Hitler neden kaybetti?

Atatürk ve Hitler'in kişisel özelliklerini benzetmedim benzetmem de, orası apayrı bir konu. İkisinin de amacının aynı olduğunu belirttim. Dünya da hala süren milyonlarca katliam olmasına ses çıkarmayan, ama ağızdan dolma bilgilerle Hitler'e düşman olan ve tarihi bilmeyen insanların gelip, "Hitler katil, nasıl savunursun o adamı!" gibi konuşması beni hem üzüyor, hem eğlendiriyor. Hayatımın üzerine yemin edebilirim ki bir kere bile açıp tarihe bakmamıştır bu insanlar. Burada yapılmış yüzlerce katliam sayabilirim ama o kişiler yine gelip buraya "Napayım ben onları, Hitler katil!!!" diyeceğine o kadar eminim ki...

Benim burada anlatmaya çalıştığım; Türk ırkı takıntılığından biraz da olsa ayrılıp, tarihte yaşanmış ve bizler için nimet gibi olan olayları araştırıp öğrenmek. Şöyle bir konuşma geçmemesi lazım:

A kişisi: Kanka Hitler bir sürü kişi öldürmüş katil ya.

B kişisi: Nasıl ya, vay be. "Rastgele bir forum => HİTLERİN *** NİYE SEVİYOSUNUZ ULAN"

Böyle bir konuşma olmaması gerek, Hitler'in geleceğe bile nasıl etki ettiğini bilmezlerken bunları konuşmaları apayrı komik.

Ayrıca bu konuşmalarımdan dolayı Atatürk düşmanı ilan edilebilirim, kesinlikle öyle bir şey yok. Atatürk ve Hitler karakter olarak karşılaştırılamazlar. İkisi de bir amaç uğruna savaştılar. İkisi de en sevdiğim liderlerden birisi. Keşke tarihte de yan yana gelip birkaç sohbet etmiş olsalardı, en azından içinde Atatürk geçtiği için gençler araştırırdı.

Bahsettiğim katliamlardan sadece birkaç tanesinin ölü sayıları:

Vietnam Savaşı: 3,050,000 sadece sivil.
Büyük Temizlik(Sovyetler'in yaptığı bir toplu temizleme): 4 milyona yakın tutuklu, 1.1M ölü
Kızıl Terör(Sovyetler'in yaptığı bir katliam): 1.300.000 milyon ölü.

Büyük Atılım İleri Katliamı(Çin tarafından yapılan bir katliam): 30 milyon ölü.


Umarım bu platform üzerinde daha fazla Hitler'i keyfinden kötülemek isteyen konular görmeyiz.
Hocam biliyorum bunları. Demek istediğim bu Hitler'in kötü birisi olduğunu, aşırı faşist ve nasyonalist olduğunu, milyonları katlettiği gerçeğini değiştirmez. Siz sanki konuyu ama bak o da yaptı! Kafasına çekiyor gibisiniz. Eğer Hitler'in askeri dehasını seviyorsanız ne ala. Ama ideoloji ve genel anlamda kişilik bakımından sevilebilitesi olan biri olduğunu düşünmüyorum. Zaten insanların Hitler düşmanlığı buradan geliyor ya.
 
@emircanunlts, yazdıkların ne kadar doğru ne kadar yanlış bu konuda bir yorum yapmayacağım ama bildiğin gibi uzun süredir Atatürk'e karşı bir saldırı var.

Bu bağlamda, Atatürk'ü bu tartışmadan ne kadar kısa sürede çıkarabilirsek o kadar iyi olacaktır. Kurdun aklına kuzuyu sokmayalım. Bir de Atatürk'ü Hitler ile eşit (tamamen) görüp milleti galeyana getirmeye çalışacak yeni troller çıkmasın.

Bunun dışında, şu mesajımı tekrar hatırlatmak isterim:
 
1615448448517.png


Olay tam olarak bu.
 
Azıcık da tarih konuşalım. Sizce almanlar hitler ile devasa bir güce sahip olmasına rağmen neden kaybetti?

Bana göre en büyük nedenlerinden biri Sscb'ye saldırmasıydı.

Kaynak sıkıntıları vardı fabrikadan çıkan tanklar boyasız savaşa gidiyordu, kış iklimine alışık değillerdi, arkadan İngiliz'ler ve Amerikalı'lar geliyordu yani birçok etken vardı ha bir de sovyetler sonradan atack geçti.
 
Hitler subaylarının ve kurmaylarının kendinden daha güçlü olmaması için komutanlarını birbirine kırdırma yolunu izlemiş. Bu konuda çok iyi diktatör olduğu anlaşılıyor zaten. Merkezi otoritenin zayıflaması ve savaşa Amerikalı'ların katılması kaybettiriyor demek daha doğru olur. Bir de söyle bir durum var:
Savaşta askerler gaflet haliyle sen benim komutanım değilsin deyip merkezden Emir gelmesini beklemişler. Toplar ateşlenecek asker başındaki en yetkili kişi dinlemektense merkezden haber gelmesini beklemiş. Bunlar gibi saçma hatalar savaşı kaybettirdi diyebiliriz.
 
Komutanların çoğu egoist komutanlardı misal: Hermann göring.
Hermann göring hitlerin gözüne girmek için yapılmayacak şeyler yaptı misal: Deniz aslanı operasyonuna karşı çıktı britanyanın sadece bombardıman ile teslim olacağını sandı üstüne görevini kabul ederken luftwaffenin elinde adam akıllı bombardıman uçağı bile yoktu. Tek suçlu göring demek de saçmadır ama.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı