Çözüldü Hoşlanmak sevmek midir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

277662

Kilopat
Makaleler
5
Samimi bir arkadaşım ile kız mevzusu tartışırken ters düştüğümüz bir konu oldu. Ben hoşlanmak sevmek demek değildir diyorum o aksini iddia ediyor. Peki aslı nedir olayın?

Çözüm
Hoşlanmak belirli özellikler üzerinden yürür.

Bir kadının gözlerinden hoşlanırsın.
Bir kadının saçlarından hoşlanırsın.
Bir kadının fiziğinden hoşlanırsın
Bir kadının çekiciliğinden hoşlanırsın vs.

Ama sevmek, sevmek apayrı bir şey. Sevdiğin insanı olduğu gibi kabul edersin. Bomboş bir gününde ondan gelen bir cümleyle tüm hayatın neşelenir ve güzelleşir. Hoşlanmanın ilerisi sevmeye geçer, sevmekten de aşık olup bağlanmaya...

Aşkın gözü kör derler ya, öyle. Kör olmamak lazım. Ne kadar severseniz sevin, ilişkinin iyi ve kötü taraflarını görmezden gelmemek lazım.
Hoşlanmak belirli özellikler üzerinden yürür.

Bir kadının gözlerinden hoşlanırsın.
Bir kadının saçlarından hoşlanırsın.
Bir kadının fiziğinden hoşlanırsın
Bir kadının çekiciliğinden hoşlanırsın vs.

Ama sevmek, sevmek apayrı bir şey. Sevdiğin insanı olduğu gibi kabul edersin. Bomboş bir gününde ondan gelen bir cümleyle tüm hayatın neşelenir ve güzelleşir. Hoşlanmanın ilerisi sevmeye geçer, sevmekten de aşık olup bağlanmaya...

Aşkın gözü kör derler ya, öyle. Kör olmamak lazım. Ne kadar severseniz sevin, ilişkinin iyi ve kötü taraflarını görmezden gelmemek lazım.

Çözüm
Birçok şeyden belirli bir dönemde belli bir kıstasa göre hoşlanırsın. Ancak sevmek için bahaneye, bir özelliğe ya da sebebe ihtiyacın olmaz.

Sebepsiz seversin bir yerden sonra, ama gözün belli bir yerden sonra açılır.

@277662 Mesela ben şu an sevgilimin fiziğinden hoşlanıyorum. Bir anda 20 kilo alırsa o hoşlantı kaybolabilir ama sevgim ve aşkım kaybolmaz. Çünkü ben onu her haliyle kabul edecek seviyede seviyorum ama spesifik olarak o konudaki hoşlantım, yani beğenim kaybolabilir.

Sevgi ile hoşlantı farklıdır. Hoşlantı daha ziyade beğeni olabilir. Aşk ise sevgiden daha farklı bir şey.. Sevgi daha rasyonel bir duygu iken aşk aklı aşan bir durumdur. Sevgi beynimizin korteksi ile ilgilidir. Aşk limbik sistem ile.. Hoşlanma ve beğenme ise daha duyusal sistemimizle alakalıdır. Hepsi biri ile bağlantı ama sevgiye dönüşen gerçek bir aşkı bulduysan, şanslısın demektir. :)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı