Hırsızlık yaparken yakalandım

Hırsızlığı bir alışkanlık haline gelmeden önce bırakman gerekiyor. Yoksa bundan 5 yıl sonra ev soymaya falan başlarsın ve bu işler böyle böyle büyür. Bu arada linç edenlere fazla takma onlar kendilerini sütten çıkmış ak kaşık zannetmeye devam etsinler.
 
Karnınız açsa bir esnafa durumunuzu söyleyin illaki size birisi yardımcı olacaktır. Hırsızlık yaparak başkasının emeğini çalıyorsunuz.
 
İşin kötüsü herkes çalıyor. Şu an ne yapmalıyım?
Herkes yapıyor, kimse ceza almıyor. O zaman ben de yapayım, ceza almayayım. Sonuçta herkesin yapması benim yaptığımı da meşrulaştırır.

Türkiye'de sıradan bir zihniyet. Yarın bir gün senin de bir malın çalınır, yerine yenisini koyamazsın. O zaman o malını çaldığın insanların duygularını anlarsın. Karma seni de bulur hırsız arkadaş.
 
Herkesin hırsızlık yapması, senin de çalmanı mubah mı kılıyor?

Büyük ihtimalle o hırsızlığa alışmış arkadaşlarını kendi içinde "kötü arkadaş" olarak nitelendiriyorsundur fakat belli ki onlardan en büyük farkın olması gereken dürüstlüğünü, haysiyetini de bir kenara bırakabiliyorsun.

Şu an için onlardan farkın yok. Bir daha bu tip saçmalıkları tekrarlamaman gerektiğinin bilincinde ol.

Her gün çocuğuyla gezdiğim, okul çıkışı bir şeyler aldığım bu yere böyle bir şey yaptım.
Bu cümleye baktığımda, yaptığın bu hırsızlıktan dolayı az çok pişmanlık duyduğunu düşünüyorum. Üzerindeki bu utanç umarım sana bir ders olur da bir daha böyle kötü davranışlarda bulunmazsın.
 
Son düzenleme:
Troll mü gerçek mi bilmiyorum ama ters birine denk gelirsen başın belaya girer. Ekmek çalıp hapse giren insanlar var. Yarın bir gün gidersin bi kek aldım ya zaten bir şey olmaz dersin, adam arar polisi sonra gör bakalım ne oluyor. İlla hapis yatacaksın diye bir şey yok bu arada sabıkanda ufak bir pürüz olsa bile ilerleyen zamanlarda iş bile bulamazsın. Şahsen senin gibi biri iş yerimde çalışmak istese sabıkasında hırsızlık yazıyorsa iş vermem. Yani diyeceğim şu ki buna son ver kardeşim. Umarım dalga geçiyorsundur..
 
Herkes kendini pencereden aşağıya atınca sen de at, anlaştık mı?

Troll mü gerçek mi bilmiyorum ama ters birine denk gelirsen başın belaya girer. Ekmek çalıp hapse giren insanlar var. Yarın bir gün gidersin bi kek aldım ya zaten bir şey olmaz dersin, adam arar polisi sonra gör bakalım ne oluyor. İlla hapis yatacaksın diye bir şey yok bu arada sabıkanda ufak bir pürüz olsa bile ilerleyen zamanlarda iş bile bulamazsın. Şahsen senin gibi biri iş yerimde çalışmak istese sabıkasında hırsızlık yazıyorsa iş
vermem. Yani diyeceğim şu ki buna son ver kardeşim. Umarım dalga geçiyorsundur..
Dostum bu ülkede baklava çaldılar diye ıslah evine giden çocuklar var (bkz: suskunlar).
 

Geri
Yukarı