HP Pavilion i5 9300 kasma sorunu

Zazapaculya

Megapat
Daha fazla  
HP Pavilion laptop i5 9300 8 GB RAM 1650 ekran kartı.

Oyunda ve Google Chrome'de donma ve kasmalar mevcut bir türlü düzeltemiyorum işin diğer kısmıda Edge ve bazı oyunlar donma yok sadece o oyun ve Google chorme yi açınca donma ve kasma başlıyor PC'de.

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim bildiğim kadarıyla şu an öylemi yanlış olmasın ama hp laptoplarda kronik ısınma sorunu var diye biliyorum. Konuya gelecek olursak CCLeaner kur ve HDD var ise HD Tune ile tarama yap. Virüs olma riskine karşın tarama yaptır.

Gereksiz hizmetleri kapatın, arka planda çalışan uygulamalar, servisler güç gerektiren oyunlarda devrede ise işlemci yetişemediği için sıraya alır bu yüzden donma ve kasmalar olur, YouTube'den videolar izleyerek ya da internetten biraz okuyup araştırarak öğrenebilirsiniz. Hatta Technopat'ın Windows kurulumu videosunda belli miktar özelleştirme yapıp gereksiz uygulamaları kaldırıyorlardı, sadece o uygulamaları bile kapatmak, servis sağlayıcısının sizden sürekli veri transferler etmesini engelleyerek sisteminizi belli derece rahatlatmanıza olanak sağlar.
Özellikle Windows Pro ise ev kullanıcısı için gereksiz birçok şey açık.

Laptop altı 6 fan soğutucu war çok ısınmıyor sadece tuşlarda hissediyorum klavyenın orta kısmında sadece .
Sorunlar şöyle Google chromeyi açınca ekran gıdıp geliyor sureklı sıyah renk flash gibi gidip geliyor habıre Legend onlıne reborn dıye bı oyun war o oyunu acıcna pc donuyor mause yı zar zor hareket ettıre bılyıorum

Knight Online pubg lite gibi oyunlar Edge yandex gibi yerlerde hiç sıkıntı yok sadece o ikisinde sıkıntı war birde
ekran kartının geforce experınce programını ındırınce fbs değerleri 110 100 den bi anda 50 60 a kadar düşüyor
8gb ek ram taktırmak ıstıyorum
Gereksiz hizmetleri kapatın, arka planda çalışan uygulamalar, servisler güç gerektiren oyunlarda devrede ise işlemci yetişemediği için sıraya alır bu yüzden donma ve kasmalar olur, YouTube'den videolar izleyerek ya da internetten biraz okuyup araştırarak öğrenebilirsiniz. Hatta Technopat'ın Windows kurulumu videosunda belli miktar özelleştirme yapıp gereksiz uygulamaları kaldırıyorlardı, sadece o uygulamaları bile kapatmak, servis sağlayıcısının sizden sürekli veri transferler etmesini engelleyerek sisteminizi belli derece rahatlatmanıza olanak sağlar.

Windows 10 olarak hangisi kurmalıyız 1 2 aydır kullanıyorum ne olduğunu bılmıyorum tam w10 lar hakkında .
Laptopda zaten windwos defender war virüs programına gerek warmı bilemedim

Son düzenleme:
Bende aynı laptopu kullanıyorum alışkanlık gereği her zaman en az 15-20 tane sekme açık olur chrome da daha bir kez kastığını görmedim. Fakat bir şey fark ettim bilinmedik bir marka klavye kullanıyorsan garip bir şekilde anlık donma yapıyor Black Desert Online oynuyorum normalde sabit 60FPS, misafirlikteyken bilmediğim bir klavye ile kullandım oyun sürekli takılmaya başladı kendi klavyesini kullandığımda sorun çözüldü bu tarz bir şey olabilir mi? Son olarak bildiğim kadarıyla HP'ler sistem kurulu olmadan geliyor windowsu kendiniz yüklettiyseniz tüm driver ları eksiksiz kurdunuz mu ? Nvidia Game Ready Kurulu mu? bunlar çok önemli.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı