Hiç dolandırıldınız mı?

Çok uzun süredir hayatında olan arkadaşlarından bazılarının borç alıp sonra iletişimi kesmesi dolandırılmak olarak kabul edilirse çok dolandırıldım...

Daha yeni 20 yıldır hayatımda olan birine araba alacağı dönemde borç verdim, anlaşılan benimle olan arkadaşlığının aldığı borç kadar değerli olmadığına karar vermiş ki iletişimi kesti. Burada 10,000 TL tokatlandım.

Bundan önce eşinin büyük bir hastalığı olduğunu söyleyip ameliyat için 2. işte çalışıp para biriktirmeye çalışan lise arkadaşlarımdan birine de ameliyat için yüklü bir miktar vermiştim. Ameliyat konusunda bir sorun yok, orası doğru çünkü ameliyatı yapacak doktor benim ailemdeki doktorlardan bazılarının arkadaşı olduğu için arkadaşıma çaktırmadan sordum. Yalnız borcu alıp ameliyatı yapıldıktan sonra kendisi de 2 yıldır kaçıyor. Burada da 13,000 TL kaçtı bana...

Zeka seviyesi ortalama bir primattan daha düşük olan küçük kız kardeşim yüzünden dolaylı olarak dolandırıldığım oldu. Zamanında KYK için başvurma ben harçlık vereyim dediğimde hayır dedi, gitti üniversite + yüksek lisans için 6 yıllık borca girdi. Sonrasında da haliyle 40,000 TL üzerinde bir borcu oldu ve dayanamayıp ödemesi için ona para verdim. Aptal gitti bu parayı X arkadaşımın iş yeri batıyor, Y arkadaşımın borcu var ihtiyacı var, Z arkadaşım da şunu almak istiyordu diyerek arkadaşlarına dağıttı. Hiçbiri sonradan onun suratına bakmadı, borç verdiklerinden biri olan tek erkek olan elemanı kıstırıp borcu veremeyeceğini fark edince güzelce dövüp sinirimin bir kısmını çıkardım. Kız kardeşim de pozitif ayrımcılığıma dua etsin... Onun yüzünden dolaylı yoldan ben dolandırılmış oldum, kendisinin maaş hesabında şimdi o parasını verip öde dediğim borcu ödemediği için haciz var. Umrumda da değil.
 
küçükken ps3 üm vardı ve bir monitörüm vardı fakat monitörümde hdmi çıkış yoktu bende bilgisayarcıya gidip dönüştürücü aldım adam bana 100 tl ye sattı eve gittim internete baktığımda aynı dönüştürücü 25 tl idi.
hala unutamıyorum.
 
Arkadaşıma 300 TL borç verdim. 2 yıl boyunca kaçtı. En sonunda bir köşede yakalayıp hem 500 TL'sini aldım, hem de bir güzel dayak attım. Sonra küstü bana.
Profilinde 13 yaşında olduğunu yazıyor. Demek ki 11 yaşında 300₺ borç verip 13 yaşındaki birini de döverek 500₺ almışsın. Helal olsun.
 

Geri
Yukarı