Hitler'in derdi neydi?

Hitler neden savaş çıkardı, üst insan diye bir projesi varmış sanırım, yahudileri niye kesti?

Yahudilerin 1. dünya savaşında savaşmak istemediğini ve onlar yüzünden kaybettiklerini düşünüyor. Ayrıca yahudilerin Almanya'ya zarar verdiğini düşünüyor.
 
Kendisinin görüşü sebebiyle saf "aryan" ırkı en üst, yahudiler ise en aciz ırk idi. Bu sebepten kendisi tamamen aryan bir Almanya istedi. Savaş sebebi Lebensraum'u almak idi. Araştırabilirsin.
 
Hitler neden savaş çıkardı, üst insan diye bir projesi varmış sanırım, yahudileri niye kesti?
Kavgam okumuş birisi olarak şunu diyorum. Hitler gençliğinde yahudilerin almanyanın işlerine karışmasına ve cephede kazadıkları halde diplomaside yahudilerin iç işlerinde olmasıyla kaybetmesinden dolayı yahudilere sinir olmuştur. İdeolojisi Nasyonalizm yani aşırı milliyetçilik olduğu için zamanla çalışmalara başlamıştır. Aslında ilk başlarda sadece alman üstünlüğü güden politika uygularken sonradan Holocaust adı verilen hareketle yahudi soykırımını desteklemiştir. Yani derdi daha özgür hür bir ülkedir.

Hitleri sever siniz sevmezsiniz orasını bilemem ben şahsen çocuk katili olduğu için sempati duyamasamda nefrette etmiyorum. Sebebi ise gerçekten ideolojinden dönmeyen idealist biri olması. Tarihte bir çok kişi başa geçince güç körlüğüne kapılıp kendi idelojisinden vazgeçmiştir. Hitler bunu yapmadı ideolojisi uğruna intihar etti hatta. Yinede sevilecek birisi midir tartışılır sonuçta yahudide olsa çocuk katili.
 
Üst insan demişsiniz bunun açıklaması "Öjeni"
Tarihsel olarak öjenistler, aşağı olduğuna karar verilen insanları ve grupları dışlayarak veya üstün olduğuna karar verilenlerin üremesini teşvik ederek insan gen havuzlarını değiştirmeye çalışmışlardır.

Yahudileride gençliğindeki diğer siyasetçilerinin konuşmasından etkilendiği için Almanya'nın kötü halde olmasının sebebini yahudiler olduğunu düşünüyordu.

Savaşın sebebi: (Lebensarum)
Greater_Germanic_Reich.png
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı