Hiç şınav çekemiyorum

Kollarını şınavdan önce ağırlık kaldırarak geliştirse daha iyi olur bence.

Şınava motive olmuş bu şekilde başlasın sıkıntı olmaz. Zaten yazdıklarımı okursanız full vücut çalışmanın daha faydalı olacağını belirttim. Bir yerden başlasın sonrasında geliştikçe araştırıp öğrendikçe isteğine göre başka hareketler de ekleyip devam edebilir. Yeter ki bir yerden başlasın.
Şınav çekememenin en önemli sebebi biceps kasının güçsüzlüğü. Önce biceps geliştireceksin. Eğer yine çekemiyorsan omuz kaslarını geliştireceksin. Artık kesin çekersin.

En çok vurduğu yer göğüstür sonrasında triceps ve omuz etkilenir. Daha az etkili olarak kanatlar ve core bölgesi sayılabilir. Biceps'in etkisi daha azdır.

Bench Press hareketine bakarsanız şınav yapmak gibidir. Tabi farklı şınav hareketleri vardır. Mesela eller kapalı elmas tutuş yaparsanız tricepslerinize daha çok vurduğunu hissedebilirsiniz.

pushup-party-workout.jpg
 
Son düzenleme:
Şınavı hiçbir türlü çekemiyorsanız nedeni kilonuzdur. Kollarınız kilonuzu kaldırmaya yetmiyor. 2 seçeneğiniz var. Ya kilo vereceksiniz ya da kollarınızı ağırlık kaldırarak güçlendireceskiniz.

Hocam bundan 1-2 yıl önce 55 kiloydum yine yapamıyordum şu an 65'im.
 
PlayStore'da bir uygulama var. Adı 30 Günlük Zorlu Fitness Görevi. Ben bu uygulamada spor yapmaya başlamadan önce 3-5 tane falan şınav çekebiliyordum fakat başladıktan sonra ve tüm vücut ve kol antrenmanları ile beraber artık 20 şınav çekebiliyorum. Başlangıç düzeyi de var. Bence siz de bir deneyin. Denemekten zarar gelmez.
 
Yaşım 17 boy 1.70 kilo 65.askerde çektirdikleri için şınav çekmeye alışmam lazım anlık olarak hiç çekemiyorum. Tam yere eğilirken kollar titriyor yanıyor ve yapışıyorum.

Duvar şınavı ve diz şınavı /dizler yerde ayak havada şınav/ varmış diz şınavını 3-4 civarı çekiyorum duvar basit geliyor. Hangisinden kaç set kaç tane yaparsam şınav çekebilmeye başlarım?

Ben 1.80'e yakın 78 80 kilolarda neredeyse hiç spor la alakam yok 30 mekik 20 şınav zorlarsam 30 çekebiliyorum önceleri zorlanıyordum kollarımı biraz daha açtım belli bir düzende çekmedim ve ellerimle ayklarımı aynanda indirip kaldırarak daha rahat yapmaya başladım ben.
Sende deneyebilirsin.
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı