Her şeye saygı duymak zorunda mıyız?

Her şeye saygı duyamayız. Karşımızdaki kişinin veya kişilerin bizden saygı görmeyi hak edecek kişiler olması gerekiyor. Her şeye saygı duyulamaz çünkü saygı hak edilmesi gereken bir duygudur.

Hani bir söz var ya "sevmesen bile saygı duymalısın". Sizce bu söz doğru mu? Bence kesinlikle yanlış, sevmediğim bir şeye saygı duymak zorunda değilim, tabii saygı duymadığım kişinin hakları kısıtlansın falan demiyorum, o benden uzak dursun, ben de ondan. Beğenmedim tuşuna abananlar olacaktır, siz de bana saygı duyun.
Saygı görecelidir.

Hani bir söz var ya "sevmesen bile saygı duymalısın". Sizce bu söz doğru mu? Bence kesinlikle yanlış, sevmediğim bir şeye saygı duymak zorunda değilim, tabii saygı duymadığım kişinin hakları kısıtlansın falan demiyorum, o benden uzak dursun, ben de ondan. Beğenmedim tuşuna abananlar olacaktır, siz de bana saygı duyun.

Hayır, her şeye saygı duyulmaz.

İslam'a ters olan her şeye karşı olup saygı göstermemek gerekir.
Diğer konularda ise kalbinden onaylamazsın kabul etmezsin ama kimseye sataşmazsın yani.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı