Herkes benimle uğraşıyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sabrediyorum.Moralimi bozuyor zaten herkes üniversitede gezip tozarken kız arkadaş edinirken ben okuldan yurda gidiyorum. Yurtta takılıyorum tatilin gelmesini bekliyorum. Evime dönüp odama kapanıp bilgisayarımda mutlu mesut yaşıyorum.
Olmaz ama bu şekilde. Sabret sabret bir yere kadar yani. İçine atma bu kadar sonu çok kötü olur. Bu duruma çok fazla maruz kalmışsınki sonunda patlayıp konu açmışsın. Psikolojin bozulur. Dediklerimi yapmayı dene.

Yalnız hatan var. Dayak yedim demişsin zaten kul hakkına giriyor o da. O Dayağı unutçaksın. Hiç yememiş gibi olucaksın tersini düşünceksin ya da. Yoksa takılırsın ileri bakman lazım. Hayal alemi ile gerçek alemi karıştırcaksın biraz. Camiye git hocalarla konuş.

Kimsenin hayatınıza beş kuruşluk faydası olmadığını benimseyip dolayısı ile düşündüklerinin ve yaptıklarının da bir o kadar size etki etmemesi gerektiğini düşünün. Fiziksel bir durum söz konusu olmadığı sürece psikolojik baskı siz ne kadar müsade ederseniz o kadar etki edecektir.

Bu tipteki insanlar kendilerini ifade etmeye daha aç olabiliyorlar. Sosyal iletişim ile araları iyi olmadığı için mental ya da entelektüel ifade biçimlerine yöneldiklerinde ortaya çok güzel sonuçlar çıkabiliyor.

İfade sanatlarına yönelebilirsin, resim, müzik, bilimsel konular, yazılım, yazmak, çizmek. Hem varsa potansiyelini keşfedersin hem de içindekileri dışa aktarmış olup rahatlarsın. İlgi alanları yeni sosyal çevrelere de iter seni. Aynı şeylere hobi/takıntı seviyesinde ilgi duyan insanların oldukları topluluklarda kişisel farklılıklar gibi şeyler bir kenara bırakılıyor.

Astronomi şenliklerine gittiğin zaman oradaki herkesin belli bir amaç için orada olduğunu hissedebiliyorsun, insanlar iletişmeye can atıyorlar. Kimsenin umrunda olmuyor ne giydiğin ya da burnunun ölçüsü. Rakınkok konserlerine gittiğin zaman oradaki insanlarla aynı dili konuşuyorsun, kimse kilona cinsiyetine karışmıyor; tanımadığın heriflerle kol kola aynı coşkuyu yaşıyorsun.

İlgi alanların mutlaka vardır, o alanlar etrafında oluştur sosyal çevreni. Sevmediğin ya da uyuşmadığın kimseyle arkadaş kalmak zorunda değilsin. Temel biyolojik yetileri olan ve davranışları kaotik bir maymun topluluğunu gözlemleyen bir bilim adamıymış gibi yaklaşabilirsin olayı renklendirmek istersen.

Herkesin güçlü ve zayıf yönleri vardır. Güçlü yönlerinizi bulmaya çalışın. Bence biraz öz güven problemi temelli bir sorun var. Görünüşünüzü önemseyin. Özgüven yaratın. Yeni şeylerle ilgilenin.

Selam öncelikle hayatımın bütün döneminde yaşadığım bir sorunu anlatmak istiyorum. Kendimi bildim bileli özellikle ilkokuldan beri insanlar benimle uğraşıyor ve rahatsız ediyor. Bu durumdan çok sıkıldım. Ortaokulda özellikle tipimle dalga geçip bana vurmaya çalışıyorlardı. Lisede de durum psikolojik şiddete dönüştü. Sen sus ne anlarsın sen tarzında. Zaman içinde ailemde de bana böyle davrananlar oluyordu. Şu an üniversitedeyim bu seferde eskisi gibi olmasa da ufak ufak benimle uğraşılıyor. Nasıl atlatabilirim? Bunları yaşadıkça iyice içime kapanmaya başladım. İlerde iş hayatına atılınca aynı şeyler yaşamak istemiyorum.

Hocam bir anda dış görünüşünü değiştir. Yani şöyle; giyimini değiştir, saç stilini değiştir. Ve ezmeye çalışanları ez. İlk birkaç denemende benzer tepkiler alırken, sonra sonra insanlar değiştiğini kabul edecektir. Fiziksel değişiklik bunu iyice kabul etmelerini sağlayacak.

Sen de onlarla uğraş kafana takma. Birisi sana aptal dediği için aptal olmuyorsun. O sana aptal derse sen de ona de ben öyle yapıyorum en sonunda gidiyorlar. Bunu yapanları da hayatından olabildiğince çıkarmaya çalış.

Çıkara çıkara kimse kalmadı zaten. Yalnızım. Sanalda bile. Bu forum sitesi üye olduğumdan beri etkileşimdeyim biraz daha.

Bu tipteki insanlar kendilerini ifade etmeye daha aç olabiliyorlar. Sosyal iletişim ile araları iyi olmadığı için mental ya da entelektüel ifade biçimlerine yöneldiklerinde ortaya çok güzel sonuçlar çıkabiliyor.

İfade sanatlarına yönelebilirsin, resim, müzik, bilimsel konular, yazılım, yazmak, çizmek. Hem varsa potansiyelini keşfedersin hem de içindekileri dışa aktarmış olup rahatlarsın. İlgi alanları yeni sosyal çevrelere de iter seni. Aynı şeylere hobi/takıntı seviyesinde ilgi duyan insanların oldukları topluluklarda kişisel farklılıklar gibi şeyler bir kenara bırakılıyor.

Astronomi şenliklerine gittiğin zaman oradaki herkesin belli bir amaç için orada olduğunu hissedebiliyorsun, insanlar iletişmeye can atıyorlar. Kimsenin umrunda olmuyor ne giydiğin ya da burnunun ölçüsü. Rakınkok konserlerine gittiğin zaman oradaki insanlarla aynı dili konuşuyorsun, kimse kilona cinsiyetine karışmıyor; tanımadığın heriflerle kol kola aynı coşkuyu yaşıyorsun.

İlgi alanların mutlaka vardır, o alanlar etrafında oluştur sosyal çevreni. Sevmediğin ya da uyuşmadığın kimseyle arkadaş kalmak zorunda değilsin. Temel biyolojik yetileri olan ve davranışları kaotik bir maymun topluluğunu gözlemleyen bir bilim adamıymış gibi yaklaşabilirsin olayı renklendirmek istersen.

İngilizce kursuna gittim.Halk eğitime sertifika alırım diye hem sosyalleşirim mantığıyla. Orada bile beceremedim hoca bir kere tahtaya kaldırdı bildiğiniz titredim yazamadım yazacağım şeyi de unuttum. Ailem destek olmuyor o çok etkiliyor beni. Ufaklıktan beri anlattığım halde abartıyorsun sorunlar kaçıyorsun dendi bana.

Üniversite ortamında arkadaş çevreni bilinçli insanlarla donatırsan bu gibi şeyler yaşamazsın. Üniversite topluluklarına katıl özellikle sosyal sorumluluk üzerine olanlara, o tarz topluluklarda sosyal bilinci yüksek kimselerle karşılaşırsın, onlarla takılırsın ve anlattığın gibi şeyler yaşamazsın. Ateşe ateş olmasına gerek yok, karşındakini kelime oyunlarıyla saf dışı bırakabilirsin. Ona anlamayacağı şeyler söyleyerek susturup bir daha sana bulaşmamasını sağlayabilirsin. Hızlı düşünüp, çabuk karar vererek insanların bir adım önünde olabilirsin. Her şey fiziksel hal ve durum değil. Arkadaş ortamını değiştir, kişiyi dış görünüşüne göre yargılayan gereksiz insanlarla arkadaşlık kurma seni her zaman aşağı çekerler, ilerlemeni engellerler.

Milyarlarca insan var dünyada. Cinler daha fazla. Sabır gösterip uzaklaşmak lazım kötü insanların olduğu mekanlardan. Benim 3 tane kedim var. 1 tanesi öbürünün kuyruğuyla oynuyor devamlı. Kocaman olmasına rağmen. Diğeri saçımı yalıyor. Hayvan sahiplenebilirsin ömür boyu iyi bakmak gerekiyor. Birlikte uyuyoruz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı