Her şey Para mıdır?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hayatta her şey para mıdır? Yoksa bunu düşünmem bile bir saçmalık mı tabii kide her şey paradır mı demem lazım kendime. Tamda evet işte bu demek ki her şey para değilmiş dediğim anın üzerinden çok uzun süre geçmedikten sonra bu saçma bir düşünceydi her şey paraymış dediğim çok oluyor. Şimdi size beni aydınlatmanız adına soruyorum; Her şey para mıdır? Para olmadan gerçekleşebilecek şeyler nelerdir?

Her şey para değil ama çoğu şey para.
Paran olmadımı sistemden dışlanırsın.
Asıl soru ne kadar para. Küçük şeyler seni mutlu edebiliyor mu. Bence önemli olan budur.

Her şey para mıdır? Evet her şey paradır. Ancak bir ayrım gerek, kırmızı bir çizgi gerek. Her şey paradır ancak, her şey çok para değildir. Yaşamda istediğiniz şeylerin %99'u para ile oluyor.

İşte bu söz, tam yerinde. Her şey para değildir dediğin anda bile, para ile aldığın birçok şeyle uğraşıyor olursun. Birkaç örnek vermek gerekirse, zengin bir erkekle ilişkisi olan bir kız ilişkisini bitirip sana geldiğinde, "herşey para değil" dersin. Ancak o kızla telefonun üzerinden konuşursun, para. İnternet gerek, para. Yanına giyeceğin bir kıyafet gerek, para..
İş yerinden atılır, daha düşük bir maaşla işe başlar kendini "herşey para değil" diye avutursun. Ancak avuturken bile farklı bir işte çalışmaya, paraya mecbursundur..

İkinci olarak da, herşey çok para değildir. Arkadaşın dediği gibi, 100.000'lik bir bilgisayar aldığında, herşeyin ekstrem noktasına varıyorsun, bu yüzden bilgisayardan soğuyorsun. Ferrari'ye biniyorsun, soğuyorsun. Kötüsünü kullanmak içinden gelmiyor, kullanamıyorsun.

Herşeyin para olmadığına dostlar arkadaşlıklar falan gösterilir. O arkadaşlar nerede nasıl ediniliyor onu da düşünmek gerek. Mesela lise arkadaşları. Lise ne? Para. Üniversite arkadaşları. Üniversite ne? Para. İş arkadaşın, spor arkadaşın, hepsi para. En azından tanışma kısmı paraya dayalı. Devamında paranın etkisi az belki de hiç olsa da, para olmadan tanışmak da ekstrem koşullara bağlı. Yani demem o ki, "herşey para değildir" diye gösterdiğimiz örneklerin neredeyse tamamı da, ilk önce para yoluyla, para harcayarak ulaştığımız şeylerdir. Çünkü günümüzde herşey paraya dayalı.
er36po hocam üzerine alınmasın lütfen, yazdım bekliyordu sonradan gördüm onun mesajını.

Yani demem o ki, her şey paradır ancak, her şey çok para değildir, hiçbir şey de parasız değildir. Parasız dediğimiz birçok şeyin de başında veya sonunda elbet bir miktar harcamışızdır. Çünkü hayatta herşey zincirleme gelişir.
Herşeyin bir ortası vardır, para olayının da öyle. Ortası en iyisidir. Ne az, ne çok :)
Hocam haklısınız belkide ama şunu sormak istiyorum. Bir insanın duygularını da parayla kazanabiliyor musunuz?
(yanlış anlamayın)

Fakir edebiyatı. Konu para olunca karşılaştırmayı mutluluk üzerinden yapmanın çok adice olduğunu düşünüyorum. Para mutluluktan çok hayat standardı getirir. Eve yiyecek alırken doğalını, sağlıklısını ve istediğim olanı alamayıp mutsuz olmaktansa, 4K televizyonumda binlerce liralık sistemim ile oyun oynarken mutsuz olmayı tercih ederim.

Bu pahalılıkta her şey evet para, üzgünüm fikrimi değiştireceğim.
2016 yılının konusu, o yılki hayalini kurduğum arabanın 0 km, spor paketi 58 bin falandı, şimdi 180 bin lira.

Eğer şehir ve köyde yaşamak yerine ormana kaçıp hayvan avlayıp, tarım yapıp, tahtadan evini yaparsan para diye bir şey yoktur. Para üstüne kurulu düzenin bireyleriyle aynı yerde yaşıyorsan evet para olmazsa olmazdır. Eğer bir gün "Eee yetti be! Ormana gidiyorum ben!" derseniz paranızı yakacak olarak yanınıza alabilirsiniz.

Ne kadar para okadar itibar aslinda tam olarak durum bu degildir. Yalan insanlar parani yemek istiyenler bile seni seni sever gibi gorunur.:D.

Başka ülkelerdeki durumu bilmiyorum ama TR'de her şey paradır.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı