Hızla Yükselen Dolar Ne Zaman Düşer?

RowRinnnn

Hectopat
Arkadaşlar dolar şu an itibariyle 4,64. Temmuz'un başlarına doğru bilgisayar toplamayı düşünüyorum. Sizce o zamana kadar dolar nasıl değişir? Bu konu hakkında bilgi sahibi olan var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
4.6 seviyelerinden düşse düşse 4.00 seviyesine düşer. Daha altına düşmesi için süper güç olma niteliğinde devrimler gerekiyor. Tüketen değilde üreten olmak, ithal ürünler yerine tarıma tam güç ağırlık vermek şart. Ülkenin tüm siyasi adımları doları düşürmek için atılsa bile 2.00 seviyelerine düşmesi için bi 10 yıl gerekiyor. Bu satten sonra da atılacak adımlar doların düşmesi için değil yükselişini durdurmak için atılır ancak. İşimiz çok zor vesselam.

Doların pek değer kaybedeceğini sanmam açıkçası ve şu da bir gerçek kriz yaşamamız muhtemel kriz yaşamadan kurtaralım derlerse de IMF'un kapısını çalarız diye düşünüyorum. Uzun lafın kısası alabildiğin kadar kısa sürede topla yeni bilgisayarını derim.

Sistem toplamayı planlayanlar.

Peter Parkers Glasses 22052018202044.jpg

Nisan ve Mayıs aylarında bildiğim kadarıyla dış borçların büyük bir kısmı ödeniyor. O yüzden artmış olabilir iyice. Ama düşeceğini sanmıyorum.

600 milyar dolar dış borç var.
Yönetim değişirse daha çok demokratik bir ülke olduğumuzu dünyaya gösterirsek yükselme durabilir.
Kim gelirse gelsin dolar hemen düşmez.
Çünkü dolar sadece TL karşısında değil bütün para birimleri karşısında değer kazanıyor sadece Türk lirası daha çok değer kaybediyor.
Ülke içinde kurumlar güven yok, yatırımcı yok, işsizlik, enflasyon, turizm, yolsuzluk, güvensizlik, din bazlı yönetim.
Saysam bitmez.
İhracat ile dolar girişi olmuyor, ithalat ile dolar üzerine borç çıkışı oluyor.
Bu yüzden 2010 seviyesine, 5 yılda bile dönemeyiz.
Şuan krizdeyiz sadece bunu medya ve siyasetçiler gizliyor.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı