Fahri Tunahan
Picopat
Siz harikasınız.En çok da Arkadiy'in babasının çocuğunun annesi (!?), yani şu hizmetli ile Bazarov'un arasında geçenler sinirlerimi bozmuştu. Amacı ne bunun demiştim. Tam bir salak denilebilir kendisine. Kendisindeki tek insanlık belirtisi aşık olmaktı sanırım. Bir insan neden her şeye muhalif olur? Çok komik bir durum aslında. Sen çık Nihilistim diye etrafa duyuru yap, herkesle kavga et ama aşk seni rezil etsin. Bazarov'dan çok Anna Bazarov'un düşüncelerine uyuyordu. Bazarov Anna'ya hissettiklerinin rengini verdi ardından da Anna tarafından reddedildi. Anna ne kadar ona karşı boş olmasa da öldükten sonra zengin bir adamla mantık evliliği yapıp realist yaşamına devam etti. Ama olmuyor, çok hoşuma gidiyor bu karakter. Turgenyev yarattığı etkileyici karakterleri alt üst etmeye bayılıyordu galiba. Ve Arkadiy çok garip bir karakterdi. Görüşleri amcasınınkine daha yatkın olduğu halde sırf hocası diye zorla Bazarov'u savundu. Çok zorlamaydı. Heer şeye muhalif olmasına rağmen aynı fikirdeydi karşısındaki ile. Bu özelliğini Katya daha da dışa vurdu ve Bazarov hiçliğe karıştıktan sonra kendisi gibi oldu.
Onu söylemeyin hiç... Benim de canımı sıktı. Salak demekte çok haklısınız. Turgenyev, okuyucuyu şaşırtmaya amaçlamış; bundan eminim. Konu klasik değil bence labirent gibi karmaşaya sürüklüyor. Peter Petroviç karakteri huysuz gibi geliyordu.