Herkes çok mu zengin?

Axessin öğrencilere kredi kartı verdiğini duymuştum 2 yıl kart ücreti olmadan. Kredi çekilebiliyordu galiba burs aldığınızı belirtirseniz.

Kredi kartıyla kredi çekemezsin ( nakit avans çekersin fazi oranları farklıdır ) normalde o öğrencilere verdikleri kartlarında limiti Max 2 k falandır o da en kralı. + kart ücreti problem değil aidatsız kart alırsın ya da 2 fatura bağlarsın otomatik ödemeye aidat ödemezsin.

Başvuru ile alınıyor mu? Mesela bir kasa alacak 6 bin lira diyor ki almak istiyorum bunu 12 ay taksitle faizle 6300 oluyor buna müsaade etmezler mi?

Farklı farklı bankaların makinayı aldığın yer ile farklı anlaşmaları var mesela 6 k makine 3-6-9 ay taksit 0 vade farkı da olabilir ya da ufak farklarla 3 ay 6K 6 ay 6K 9 ay 6300'de olabilir anlaşmalarına bağlı. Örnek Vatan Bilgisayar'dan ürün alırken vade farksız 12 taksit e kadar çıkıyor galiba fiba bank ile anlaşması var kredi kullandırıyor kredi kartı yerine.

Arkadaşlar, herkeste çok çok iyi sistemler görüyorum. Anlamıyorum, herkes çok mu zengin?
Herkes dediğin forumdaki kişiler dostum sonuçta. :D Sayıları sınırlı, çok fazla kişi hala 720p - 900p monitörde Core2 işlemciyle oynuyor.

Yaşı küçük çocuklar PUBG, GTA 5 felan oynamayı çok seviyor. Ailelerine sürekli almaları için baskı yapıyorlar ve aileleri de mecbur alıyor. :D

Bir de yani dolar başını alıp gitmiş olsa da halen daha belirli bir aylık ücretin üstünde maaşla çalışan çok fazla insan var. Para biriktirip almamaları için bir sebep yok. Bugün 10.000 TL bir sistemi illa almak istersen 2 sene ödemeli kredi çekip aylık ödeyerek alabiliyorsun aylık maaşın düşük olsa dahi.

Benim de yok iyi bir bilgisayarım. :(

İnsanlar iş için tasarım için ve eğlenceli zaman geçirmek için maalesef 500-1000 dolarlık şeylere 4 bin 6 bin para veriyor asgari ücret 2000 tl olan bir ülkede.
Elin gavuru hayatını yaşarken Türk genci sadece onları izliyor ne hayaller vardı kimisi PS5 alacaktı kimisi PS5 çıkınca PS4 veya PS3 fiyatı düşer diye seviniyordu. Tabi bazı insanlarda da aşırı lüks sıkıntısı var. 3K maaşlı adam/bayan Iphone X kullanıyor biraz ayağı yorgana göre uzatmak lazım.
1050TI G4560 sistemin 1500TL olduğu zamanları hatırlıyorum.

Arkadaşlar, herkeste çok çok iyi sistemler görüyorum. Anlamıyorum, herkes çok mu zengin?
Valla artık dolar kurunun yükselmesine o kadar alıştım ki alışverişlerimi dolar kuruna bakmadan yapıyorum. Zaten yıllarca kullanacağım bir cihazın üzerinden tasarruf yapma konusunda endişelenmiyorum.

Girmeyin öyle taksitli kredili işlere. Varsa vardır yoksa yoktur. Biz sokakta meşe oynayarak büyüdük, mermer parçasıyla gazoz kapağı vurduk, kiremitleri üst üste koyup topla vurmaya çalıştık. Yani hayatın tadını zaten doya doya çıkardık, belli bir yaştan ve iş hayatından sonra çok fazla yapılabilecek şey olmadığından PC ihtiyaç olabiliyor ama siz hayatı doya doya yaşayın önce. Gezin tozun sürtün sokaklarda. İleride eve kapanmak zorunda kaldığınızda düşünürsünüz iyi bir sistemi, ya da en azından zorlanmadan alabilecek duruma geldiğinizde bakarsınız.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı