Her mesaja "hahaha "atanlar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu ne ya! Konu sahibi "şu anakarta şu işlemci olur mu?" tarzı bir soru sormuş, mesajına hahaha bırakmışlar, ne yani bilmiyor olamaz mı? İnsanı öyle bir sinir ediyorlar ki, gördüğüm gibi göz ardı ediyorum. Anlık bir öfkeyle yazdım, biraz abartmış olabilirim. Örneğini daha az önce baktığım bir konuda gördüm.
Hahahahaa.
 
...hem de bunun gereksiz bir şey olduğunu bilmiyorlar. Büyüdükleri zaman kendisinden utanacaklar, "ben neden yapıyorum" diye sorgulayacaklar.
Eylemlerini tutmadığınız insanlara, kendilerine kaynak verecek şekilde eleştiri yönlendirmeniz çok da mantıklı değil. Mümkün mertebe umursamamaya çalışın ve daha mantıklı çözüm yollarına başvurarak -raporlamak gibi- o insanlarla başa çıkın.

Açıkçası cidden ne diye bu kadar içerlenildiğini anlayamıyorum. Suistimal edecek kişinin aşağı yukarı nasıl bir zihniyete sahip olduğu gerek tavırlarından gerekse bu tavırlarını gözederek yazdığı mesajlardan az/çok belli olur; bundan dolayı da tutumlarının kayda değer bir öneminin/anlamının olmadığı, kendisinin aşağı yukarı nasıl umursanmaması gereken acayip bir kişiliğe sahip olduğu anlaşılır.

Benim de hoşuma gitmiyor -belirttiğim üzere- yeri geldiğinde fakat hiç de umursamak gibi bir saçmalığa baş koymuyorum. Suistimal edildiği düşünülen biri varsa raporlanır, raporda öne sürülen gerekçe gereği de gerekli cezalandırmayı alır; bir daha da o kişiden çok bir ses soluk duyulmaz. Görüldüğü üzere bütün olay bilinçli davranıp davranmamakta bitiyor.

Memur tavırları takınarak da forumlaşılmamalı diye düşünüyorum. Bir şikâyetiniz varsa bunu raporla bildirin. Israrla sitem ettikçe ne yazık ki olumlu olacak şekilde nihai bir sonuca varılamıyor; bundan dolayı ancak kendinizi yormuş ve boşa efor harcamış oluyorsunuz.

Konuda ilgili ifadenin yasaklanması gerektiğine dahi değinilmiş. Bir ifadenin belirli bir kitle tarafından suistimal ediliyor oluşunun bedeli niçin istisnasız herkesi kapsayacak biçimde kesiliyor? Pireye sinirleyip hepten yorgan yakmak ne kadar doğru? Bir sorun varsa o an için geçerli olacak şekilde o soruna özgü bir çözüm yoluna başvurulması gerektiğini düşünüyorum zira hepten yasakçı bir zihniyetle ne yazık ki adaletli bir şekilde olaylar sonuçlandırılamaz ve yine ne yazık ki irili ufaklı her şey suistimal edilebilir. Her ayrıcalığa, tanınan haklara ve imkânlara "ya suistimal edilirse...", "suistimal edilecektir" ya da mevcut zaman için konuşacaksak "suistimal ediliyor, hepten önüne geçmek adına yasak koyalım" tavrında yaklaşmamak gerek.

"Hahaha" ifadesi, sadece gerçekten komik olduğu düşünülen bir mesaja atılacak diye bir kaide yok. Yeri geldiğinde tepki göstermek için de kullanılabilir.

Suistimal eden kişinin aşağı yukarı zihniyeti belli, amacı belli; bundan dolayı da ciddiye almak çok da mantıklı değil.
 
Aha bir tane daha, konu bir ay önce açıldı. İlk mesajıma bakın.
 
Aha bir tane daha, konu bir ay önce açıldı. İlk mesajıma bakın.
Hocam bitmez bunlar, en iyi raporlamak.
 
Aha bir tane daha, konu bir ay önce açıldı. İlk mesajıma bakın.
Bu kadar takma. İşin gücün yok mesajına atılan ''hahaha'' emojisini mi düşünüyorsun? Hadi bu kadar üzüleceksen ben de sana ''beğeni'' emojisi atayım. Moralin yerine gelsin.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı