Her yerde çok güçsüzüm

Fiziksel olarak da psikolojik olarak da güçsüzüm. En ufak biri laf söyleyince dalga geçince direkt üzülüyorum. Onlara hiç benzemiyorum ben. Aşırı yumuşağım, iyi niyetliyim, hep eziliyorum. Kötü de olamıyorum. Çünkü kötü olduğumda işin sonu kavgaya gidiyor. Her zaman sessiz kalmaya çalışıyorum ama bana aşırı yüklendiklerinde sinirleniyorum. Ama en kötüsü de elim, ayağım, sesim titriyor. Ağlıyorum. Ne yapacağım? Bu hayat böyle gidemeyecek. Hani beni herkes kolay eziyor. Yoruldum. Yürürken korka korka yürüyorum. Millet beni ezecek diye. Laftan sözden bıktım. Bugün gelmiş elini niye oyana buyana hareket ediyon diyor. Robot gibi kalacakmışım beyefendi öyle diyor. Şuna bile laf sokamıyorum ya. Kendimden de bezdim.

Dip not: 11. sınıfım. Erkek meslek lisesi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Fiziksel olarak da psikolojik olarak da güçsüzüm. En ufak biri laf söyleyince dalga geçince direkt üzülüyorum. Onlara hiç benzemiyorum ben. Aşırı yumuşağım, iyi niyetliyim, hep eziliyorum. Kötü de olamıyorum. Çünkü kötü olduğumda işin sonu kavgaya gidiyor. Her zaman sessiz kalmaya çalışıyorum ama bana aşırı yüklendiklerinde sinirleniyorum. Ama en kötüsü de elim, ayağım, sesim titriyor. Ağlıyorum. Ne yapacağım? Bu hayat böyle gidemeyecek. Hani beni herkes kolay eziyor. Yoruldum. Yürürken korka korka yürüyorum. Millet beni ezecek diye. Laftan sözden bıktım. Bugün gelmiş elini niye oyana buyana hareket ediyon diyor. Robot gibi kalacakmışım beyefendi öyle diyor. Şuna bile laf sokamıyorum ya. Kendimden de bezdim.

Dip not: 11. sınıfım. Erkek meslek lisesi.
Benim kafasin sen ya. Gecen koridorda yururken tanesine 40 lira verdigim 3 mangami zorla aldilar. Mudure soyledigimde mudur kendi aranizda halledin dedi. Mudur odasindan ciktigim gibi toplandilar etrafima cikista kacma sen dediler. Gizlice kactim ama. PAGEV Meslek Lisesine gidiyorum. Orhan Cemal Fersoy Anadolu Lisesi'nden nakil aldirdim ama pisman oldum ve kontenjanda yok. Sinif keko dolu ve iki tane kiz var. Zayifim diye kizlara delikanlilik yapmak icin sadece yururken bile gec lan diye bagiriyorlar.

Keske medeni bir ulkede yasasaydim.

Benim kafasin sen ya. Gecen koridorda yururken tanesine 40 lira verdigim 3 mangami zorla aldilar. Mudure soyledigimde mudur kendi aranizda halledin dedi. Mudur odasindan ciktigim gibi toplandilar etrafima cikista kacma sen dediler. Gizlice kactim ama. Pagev meslek lisesine gidiyorum. Orhan cemal fersoy Anadolu Lisesi'nden nakil aldirdim ama pişman oldum ve kontenjanda yok. Sinif keko dolu ve iki tane kiz var. Zayifim diye kizlara delikanlilik yapmak icin sadece yururken bile gec lan diye bagiriyorlar.

Olayın ülkeyle alakası yok yetişme tarzı ve aile yapısı ile alakası var İngiltere'de de çeteler var ama bakınca Avrupa medeniyetine hastayız iş bireysel eğitimde bitiyor.

Güzel kardeşim herkes aynı güçlükte olamaz senin eksik yanında bu eksik yanını bilmen ve bunu değiştirmekte istiyor gibisin bu dünyda halledilmeyecek sorun yoktur ölüm haricinde en iyisi ailene burada yazdığın gibi açılman detaylı bir şekilde kendini anlatıp yardım istemen lazım. Şunu unutma yardım istemek acizlik değildir. Bu sorunu ailen ve doktor eşliğinde atlatıp kurtulabilirsin çok geç olmasın senin için sonra yaşın büyüdüğünde geriye dönemezsin.

Benim kafasin sen ya. Gecen koridorda yururken tanesine 40 lira verdigim 3 mangami zorla aldilar. Mudure soyledigimde mudur kendi aranizda halledin dedi. Mudur odasindan ciktigim gibi toplandilar etrafima cikista kacma sen dediler. Gizlice kactim ama. Pagev meslek lisesine gidiyorum. Orhan cemal fersoy Anadolu Lisesi'nden nakil aldirdim ama pişman oldum ve kontenjanda yok. Sinif keko dolu ve iki tane kiz var. Zayifim diye kizlara delikanlilik yapmak icin sadece yururken bile gec lan diye bagiriyorlar.

Bende başka okula gidecektim kanka iyi ki gitmemişim beterin beteri var.

Güzel kardeşim herkes aynı güçlükte olamaz senin eksik yanında bu eksik yanını bilmen ve bunu değiştirmekte istiyor gibisin bu dünyda halledilmeyecek sorun yoktur ölüm haricinde en iyisi ailene burada yazdığın gibi açılman detaylı bir şekilde kendini anlatıp yardım istemen lazım. Şunu unutma yardım istemek acizlik değildir. Bu sorunu ailen ve doktor eşliğinde atlatıp kurtulabilirsin çok geç olmasın senin için sonra yaşın büyüdüğünde geriye dönemezsin.

Bu sorunu ne yazikki çözemedim geçen bir platforma girdim yeminle burada yazdıklarımın aynısı gibi davrandılar ne yüzümü gördüler ne de sesimi duydular ilginç.

Ağırlık kaldırmaya başla. Fiziksel gelişimin yanı sıra mental olarak da faydasını göreceksin. Kimseden farkın yok. Kardeşim vücudun biraz hormon bassın, anca o zaman kendine güvenin olur. Bütün olay kendine ne kadar güvendiğin ile ilgili. Birisi seni üzecek bir şey söylediğinde ona karşılık vermemen zarar görmekten korktuğun için. Yanlış mıyım? Ama kendine güvendiğinde ve inandığında bu işin sonunda sana ne olacağını değil de karşı tarafa ne olacağını düşünmeye başlarsın. Bırak her şey olacağına varsın. Kendinin en iyisini her yönden inşa etmeye başla.

Herkes güçlü olamaz. Herkesin bir limiti var. Herkes spor ile güçlü olabilseydi bütün kadınlar dövüş sporu ile çare bulurdu. Ben mesela ne yaparsam yapayım kilo alamıyorum, benim durumum hormonal. Kilo alamadığım için kas da çok oluşmuyor doğal olarak. Tek parmağı ile şınav çekenler var. Tek eli ile şınav ve barfiks çekebilenler var. Bu nasıl bir kol gücü bilmiyorum ama ben de hep böyle olmak istemişimdir.

Ayrıca, ''Dünya hassas kalpler için cehennemdir.'' diye bir söz var. Bu söz bize uyuyor bence. 🙂

İşin sonu kavgayla bitsin hacı niye korkuyosun. Bana niye yapmıyorlar anlamıyorum keko dolu okula gidiyorum orasıda meslek başından ayarı vereceksin hacı ele ele mi sıkışıyorsun belli edeceksin üstünlüğünü bu işler biraz da psikolojik. Erkek adamsın korkma bir şey olmaz 1 dayak yersin 2 dayak yersin alışırsın korkmazsın bir daha.

Bu hayatta kaybeden olmak istemiyorsanız maalesef büyük savaşlar vermeniz gerekecek. Gerektiği zaman kötü, gerektiği zaman iyi, gerektiği zaman salak, gerektiği zaman da akıllı olmayı bilmeniz lazım. Sosyal fobi gibi sorunlarınız var ise şayet, gerekirse ilaç kullanıp mücadele etmeniz şart. Yoksa hayatınızın her safhasında ezerler sizi.

Bence buralarda konu açıp dert yanmak yerine şu andan itibaren değişmeye başlasanız iyi olur. Bu işin şakası yok, sonu intihara kadar bile varabilir. En kısa sürede kendinize yatırım yaptın ve profesyonel destek alın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı