Hepsiburada'nın "yalancı indirim" rezilliği

Katılım
16 Şubat 2015
Mesajlar
44
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar merhaba,
Bugün sizlere 1 günde bu monitörün fiyatının aynı satıcı tarafından(Hepsiburada) nasıl yapay bir şekilde artırıldığından bahsedeceğim. 2 gün önce yeni bir monitör almak için araştırmalara başladım ve en son Acer KG251QJBMIdpx almaya karar verdim. Bütün sitelere baktığımda 1602TL ile Hepsiburada'nın en ucuza sattığına kanaat getirdim. Bugün baktığımdaysa aynı monitörün 1960 liraya yükseldiğini gördüm, gerçekten çok sinir bozucu bir durum zira para hazırlamaya çalışırken 1 günde fiyatın 360 lira yükselmesi çok üzdü beni. Zaten bu monitör 24.5" fiyatı artmamış halinde 27" versiyonu 2300 lira civarındaydı. Kara Cuma'da geri düşürmek için fiyatı yükselttiklerini ilk gözden gördüm ve bunu da sizinle paylaşmak istedim. Buradan da Hepsiburada'yı kınıyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
vcxcxvcvx.jpeg
 
Beyler artık alışın böyle şeylere. Her sene olan bir olay. Gerçek indirim en iyi ihtimalle %10-15 arasında oluyor. Çoğu üründe ise %5 civarı bir indirim oluyor. Zaten adamın %50 gibi bir indirim yapması absürt olurdu çünkü kar edemezdi.
 
Perakende firmalarının tamamı bunu yapar sadece Hepsi Burada değil. İndirim günü diye bahsettikleri zamanlarda sadece çok az sayıda ve çok az çeşit ürün müşteri ilgisini çekme amaçlı gerçekten indirime girer, diğer ürünlerde ise önce fiyat şişirilir sonra inidirim var gibi gösterilerek normal fiyatından veya belki üç beş lira altından satılır. Bir önceki indirimde normal fiyatı 2300 TL olan bir robot süpürgenin 969 TL'ye satıldığını gördüm örneğin fakat stok max 2-3 adet olduğu için anında tükendi. Bu az sayıda gerçekten indirimli olan ürünler hem müşteriyi çeker hem de gerçekten indirimli olmayan ürünler için de alıcıda "o zaman bu da indirimde demek alayım hemen de kaçırmayayım" algısını yaratır. Bu ahlaki olmasa da illegal bir şey de değildir. Burada alacağı ürünün indirimini, fiyatını değerlendirmek, karşılaştırmak ve bu konularda bilinçli olmak alıcının sorumluluğudur. Genel manada da o bilinç henüz yerleşmediği için firmalar indirim olmayan indirimlerle yüksek oranda ciro ve kar yaparlar. O nedenle de iki günde bir "muhteşem Cuma", "inanılmaz Salı", "Pazarın ne eksiği var o da kendi çapında gayet harika" gibi "indirim" günleri düzenlerler..Burada sorun Hepsi Burada ve benzeri perakende sektörü firmalarından daha çok bunlara kanan alıcılardadır kanımca...
 

Geri
Yukarı