Adam gibi davranmaz ise THH verir misli neyse isterim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı