HP Omen 17 alınır mı?

cancka

Centipat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RTX4080 - i9 13900HX - 32GB - Acer Predator Helios 16
Meslek
Müzisyen

Cpu ram yükseltmek gerekicek sanırım bunda 16 gb, omen 32 gb. Hp nin sunduğu bileşenler bana daha cazip geldi ama emin olamıyorum MSI ile arasında uçurum fark var mı? Yani şöyle biraz araştırdığımda kullanıcılar MSI taraftarı gibi ama HP de kötü bir marka değil diye düşünüyorum.

Soğutmada başarılı bir seri alınabilir.

Teşekkürler hocam görüşünüz için.

Alınır, güzel chaz.

Teşekkürler görüşünüz için.

HP adına yapılan yorumlarda hep böyle mutlaka güzel şeyler de söyleniyor ama bi yerlerde mutlaka eksi şeyler çıkıyor tabii ki hiç birşey kusursuz değildir ama bütçeler biraz yüksek olunca insan karşılığını almak istiyor.

MSI kaliteli gibi duruyor ama ben emin olamıyorum şu an markalara karşı tarafsızım ilk defa yüksek bileşenleri olan bi oyuncu laptopı alacağım o yüzden doğru seçim yapmak istiyorum.

Son düzenleme:
CPU RAM yükseltmek gerekecek sanırım bunda 16 GB, Omen 32 GB. HP'nin sunduğu bileşenler bana daha cazip geldi ama emin olamıyorum MSI ile arasında uçurum fark var mı? Yani şöyle biraz araştırdığımda kullanıcılar MSI taraftarı gibi ama HP de kötü bir marka değil diye düşünüyorum.

RAM yükseltmesi yapabilirsiniz. MSI bu modelde CPU performansı olarak HP'yi net bir şekilde geçiyor. Dediğim gibi panel olarak gerisinde HP'nin, soğutma olarak da daha başarılı MSI. Aralarında uçurum denecek fark yok. Hem bütçe arttırıp hem RAM arttırmaya uğraşmayayım diyorsanız Omen'de güzel model, üzmeyececektir.

@cancka laptop seçimi yaparken markaya değil modele bakmanız gerek. MSI bazı modellerde 45 watt sobalar yaparken, bazen kaliteyi doruklarda yaşatan modeller yapıyor. HP de öyle. Bazen güzel bazen kötü modeller yapabiliyorlar.

RAM yükseltmesi yapabilirsiniz. MSI bu modelde CPU performansı olarak HP'yi net bir şekilde geçiyor. Dediğim gibi panel olarak gerisinde HP'nin, soğutma olarak da daha başarılı MSI. Aralarında uçurum denecek fark yok. Hem bütçe arttırıp hem RAM arttırmaya uğraşmayayım diyorsanız Omen'de güzel model, üzmeyececektir.

@cancka laptop seçimi yaparken markaya değil modele bakmanız gerek. MSI bazı modellerde 45 watt sobalar yaparken, bazen kaliteyi doruklarda yaşatan modeller yapıyor. HP de öyle. Bazen güzel bazen kötü modeller yapabiliyorlar.

Anladım hocam. Peki öğrenmek için soruyorum Cpu lar ikisinde de aynı model tam olarak hangi noktada msi öne geçiyor?

HP işlemciyi limitliyor. MSI ise limitlemiyor. Yani MSI tam performans verebilirken HP veremiyor.
İşlemci için ayarları yapsak bile bi şekilde limitlendirecek yani HP. MSI da çok güzel duruyor ama panel olsun RAM olsun HP şu an bana çok cazip geldi ama hata yapmak istemiyorum.

Güncel oyunları yüksek ayarlarda oynatabileceğini düşünüyorum umarım yanılmıyorumdur.
Soğutma sistemi Asus ve MSI'dan bile daha başarılı. Gerçekten alınabilecek bir cihaz.
@bilmemem Soğutma konusunda Omen daha başarılı. Arada 10 dereceye yakın fark var.
Şahsen her ikisini de kullandım.

Kafam çok karıştı gerçekten. Böyle bi yorum gelince. HP daha cazip geliyor ama diğer yorumdaki işlemci olayı kararsız bırakıyor.

Bide hocam HP malzeme konusunda MSI dan geride diyorlar çok kırılgan zayıf malzeme olduğu söyleniyor bu fiyatlara laptop yapılıyor tabii dolar kuru gözümüzde böyle hale getiriyor farkındayım ama gene de bu bütçeye o kadar da kötü malzeme kullanacaklarını zannetmiyorum ayrıca güncel bi cihaz sonuçta eski değil ne kadar kötü malzeme olabilir ki?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı