Hobi önerisi

Gitar öğrenirken nereden başlamak gerekir? 2 ay önce aldığım gitarım halen öylece duruyor. Bu arada yeni konu açmak yerine buraya sormamın sebebi konu sahibinin de işine yarayabilir.
Ben özel ders alarak başlamıştım. Zaten 1 veya 2 sene sonra internetten bakarakta şarkıları öğrenebiliyorsun. Ama halk eğitim merkezi veya diğer topluca yapılan ücretsiz kurslara bütçeniz yoksa tamam ama varsa gitmemenizi öneririm. Önemli olan gitar çalmayı değil önce gitarı öğrenmektir. Onu öğrendiğin zaman belirli bir süreden sonra duyarak bile anlayabiliyorsunuz akorları falan.
 
Son düzenleme:
En önemli konu para. Paranın durumuna göre tavsiye edilecek şeyler değişir. Herkes benim gibi fakir olduğu için yapboz falan tavsiye etmiş. Ama çok paran varsa yat kirala gez, dalga köpürtmesi falan anlayamayız biz.
 
Ben özel ders alarak başlamıştım. Zaten 1 veya 2 sene sonra internetten bakarakta şarkıları öğrenebiliyorsun. Ama halk eğitim merkezi veya diğer topluca yapılan ücretsiz kurslara bütçeniz yoksa tamam ama varsa gitmemenizi öneririm. Önemli olan gitar çalmayı değil önce gitaro öğrenmektir. Onu öğrendiğin zaman belirli bir süreden sonra duyarak bile anlayabiliyorsunuz akorları falan.
Küçük yaşta başlamamda biraz avantaj oldu aynı zamanda. Ben 10 yaşında başladım gitar çalmaya. Şuan 14 yaşındayım başladığımın 2 senesi biraz öğrenme aşaması oluyo açıkçası. Sonraki zamanlar artık gerçekten o gitarı artık bir uzvunuzmuş gibi hissediyorsunuz zaten.
 
Gitar öğrenirken nereden başlamak gerekir? 2 ay önce aldığım gitarım halen öylece duruyor. Bu arada yeni konu açmak yerine buraya sormamın sebebi konu sahibinin de işine yarayabilir?

İlk önce kendine şunu sor. "Ben ne tarz müzik seviyorum ?" Eğer cevabın popa yakınsa akor ve arpej çalışman gerekir. İlk başta Am-C-D-F-G-Dm akorlarını öğreneceksin. Akorlara ilk bastığın zaman iğrenç sesler gelecek. Ama merak etme zaman her şeyin ilacıdır. Zamanla muazzam bir hale geleceksin. Arpej olayında ise YouTube'da videoları var "arpej egzersizleri" yazarsan çıkar.

Not: Gitar sesin kötüyse bile kulağa hoş gelen bir ses yaratabilir sana. Bunu zamanla çaldıkça anlayacaksın.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Geri
Yukarı