Hepsiburada ve Endeks Bilişim rezilliği

draftleet

Kilopat
Katılım
25 Ekim 2015
Mesajlar
1.447
Çözümler
10
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
2022 yılının ocak ayında Hepsiburada kendi satmış olduğu aracı bir satıcı olmadan siteden aldığım 5600G de bazı sorunlar vardı ve hepsini tek tek not halinde yazıp garantiye gönderdim. Yaklaşık 1 hafta sonra Aras Kargo aradı ve bir kargom olduğunu belirtti teslim aldığımda işlemcimin geri geldiğini gördüm kutusunu açtım içindeki servis notunda ürünün herhangi bir sorun olmadığını belirten bir servis formu vardı bende endeks bilişimin numarasını aradım ve durumdan bahsettim testleri yapan arkadaşa aktardılar. Test eden arkadaşa sorunlarımı söyledim ve içinse sorunları yazdığım kağıt üzerindeki bu testlerin yapılıp yapılmadığını sorduğumda belirttiğim testlerin yapılmadığını işlemciyi taktıklarını Windows üzerinde çalıştığını bir sorun olmadığını bu yüzden tekrar gönderdiklerini belirtti kendisi. Ben işlemciyi taktığımı sorunların devam ettiğini tekrar belirttim ve bana şu cümleyi kullandı kendisi "eğer bu sorunlar varsa video çekip gönderin biz denemedik bunları ama siz video çekerseniz biz AMD'ye göndeririz belki değiştirirler ama böyle bir sorun varsa değişmesi gerekir biz denemedik" gibi bir cümle kullandı. Kendileri bu durumda değişmesi gerektiğini söylerken neden deneyip sorunu görmek yerine bir şey yok deyip geri gönderiyorlar anlamış değilim. Durumu Hepsiburada'ya ilettiğimde tekrar gönderin garantiye diye bir dönüş aldım ve görüşmeyi sonlandırdılar.
 

Dosya Ekleri

  • 5600G Sorun.png
    5600G Sorun.png
    38,3 KB · Görüntüleme: 41
Geçmiş olsun. Hiç uzatmayın hocam bence. Kanun açık. Bir kere göndermişsiniz zaten. Aynı problem devam ediyor. Garanti süresi içerisinde birden fazla arızalanan ürünün yenisiyle değişimini veya paranızın iadesini de talep edebilirsiniz.

TKHK Madde 56 - Garanti Belgesi:
(3)Tüketici bu Kanunun 11 inci maddesinde belirtilen seçimlik haklarından onarım hakkını kullanmışsa, malın garanti süresi içinde tekrar arızalanması veya tamiri için gereken azami sürenin aşılması veya tamirinin mümkün bulunmadığının anlaşılması hâllerinde 11 inci maddede yer alan diğer seçimlik haklarını kullanabilir. Satıcı tüketicinin talebini reddedemez. Bu talebin yerine getirilmemesi durumunda satıcı, üretici ve ithalatçı müteselsilen sorumludur.
Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun - Madde 11:
(1) Malın ayıplı olduğunun anlaşılması durumunda tüketici;
a) Satılanı geri vermeye hazır olduğunu bildirerek sözleşmeden dönme,
b) Satılanı alıkoyup ayıp oranında satış bedelinden indirim isteme,
c) Aşırı bir masraf gerektirmediği takdirde, bütün masrafları satıcıya ait olmak üzere satılanın ücretsiz onarılmasını isteme,
ç) İmkân varsa, satılanın ayıpsız bir misli ile değiştirilmesini isteme,
seçimlik haklarından birini kullanabilir. Satıcı, tüketicinin tercih ettiği bu talebi yerine getirmekle yükümlüdür.
 
Sorun şu, bu dönem bilgisayara ihtiyacım var Twitch'te yayın yaptığım için tekrardan garantiye göndermem demek minimum 1 hafta daha yok olması demek.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı