Hiç izlememiş birine anime önerisi

Ben şahsen underrated olduğunu düşündüğüm ve buradaki 7 sayfada söylenen animelerin yüzde 90ından çok daha iyi bir anime olan Yona of the Dawn'ı öneririm. Yona'ya ek Cowboy Bebop, Re:Zero, Starting Life In Another World, Your Lie in April, Komi Can't Communicate, Mirai Nikki de olabilir başlangıç için.
 
Death Note. Doraemon vb hariç izlediğim ilk ve son anime oldu. İlk bölümleri çok sarıyor fakat sonradan tempo bozuluyor genede öneririm
 
Ben şahsen underrated olduğunu düşündüğüm ve buradaki 7 sayfada söylenen animelerin yüzde 90ından çok daha iyi bir anime olan Yona of the Dawn'ı öneririm. Yona'ya ek Cowboy Bebop, Re:Zero, Starting Life In Another World, Your Lie in April, Komi Can't Communicate, Mirai Nikki de olabilir başlangıç için.
Akatsuki no Yona'da çok güzel animedir. Burda görünce tekrardan izleyesim geldi :D
 
Dostum seri daha tamamlanmadı, bence "tarihin en kötü serilerinden" demek gömmek olur animeyi. Çok büyük bir spoiler değil ama yine de spoiler içine koyacağım. Sanıyorum her iblisin insan iken acıklı bir geçmişi ve onları iblis olmaya iten bir sebepleri var. Bu gibi şeyler "bence" serinin potansiyelini yükselten şeyler. Boş beleş, kıytırık bir anime olduğunu düşünmüyorum bu yüzden kesinlikle. Beğenmeyebilirsin ama "en kötü" demek saygısızlık olur animeye.


Çoğu ana karakter öyle değil mi zaten? Luffy, Naruto vs. Tabi bu karakterler Shonen animelere yön veren animeler eski olduklarından dolayı. Çoğu anime onlardan ilham aldı desek yanlış olmaz.
Yok kardeşim. O acıklı hikayelerin çoğu ''Aslında ben iyiydim de şartlar işte kanka ya'' tarzı boş şeyler. Mc karakterlerinin çoğu iyimser tabii ki ama saydığın karakterler iyi yazıldığı için iyimser olup olmaması pek sırıtmıyor ama Demon Slayer ve türevi seriler çok yavan olduğu için çok göze batıyor. Ek olarak ufotable yapmasa kimsenin yüzüne bile bakmayacağı bir seri ki son bölümlerin beğeni sayısının gittikçe düşmesi hype'ın söndüğünü kanıtlıyor bence
 
Daha dün Netflix'te missclick atmam sonucu meraktan ilk 5 dakikasını izlerim diye başladığım animeyi bugün bitirmiş bulunmaktayım. 26 bölüm ve her bölümü akıcı ve dolu gereksiz vakit kaybı sahneler, olaylar dönmüyor ve anime olduğunu hissettirmiyor. (gereksiz sahneler, pısırık erkek karakterler, aşırı abartılan kadın karakterler, gereksiz güçlü ana karakter falan.)

Konusu Witcher'a benziyor deney sonucu ortaya çıkan yarı insan yarı canavarlardan oluşan Claymore'lar kasaba ve köylerdeki canavarları insanlardan para karşılığında avlayıp ayrılıyorlar ve insanlar Claymore'lardan korkup nefret ediyorlar. Witcher'daki gibi ama sinirlenince veya kafası estiklerinde insanları öldüremiyorlar, çalıştıkları organizasyonun katı kuralları var bunlardan birisi insan öldürmemek bu ve bunun gibi kurallara uymayanları diğer Claymore'lar kişi kendini teslim etmezse avlayıp öldürüyor. Baş karakterin biz hikayesini öğrenene kadar amacını bilmiyoruz hikayesinden de spoiler vermek istemiyorum ama çok güzel anime.

Genel olarak anime çok iyi başarılı, çizimleri güzel, hikayesi güzel, işleyişi güzel zamanın Anime'lerinin asla ulaşamayacağı noktada tek benim sorun olarak gördüğüm unsurları sonunun kötü olması çünkü anime yayınlandığı zamanda fazla popülariteyi yakalayamadığı için devam edilmedi ve 26. bölümde bitti.

Anime'nin ismi "Claymore" ve Netflix'te bulunuyor benim gibi Anime'yi sırf anime değil de dizi film gibi profesyonel bir açıda inceleyen birisi olarak Anime'ye yabancı olan kişiler tarafından sevileceğini düşünüyorum.

Myanimelist puanım 7 oda sonunu beğenmediğim için yoksa 8 verirdim (8 en yüksek puanım ve sadece 1 anime de var.) Onun adı da "Dororo" bu animeyi seversen Dororo'yu da seversin.

TL; DR: Claymore izle anime olduğunu hissettirmeyen çok güzel bir animasyon dizi gibi bir şey Witcher'a benziyor ama her saçma karakterin zenci olmayan versiyonlusu. Bunu beğenirsen Dororo'da izleyebilirsin.
 

Geri
Yukarı