Her şeyde sakin kalmak

Arkadaşlar kendimden büyüklere bir şey diyemiyorum. Ama gelmiş bugün bilerek üstümden 1 kova su boşalttı. Üstelik bunu 2 kere yapıyor. Komşu Allah'tan farkkettim. Kenara geçtim yani. Ne yapabileceksin ki? İnsan olsa yapmaz. Benim yerimde başka keko çocuk olacak güzel bir sövecek bak bakalım bir daha yapabiliyor mu? Bende bir şey demedim. Garajın üstündeki komşu bilerek ışıkları açık bıraktım. Görsün bakalım eskiden de anneme babama şikayet ediyordu. Neymiş arabasını çiziyormuş.

Keşke çizeydim. Dokunmadığım arabaya çiziyormuş diyormuş. Harbiden insanlara kötülük yarıyor ya. Dün de bisikletle gidiyorum önüme kırdı. Keko Tofaş'lı kızların yanında artistlik için bana bilmem ne çoçuğu ve anneme küfür edip kaçtı. Ya ben neden kötü olamıyorum? Ya böyle anlarda küfür gelmiyor. Bir de büyüklere saygımdan dolayı sövemiyorum. Allah karetsin böyle şeyi ya. Vallahi keko serseri çocuklar işini biliyor. Takip eder arabasını parkettince birgüzel pert ederdi. Kötülük yarıyor arkadaşlar insanlara ama yapmasını bilene.

Son düzenleyen: Moderatör:
Komşu ise güvenlik kamerasından filan sana küfür ettiği anların kaydı var mı? Eğer bunu ispatlar isen yaşadın. Eğer yoksa adam sana her yaklaştığında ses kaydı al. İspatla dava et.

Eğer hala uslanmaz ise yapacak bir şey yok. Git 10 tane Suriyeli'ye döner ısmarla topla adamın kapısına dayan. Başka yoldan anlamaz.

Komşu ise güvenlik kamerasından filan sana küfür ettiği anların kaydı var mı? Eğer bunu ispatlar isen yaşadın. Eğer yoksa adam sana her yaklaştığında ses kaydı al. İspatla dava et.

Eğer hala uslanmaz ise yapacak bir şey yok. Git 10 tane Suriyeli'ye döner ısmarla topla adamın kapısına dayan. Başka yoldan anlamaz.
Ya abartma dostum. Yok dava etmekmiş..
Senin o daha reşit olmamış yaşınla açacağın dava en az 8 aya sonuçlanır ve paraya kıyıp da düzgün bir avukat tutmazsan devlet işlerini oyalamaktan baya baya ceza yersin. Çok kolay sanıyorsunuz ses kaydet dava et demek kolay. Kaç kere ömründe dava açtın acep?

Beni çocukken bir tekelci darp etmişti. 15-16 yaşındaydım. Tekelci ise 25 yaşındaydı. Hem bira satıyor, hem de ben az ötede içince gelip darp ediyor. Bir de üstüne 10 kişiyi çağırıyor telefonla arayıp. Benimse tek bir arkadaşım dahi yoktu. 10 kişi babama da saldırdılar, jandarma vardı neyse ki o esnada. Olaydan bir ya da birkaç gün sonra babamın arabasının camını da kırmıştı bu psikopat.

Ya abartma dostum. Yok dava etmekmiş.
Senin o daha reşit olmamış yaşınla açacağın dava en az 8 aya sonuçlanır ve paraya kıyıp da düzgün bir avukat tutmazsan devlet işlerini oyalamaktan bayağı bayağı ceza yersin. Çok kolay sanıyorsunuz ses kaydet dava et demek kolay. Kaç kere ömründe dava açtın acep?

Başka çözüm önerisi söyle. Ben şahsen dava etmedim ama buna benzer olay yaşayan birini tanıyorum. Bu olay polise gitmeden çözülmez. Adamın karakteri belli. Ya sağlam tehdit alacak ya polis korkusu olacak. İfade almaya çağırmaları bile adamı frenlemek için yeter. Ayrıca konu sahibi reşit olarak var sayıyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı