Herkes benimle uğraşıyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bazı insanların tipi yanlış anlama ama çok şaplak atılası oluyor. Bu durumu nasıl çözeceğini bilemem ama ıslamiyet'in adalet felsefesine bakarsan ve eğer müslümansan ne başkasına çok acırsın ne başkasını kısakanırsın. Kısa bir özet geçmek gerekirs, eğer senin zorluklara karşı dayanıklılığın 100 lvl ise kim Kardashian'ın 1 lvl. O yüzden kadın zengin bir ailede ve neredeyse herkesin beğendiği bir tiple doğmuş. Sen ise anladığım kadarıyla şaplak atılası bir tiple ve sana karşı çok iyi davranmayan bir ailede doğmuşsun.

Ben de fiziksel olarak zayıfım, ve utangaç biriyim. Hayat durup dururken bomba gibi 2 3 arkadaş verir sana, seni korurlar. Aynı şekilde bana birileri laf atınca bu bahsettiğim iki üç arkadaş "Hadi ordan" sözü ile başlayıp çıkışıyorlar laf atana. Kalıplılar da. Sonuç : bana kimse sataşmıyor. Kendine iyi arkadaşlar seç. Seni savunabilecek. Bir de ciddi söylüyorum kızlarla arana mesafe koy. Öyle bir çeneleri var ki Allah korusun. Makineli tüfek gibi. Erkeklik merkeklik bırakmıyor Allahsızlar. Çok cana yakın gelen, seni sevdiğini belli eden birileri olursa onlarla takıl. Onlara lafım yok.

Bazı insanların tipi yanlış anlama ama çok şaplak atılası oluyor. Bu durumu nasıl çözeceğini bilemem ama ıslamiyet'in adalet felsefesine bakarsan ve eğer müslümansan ne başkasına çok acırsın ne başkasını kısakanırsın. Kısa bir özet geçmek gerekirs, eğer senin zorluklara karşı dayanıklılığın 100 lvl ise kim Kardashian'ın 1 lvl. O yüzden kadın zengin bir ailede ve neredeyse herkesin beğendiği bir tiple doğmuş. Sen ise anladığım kadarıyla şaplak atılası bir tiple ve sana karşı çok iyi davranmayan bir ailede doğmuşsun.

Herhangi bir dine inancım yok. Bu hayat bir sınavsa neden herkes eşit şartlarda değil peki.

Herhangi bir dine inancım yok. Bu hayat bir sınavsa neden herkes eşit şartlarda değil peki.

Diyelimki Ahmet o kadar dayanıklı ki tank topu atılırsa ölmüyor bir de Ali var rüzgar esince yere düşüyor şimdi sen Ahmet ve Ali'ye aynı zorlukta görev verirsen mantıklı olur mu? Bu yüzden önemli olan adalet eşitlik değil.

Diyelimki ahmet o kadar dayanıklı ki tank topu atılırsa ölmüyor bir de Ali var rüzgar esince yere düşüyor şimdi sen ahmet ve Ali'ye aynı zorlukta görev verirsen mantıklı olur mu? Bu yüzden önemli olan adalet eşitlik değil.

Dayanıklı olsaydım hayatın içinde olurdum.Kendime o kadar sinir oluyorum ki bazen.

Dayanıklı olsaydım hayatın içinde olurdum.

Düşün bu Dünya'da ailesi savaşta ölmüş Sureyeli çocuklar var savaştan kaçıp Türkiye'de çıraklık yapıyor bir de bazı tipler var 3 aylık sevgilisinden ayrıldı diye intihar ediyor. Şimdi sana soruyorum sence bu Suriye'li çocuk hayatın içinde mi ya da sevgilisinden ayrılan kişi hayatın dışında mı? Tam tersine sevgilisinden ayrılan hayatın içinde bu Suriye'li çocuk değil. Hayatın içine girip girememekte senin sınavının parçasıdır. Zaten sen güçlü olduğun için hayatın içinde değilsin ya da kendi yaptığın hatalar seni dışına sokmuş etrafımda senden daha zor durumda bir sürü insan hayattan zevk alıyor.

Dayanıklı olsaydım hayatın içinde olurdum.Kendime o kadar sinir oluyorum ki bazen.
Size egoist olmayı öneriyorum.
Mesela birisi sizle dalga geçtiğinde;
''Zaten beyinsizin teki, bir şeyler geveliyor ama kendi haline bırakayım en iyisi'' diyerek iç sesinizle onu yenebilirsiniz. Utangaçlığa çözümdür. Ama sakın ha sesli söylemeyin☝.
Kendime sinir oluyorum demişsiniz. Bunu bile kullanabilirsiniz.
İç sesinizle kendinizi tokatlayın. Misal; ''Bu yaşa gelmişim, yaptığım çocuksuluklara bak.''
İç sesinizden utanamayacağınıza göre, ona karşılık vereceksiniz.
Bu karşılık utangaçlıklardan kurtulmadır. Hırs'dan bahsediyorum, evet.
Kendi kendinize çözebilirsiniz bunu.

Benim de hatalarım var tabii ki. Bu arada en çok kızdığım şeyi yaptım. Forumlara bu tür konular açmak mantıksız geliyordu dayanamadım açtım. Özellikle teknoloji konusu ağırlıklı forumlarda. Bu korona olaylarından sonra psikoloğa gitmeyi düşünüyorum. Bir yerden başlamam gerek artık. Cevaplarınız için teşekkür ederim.🙏

Son düzenleyen: Moderatör:
@The Batman

Tam yazıyı yazarken konu kapandı ve senin için yararı olması için tekrar açıyorum. Aynı sorunu ben de yaşıyordum ve nasıl çözdüğümü anlatmak istiyorum. Bu problemin en büyük nedenlerinden biri aile. Eğer ailen seni birçok konudan soyutlarsa ve senin elinden tutup güven açılamazsa, içine kapanıyorsun ve herkesin yaptığı en basit şeyleri bile yapmadığını fark ediyorsun. Örneğin tüm arkadaşlarım araba kullanırken, babamın bu konuda çok soğuk davranması basit bir örnek. İnsan kendini geliştirebilir elbet ama belli bir yaşa veya maddi güce ulaşmadan iş çoğunlukla ailede bitiyor. Bu yüzden kendine bu kadar yüklenme derim.

Maalesef ki zorba dediğimiz bu IQ problemi olan insanlar sadece filmlerde değiller. Biz filmlerde kilotundan asılı kalan tiplere gülüp geçerdik belki ama bunun gerçek boyutunu düşünmedik. Dostum ben daha inandırıcı olması adına bilimsel konuşacağım ve işin biyolojik tarafını alacağım. Canlılar doğası gereği devamlı savaş halindeler ve bu savaş farklı türler arasında da değil sadece. Örneğin aslanlar aslanlar ile, maymunlar maymunlar ile çiftleşmek adına savaşıyorlar sırf üreme amaçlı. Bu sayede güçlü olanlar yaşıyor ve üreme şansını elde ediyorlar. Biz insanlar ise, bizler de aslında birer hayvanız. Sırf üreme için olmasa bile farklı psikolojik sebepler ve aklımız sebebiyle bu tarz davranışlar sergileyebiliyoruz. Varmak istediğim nokta şu; güçlü olan evrilir ve yaşamaya kusursuz devam eder. Tipin yüzünden mi öz saygını yitirdin? Dünyanın en güçlü 10 insanı yakışıklı bile değil? Kendini kandırma ve kendine çeki düzen ver. Hayvani iç güdüleriyle hareket edenlere karşılık ver. En önemlisi bedenini değil zihnini güçlendir. Böylece her problemi çözebilirsin bedenden ötürü.
Kitap oku arkadaşım. İlgini çeken her konudan her kitabı. Öz gelişim kitapları mesela. En önemlisi hiçbir insanın da mükemmel olmadığını bil ve asla kimseyi kendinden üstün görme. Alçak da görme. Aradaki o dengeyi bul. Ben de üniversite okuyorum ve şunu fark ettim. Önceden, yani lise yıllarımda saf bir çocuktum ve şu ana kadar kimseyle bir kavgam olmadı. Bundan dolayı konuşurken sözüm kesildi. Kendi istediğimi değil başkalarının isteklerini yaptım. Bu durumun farkındaydım ama ilk izlenim denilen durum yüzünden, bir değişim gösterirsem yapmacık olacaktı. Bundan dolayı üniversitede bu hatayı yapmayacağıma söz verdim. Artık sesimi yükselterek konuşuyorum ve kendi şahsıma yapılan en ufak hoşuma gitmeyecek harekette tavrımı koyuyorum. Sevmediğim insanlara karşı soğuk davranıyorum ve asla adım atmalarına izin vermiyorum. Bunu yapman zaruri. Herkes için böyle. Neyse çok uzun bir yazı oldu. Arkadaşın isteğine göre konu kilitlenebilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı