Hızlı Şekilde Para Biriktirme

kantindekiler de 7-8 ama doyurmuyor ben de yemiyorum para biriktiriyorum eve gidince zaten anneciğim hazırlıyor :)
En güzeli oda işte olmuyor :D. Kantinden alıyorsun gene(Çoğumuz.)
Sizin anlayışınız farklı diye ben ne yapayım ?
Ünlem sayısını azaltmak(hatta 0'a indirmek) ve Emir kipi yerine İstek Kipi kullanarak bu yanlış anlaşılmayı kökünden çözebilirsiniz ;).
 
@Halil1905 konu sadece ünlem işareti değil; "Sigara içiyorsanız, bırakabilirsiniz." demek varken, ya da "Eğer Starbucks tarzı mekanlara gidiyorsanız, bir içiceğe 10-15₺ vermeyebilirsiniz." demek var. Siz, hem vermek istediğiniz mesajı veremiyor, hem de atarlı bir şekilde gereksiz ünlem kullanıyorsunuz.

@kakaolupuding bu arada günümüzde para biriktirmen için en az 10₺ harçlığın olmalı yoksa çok zorlar.
 
Ya adamın cebinde 60 TL var siz Starbucks ve benzeri yerlerden ve sigaradan bahsediyorsunuz. Adam bu ikisini yapıyorsa kendi düşünür zaten sigarayı ve gezmeyi 1 2 hafta bırakayım XBOX üyeliği alınca devam ederim der. Destek olayım derken köstek oluyorsunuz arkadaşlar, lütfen.
 
Çok basit ve bir o kadarda zor bir yöntemden bahsedeceğim. Borç alabiliyorsan al derim. Sonra onu taksit taksit ödersin. Lisedeyken bazen bizde yapardık. (Borç Alma)
 
Herşeyi kısacaksın zaten devamı gelicek. Örneğin günde 10 lira alıyorsan 2-3 lira harca ya da hiç harcama. Ben Ps3 alabilmek için her öğlen aç kaldım ama sonu güzel oldu :).
 
@Halil1905 konuyu açanın sigara içecek kadar büyük olduğunu düşünüyorum. Ekstra olarak "starbaks" ta kahve içtiğini hiç sanmıyorum. Nedir bu gereksiz atar?
Ülkede sigaraya başlama yaşı ortaokulu bulmuş hatta altına inmiş bile. Neyden bahsediyorsun sen?

Bir de git ünlemin anlamını araştır :) Gitmeyebilirsin yerine gitme deyince ne oluyor? Bir atar mı belirtiyor bu :)
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı