Hesaplara virüs bulaştı

ardaozag

Yoctopat
Daha fazla  
2 3 gün önce bilgisayarıma zararlı bir yazılım girdiğini fark ettim. Yazılım sayesinde bilgisayarımdaki çeşitli uygulamalara ve YouTube, Gmail gibi sosyal medya hesaplarıma giriş yapılmış ve iznim olmadan YouTube kanalımda videolar paylaşılmıştı, Discord hesabımda da arkadaşlarıma ve bulunduğum sunuculara bilgisayarım kapalı iken reklam niteliğinde mesaj ve link göndermişler. Attığım format sonucunda virüsü ve zararlı yazılımları temizleyebildim, Gmail hesaplarımda da şifrelerimi değiştirdim. Şimdi ben tekrar mail hesaplarıma giriş yaparsam virüs bulaşır mı?

Kanka tek çare o hesaptaki her şeyi alıp yeni hesaplar açmak benim gibi ana 2 hesabımda çalındı paylaştığım videoları kaydettim ve hesabı sildim yeni hesaplarla devam ettim tek çözüm bu bunlar bir sefer girmişler kolay kolay çıkmazlar senin hesabının üzerinden kötü sitelere veya yerlere girebilirler dikkat etmeni öneririm.

İki faktörlü doğrulamayı açmakta fayda var. Yabancı mailleri açmadığınız sürece sorun çıkacağını düşünmüyorum.

Tamamdır teşekkür ederim.
Kanka tek çare o hesaptaki her şeyi alıp yeni hesaplar açmak benim gibi ana 2 hesabımda çalındı paylaştığım videoları kaydettim ve hesabı sildim yeni hesaplarla devam ettim tek çözüm bu bunlar bir sefer girmişler kolay kolay çıkmazlar senin hesabının üzerinden kötü sitelere veya yerlere girebilirler dikkat etmeni öneririm.
2 aşamalı doğrulamayı açtım,hesaba herhangi birisi girdiğinde direkt sisteme düşüyor fakat şu anlık o hesabı kullanmayacağım dediğiniz gibi güvenlik sorunu oluşabilir.Yorumunuz için teşekkür ederim,dikkate alacağım.

Bilgisayarda kaliteli bir Anti-Virüs ile tam tarama yapmanızı öneririm. Bu sırada da telefonunuzdan tüm hesaplarınızın şifresini değiştirip 2FA açın zaten hesapların şifreleri değişince mevcut olan oturumlar da kapanacaktır. Bundan sonra sisteminizde her zaman bir AV bulundurmayı ihmal etmeyin, scam ve phishing'den de korunmak için her gördüğünüze atlamayın temkinli ve dikkatli davranın.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı