HP Victus 16-S0017NT 7Z587EA alınır mı?

Bütçe
30 bin
FreeDOS olunca nasıl oluyor sonradan Windows orijinal alsak ne kadara mal olur yani degiyor mu fiyat değişikliğine? Bir de Victus 32 GB 1 TB 14.nesil i7 nasıl sizce uzun ömürlü olur mu hem oyun hem yazılım icin düşünüyorum.

Dümdüz format atma gibi kurması. Bayağı kolay evde kurabilirsiniz ve ürün anahtarı satın alırsınız. 150 lira civarına anahtar alabiliyorsunuz zaten.

Dümdüz format atma gibi kurması. Bayağı kolay evde kurabilirsiniz ve ürün anahtarı satın alırsınız. 150 lira civarına anahtar alabiliyorsunuz zaten.

Sağlam lisans diye bir sitede gördüm OEM özellikli satılıyor elektronik lisanslar. Güvenilir olur mu? Ve kurulum için linkten indirme gibi mi oluyor yani kuracağım şeyi bulacağım bir site var mı Windows sitesi gibi mi? FreeDOS olunca bilgisayarı ilk açtığımızda nasıl bir ekranla karşılaşıyoruz internete giremiyor muyuz USB de falan mı olması gerekiyor kurulacak sistemin yani? Gerçekten hiçbir bilgim yok bunlar çok basit sorular olabilir ama daha önce hiç uğraşmadığım işler ve çevremde sorabileceğim biride yok.

RTX 4050 laptop alacaksanız bu fiyatlara Victus almayın.

Bu çok daha mantıklıdır, RTX 4050 Mobile yazıp oyunda aldıkları FPS değerlerine bakın 4060 ile kıyaslayabilirsiniz çünü alabiliyorsunuz neden olmasın? YouTube'dan. Seçiminizi ona göre yapın hatta oynayacağınız oyunlar üzerinden yapmakta sizi etkiler eminim. Kalkıp birileri gibi Acer alın diye 4050 aldırmak istemem. FPS'lere göre memnunsanız Acer'i alın geçin. Değilseniz Acer Nitro 16 değil Nitro 32 çıkarsalar da aynı donanım ile G870'in 105W 4060'ı performansını veremez o cihaz ekran kartı sömüren oyunlarda. Isınma farkı olacak olsa bile çekirdek gücü diye bir şey var. NVIDIA fg desteği verdiği için 3060'ın üzerine çok fazla güç eklemeden fg için çekirdek ekleyip 4060'ı çıkardı yani 4000 serisi enerji verimliliği ve yenilik odaklı çıktı, laptoplarda 4080 Mobile ekran kartı ile almayacaksanız (çok pahalılar zaten) 4060 ile 4070 Mobile arasında çok fazla fark yok mesela. Hatta masaüstü gibi çalışan ekran kartı da 4060 için diyorlar laptoplarda, çok iyi bir kart laptoplar için 4060 fakat 4000 serisinin 4050 ve 4060 kartları performans olarak bekleneni veremedi. RTX 4050 kartı, laptop kartıdır. Başka cihazlarda yoktur kendisi. RTX 4060 ise masaüstü içinde de var bu yüzden Mobile diye ayırıyoruz onları lakin bir yerin altını çizmek isterim. 4060 Mobile masaüstünden bile overclock sayesinde fazla FPS verebiliyor. Bu paralara 4060 almak daha mantıklı olduğunu anlayabiliyoruz yazdığım yazılar üzerinden. Nitro 16 premium bir cihaz yani malzeme kalitesi, panel, gibi şeylerde önde olacaktır G870'e göre premium kalır. G870 ise 4060 için giriş seviyesi bir oyuncu laptopu. İkisi de oyun laptopu. Karar sizin, para sizin ben ancak sizi fikir veririm burada. Ya da G870 alırsanız elimdeki cihaz ile karşılaştırabiliriz.

Merhaba hocam siz bilgili birine benziyorsunuz bana da yardımcı olabilir misiniz? 🙈 bu işler ile ilgili hiçbir bilgim yok kardeşim için arayış içine girdim. Almışken güzel bir cihaz olsun 4 5 sene sorunsuz çalışsın istiyorum. Üniversite öğrencisi olacak inşallah oyun ve yazılım için kullanacak. Onunda bilgisi sınırlı ve çevremizde danışacak biriside yok. Onun bulduğu bir model var Victus linki

FreeDOS olanları daha uygun fiyatlı sağlam lisans gibi sitelerden işletim sistemi alıp kurmak mantıklı güvenli olur mu?
Bu özelliklerde ya da bir tık üzerinde fazla fiyat farkı olmayan başka markalar var mıdır?
Casper Excalibur 7 yıllık kullanıyor oyun için ilk başlarda bayağı canavar gibiydi tabii şu an sıkıntı çıkarıyor. İlk başlardaki performansı yüzünden Excalibur serisinden bu özelliklerde ya da üzerinde bir şey almak daha mı iyi diye düşündüm ama tabii ki hiçbir bilgim olmadığı için benimkisi sadece yüzeysel bir algıdan ibaret. Siz ne önerirsiniz? Şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Sağlam lisans diye bir sitede gördüm OEM özellikli satılıyor elektronik lisanslar. Güvenilir olur mu? Ve kurulum için linkten indirme gibi mi oluyor yani kuracağım şeyi bulacağım bir site var mı Windows sitesi gibi mi? FreeDOS olunca bilgisayarı ilk açtığımızda nasıl bir ekranla karşılaşıyoruz internete giremiyor muyuz USB de falan mı olması gerekiyor kurulacak sistemin yani? Gerçekten hiçbir bilgim yok bunlar çok basit sorular olabilir ama daha önce hiç uğraşmadığım işler ve çevremde sorabileceğim biride yok.

Merhaba hocam siz bilgili birine benziyorsunuz bana da yardımcı olabilir misiniz? 🙈 bu işler ile ilgili hiçbir bilgim yok kardeşim için arayış içine girdim. Almışken güzel bir cihaz olsun 4 5 sene sorunsuz çalışsın istiyorum. Üniversite öğrencisi olacak inşallah oyun ve yazılım için kullanacak. Onunda bilgisi sınırlı ve çevremizde danışacak biriside yok. Onun bulduğu bir model var Victus linki.

FreeDOS olanları daha uygun fiyatlı sağlam lisans gibi sitelerden işletim sistemi alıp kurmak mantıklı güvenli olur mu?
Bu özelliklerde ya da bir tık üzerinde fazla fiyat farkı olmayan başka markalar var mıdır?
Casper Excalibur 7 yıllık kullanıyor oyun için ilk başlarda bayağı canavar gibiydi tabii şu an sıkıntı çıkarıyor. İlk başlardaki performansı yüzünden Excalibur serisinden bu özelliklerde ya da üzerinde bir şey almak daha mı iyi diye düşündüm ama tabii ki hiçbir bilgim olmadığı için benimkisi sadece yüzeysel bir algıdan ibaret. Siz ne önerirsiniz? Şimdiden teşekkür ederim.

7 yıldır Casper kullanıcısı mı? Ne? Ahahaha! 🙈
O zaman bir tane de global marka ürünü kullanın paranız varken. O Victus 16'ya o bütçelere çıkıyorsanız bulaşmayın.
Forumun en çok önerilen laptopunu sizlere sunuyorum. 😂
Hatta lakap koydum, Technopat'ın yerli ve milli laptopu diye.
Oyun için daha tatmin eder sizi, işlemci farkına çok takılmayın ikisi de yeterli.
Hafifliğe önem veriyorsanız eğer başka modellere bakmanız gerekebilir. Sağlam lisans konusuna gelecek olursam bende oralardan almıştım sıkıntı çıkmadı. Metin ve hitabetinizi çok beğendim bu arada. Kendim G870 kullanıyorum, bu bütçelere çıksam almam şahsen ben 32.000 TL ile aldım, 4060 var sen 4070 alabiliyorsun farkındaysan. Her neyse ben FreeDOS almadığım için 32K para vermek G870'e bedava hissettirdi bir de mağazadan aldım ben beklemek istemediğimden, internetten almadım acele için çok iyi fiyata aldığımı düşünüyorum halende zaten özet olarak sizin böyle bir tercih yapmanız mantıklı olmaz.

Son düzenleme:

Merhaba hocam siz bilgili birine benziyorsunuz bana da yardımcı olabilir misiniz? 🙈 bu işler ile ilgili hiçbir bilgim yok kardeşim için arayış içine girdim. Almışken güzel bir cihaz olsun 4 5 sene sorunsuz çalışsın istiyorum. Üniversite öğrencisi olacak inşallah oyun ve yazılım için kullanacak. Onunda bilgisi sınırlı ve çevremizde danışacak biriside yok. Onun bulduğu bir model var Victus linki.

FreeDOS'ta lisanssız şekilde Windows'u flasha atıyorsunuz sonra kuruyorsunuz. Herhangi bir eksik özellik yok temel özelliklerden. Gerekli olmayan bazı şeyler (duvar kâğıdı değiştirme gibi) çalışmıyor. Bende sağlam lisanstan aldım direk key veriyor giriyorsun. Attığınız laptop gayet güzel bir laptop sadece RAM 32 olsa bir de 1TB hafıza olsa daha tatlı olur bu cihaz 4070 için 16 az sorun çıkarmaz ama daha iyi olur öyle diyeyim. Ben size yarın müsait olduğum bir dönemde uygun bir laptop bakayım. Sizi bilgilendireyim müsaitseniz. Bana yarın bir yazıp hatırlatırsanız. Yarın finalim var bitiyor. Laptop olarak Acer'dan bahsettim bu arada.

@bilgisizbilge kurmak istediğiniz Windows sürümünün ISO dosyasını indireceksiniz CD kurar gibi tanıtmanız için USB belleğinizi seçerek Rufus yazılımını kuracaksınız detaylı rehberi var aşağıda onu okuyun. Bu işlemleri yapmadan önce bir keye sahip olun mutlaka.

Rufus iyi bir yazılımdır. Bellek aygıtını yani flash belleğinizi FreeDOS cihazlar için ön yüklenebilir hale getirmek için kullanılır. 👍
ISO dosyaları ise CD, DVD disklerinin formatıdır, yani onların içindeki dosyaların formatıdır aslında. Nasıl. RAR ve .exe gibi dosyalar varsa ISO bunlardan biridir.

Windows kurmak basit bir işlem merak etmeyin.

Attığınız laptop gayet güzel bir laptop sadece RAM 32 olsa bir de 1TB hafıza olsa daha tatlı olur bu cihaz 4070 için 16 az sorun çıkarmaz ama daha iyi olur öyle diyeyim. Ben size yarın müsait olduğum bir dönemde uygun bir laptop bakayım. Sizi bilgilendireyim müsaitseniz. Bana yarın bir yazıp hatırlatırsanız. Yarın finalim var bitiyor. Laptop olarak Acer'dan bahsettim bu arada.

Nitro 16, Victus'tan açık ara önde.

Son düzenleme:
7 yıldır Casper kullanıcısı mı? Ne? Ahahaha! 🙈
O zaman bir tane de global marka ürünü kullanın paranız varken. O Victus 16'ya o bütçelere çıkıyorsanız bulaşmayın.
Forumun en çok önerilen laptopunu sizlere sunuyorum. 😂
Hatta lakap koydum, Technopat'ın yerli ve milli laptopu diye.
Oyun için daha tatmin eder sizi, işlemci farkına çok takılmayın ikisi de yeterli.
Hafifliğe önem veriyorsanız eğer başka modellere bakmanız gerekebilir. Sağlam lisans konusuna gelecek olursam bende oralardan almıştım sıkıntı çıkmadı. Metin ve hitabetinizi çok beğendim bu arada. Kendim G870 kullanıyorum, bu bütçelere çıksam almam şahsen ben 32.000 TL ile aldım, 4060 var sen 4070 alabiliyorsun farkındaysan. Her neyse ben FreeDOS almadığım için 32K para vermek G870'e bedava hissettirdi bir de mağazadan aldım ben beklemek istemediğimden, internetten almadım acele için çok iyi fiyata aldığımı düşünüyorum halende zaten özet olarak sizin böyle bir tercih yapmanız mantıklı olmaz.

Teşekkürler. 🥲 bugün Media markete gidip biraz dolaştık. Ryzen Intel'den daha iyi yazıyor internette dedim elemana hayır Intel daha iyi dedi. 4060 ve 4070 arasında CPU değerlerini Ryzen ve Intel çekirdek sayı farkı falan bir şeyler anlattı. Elinde 4060 yoktu 4070 vardı onu mu satmaya çalışıyor diye de bir düşündük. Yani bilmiyoruz sonuçta ya boş aklın karışması daha kolay oluyor. Tabii mağaza fiyatları oldukça uçuk. Attığınız Acer ürüne baktım. Rakamları karşılaştırınca benim içime sinmeyen bir şey oluyor. Şimdi tabii ki hiçbir bilgin yok neyi neye sindirmeye çalışıyorsun diyebilirsiniz ama anlamak istiyorum. 🙈
16 GB RAM ve 512 GB SSD ile bu diğer parçaları gereken performansı gösterebiliyor mu? Yani takılmaması fazla ısınmaması için falan az gelmiyor mu? Eğer yanlış anlamadıysam işlemci nesli ve gücü ne kadar artarsa ve ekran kartı ne kadar iyi olursa bunlar çalışırken daha çok alan kaplayıp RAM'e yükleniyor gibi? Yani bunlar zaten çalışmak için kendileri sistemi yerken 16 GB'dan geriye kalan mesela rahatlık sunuyor mu? Tabii olay tamamen böyle de olmayabilir ben böyle gibi anlamıştım. 🙈 yani hem bilgisiz hem de ürünlerin özelliklerini rakamlardan terimlerden anlamaya çabalayan biriyim afedersiniz. 🥲

FreeDOS'ta lisanssız şekilde Windows'u flasha atıyorsunuz sonra kuruyorsunuz. Herhangi bir eksik özellik yok temel özelliklerden. Gerekli olmayan bazı şeyler (duvar kâğıdı değiştirme gibi) çalışmıyor. Bende sağlam lisanstan aldım direk key veriyor giriyorsun. Attığınız laptop gayet güzel bir laptop sadece RAM 32 olsa bir de 1TB hafıza olsa daha tatlı olur bu cihaz 4070 için 16 az sorun çıkarmaz ama daha iyi olur öyle diyeyim. Ben size yarın müsait olduğum bir dönemde uygun bir laptop bakayım. Sizi bilgilendireyim müsaitseniz. Bana yarın bir yazıp hatırlatırsanız. Yarın finalim var bitiyor. Laptop olarak Acer'dan bahsettim bu arada.

Teşekkür ederim önerileriniz çok değerli. 🙏🏻

Teşekkürler. 🥲 bugün Media markete gidip biraz dolaştık. Ryzen Intel'den daha iyi yazıyor internette dedim elemana hayır Intel daha iyi dedi. 4060 ve 4070 arasında CPU değerlerini Ryzen ve Intel çekirdek sayı farkı falan bir şeyler anlattı. Elinde 4060 yoktu 4070 vardı onu mu satmaya çalışıyor diye de bir düşündük. Yani bilmiyoruz sonuçta ya boş aklın karışması daha kolay oluyor. Tabii mağaza fiyatları oldukça uçuk. Attığınız Acer ürüne baktım. Rakamları karşılaştırınca benim içime sinmeyen bir şey oluyor. Şimdi tabii ki hiçbir bilgin yok neyi neye sindirmeye çalışıyorsun diyebilirsiniz ama anlamak istiyorum. 🙈
16 GB RAM ve 512 GB SSD ile bu diğer parçaları gereken performansı gösterebiliyor mu? Yani takılmaması fazla ısınmaması için falan az gelmiyor mu? Eğer yanlış anlamadıysam işlemci nesli ve gücü ne kadar artarsa ve ekran kartı ne kadar iyi olursa bunlar çalışırken daha çok alan kaplayıp RAM'e yükleniyor gibi? Yani bunlar zaten çalışmak için kendileri sistemi yerken 16 GB'dan geriye kalan mesela rahatlık sunuyor mu? Tabii olay tamamen böyle de olmayabilir ben böyle gibi anlamıştım. 🙈 yani hem bilgisiz hem de ürünlerin özelliklerini rakamlardan terimlerden anlamaya çabalayan biriyim afedersiniz. 🥲
🙏🏻

Kafanız çok karışmış, öncelikle oyun odaklıysanız en önemli bileşeniniz işlemciden önce ekran kartıdır, işlemcinin önemi genelde kontroldür. Oyunlarda birden çok NPC'lerin kontrol edilmesi ki zaten böyle oyunlarda işlemci daha zorlanır. Bunlara rağmen yine de %99 kullanılacak donanım yani oyunun sömüreceği donanım Ultra grafiklerdeysen zaten ekran kartıdır işlemcin %70 80 kullanımlarda gezer en fazla ki kalanda PC'ye kalsın.

Mağazadan almaya çalıştığınızı bilmiyordum, mağazadan laptop almak internete göre çok daha zordur. Kendimin Excalibur alma sebebi mağazadan almam zaten aslında ve fiyatının iyi olması. Intel ve AMD ayrı ayrı iki marka olarak düşünmen lazım, iki markanında modellerinin performansına bakman lazım. Model ile marka farkını ayırt etmen gerekiyor. Ryzen 7 7680HS i5 12450H'dan çok az zayıfken, i5 12450H Ryzen 7 7840HS işlemcisinden daha zayıf. Nitro 16 önerme sebebimde sizin ekran kartı odaklı olmanızdan, yoksa işlemci olarak tabii ki Victus daha iyi ancak oyun oynayacak ve yazılım yapacaksanız o farkın pek de önemi olduğunu düşünmüyorum en azından işlemci daha iyi olsun diye o bütçelere 4060 Victus almak mantıklı değildi bilmem anlatabildim mi?

Eğer yanlış anlamadıysam işlemci nesli ve gücü ne kadar artarsa ve ekran kartı ne kadar iyi olursa bunlar çalışırken daha çok alan kaplayıp RAM'e yükleniyor gibi? Yani bunlar zaten çalışmak için kendileri sistemi yerken 16 GB'dan geriye kalan mesela rahatlık sunuyor mu?

RAM çok rahat sen emin ol. 🤣
Allah'ım! Bu forumda bu soruyu okuyacak ne yaptım ben!

Her neyse şaka bir yana, RAM kullanımının ekran kartı işlemci ile bir alakası yok. Sen ekran kartı olmayan bir sistemde de RAM kullanabiliyorsun zaten Windows 11 kendisi boşta 6 GB RAM kullanıyor bende şu an. SSD zaten depolama o tamamen oyunların alanı ile alakalı. Sorunun doğrusu şu olmalıydı:

- İşlemci ne kadar iyiyse ekran kartı da o kadar kullanılmaz mı?

Bu sorunun cevabı evet zira işlemci darboğazı yerseniz ekran kartı kullanımı düşebilir çünkü işlemci ile ekran kartının kare hızı birbirine ayarlanması gerekiyor. İşlemci, ekran kartı tarafından işlenemeyecek, özetle ekranda gösteremeyecek kadar FPS (kare) gönderirse orada darboğaz yaşanıyor demektir. Bunu da FPS düşüşü olarak yaşarsınız ama bu işlemcilerde bu söz konusu olamaz iki cihazın işlemcisi de kuvvetli bu yüzden sana ekran kartı diye dil döküyorum. Umarım açıklayabilmişimdir. Yani gidip 4060 ekran kartı laptopu işlemcisi daha güçlü diye aldığında 4070 laptopa göre daha fazla fps almazsın. Bu anlattıklarım işin yüzeysel hali, işlemci bilgisayarların işleme merkezi, beynidir, temel birimi olmazsa olmazıdır. İşlemciden geçmeden bir görüntü ekrana gelmez. Bu bilgiler tamamen benim rastgele öğrendiğim şeyler yanlışım olabilir bilen uyarsın.😢
Ben yapay zeka değilim, bu bilgilerde o kadar detay ki...
Bütün bildiğimi döktüm.

Son düzenleme:
Kafanız çok karışmış, öncelikle oyun odaklıysanız en önemli bileşeniniz işlemciden önce ekran kartıdır, işlemcinin önemi genelde kontroldür. Oyunlarda birden çok NPC'lerin kontrol edilmesi ki zaten böyle oyunlarda işlemci daha zorlanır. Bunlara rağmen yine de %99 kullanılacak donanım yani oyunun sömüreceği donanım Ultra grafiklerdeysen zaten ekran kartıdır işlemcin %70 80 kullanımlarda gezer en fazla ki kalanda PC'ye kalsın.

Mağazadan almaya çalıştığınızı bilmiyordum, mağazadan laptop almak internete göre çok daha zordur. Kendimin Excalibur alma sebebi mağazadan almam zaten aslında ve fiyatının iyi olması. Intel ve AMD ayrı ayrı iki marka olarak düşünmen lazım, iki markanında modellerinin performansına bakman lazım. Model ile marka farkını ayırt etmen gerekiyor. Ryzen 7 7680HS i5 12450H'dan çok az zayıfken, i5 12450H Ryzen 7 7840HS işlemcisinden daha zayıf. Nitro 16 önerme sebebimde sizin ekran kartı odaklı olmanızdan, yoksa işlemci olarak tabii ki Victus daha iyi ancak oyun oynayacak ve yazılım yapacaksanız o farkın pek de önemi olduğunu düşünmüyorum en azından işlemci daha iyi olsun diye o bütçelere 4060 Victus almak mantıklı değildi bilmem anlatabildim mi?

Evet şimdi biraz daha bir şeyleri anladım. Yani sanırım doğru anlamışımdır. Mağazadan almak için gitmedik kardeşim YKS sınavı sonrası boşluğa düştüğü için evde sürekli etrafımda ne zaman alacağız diye dolaşıyor. Bende mağazaya gidelim sende bir yakından gör elemanlarla konuş dedim. Aslında şu benim yaptığım araştırmayı yazışmayı onun yapması lazım ama işte yeni nesil bir de abla abi olunca her şeyin hazır gelmesine alışıyorlar galiba. Benim oturup KPSS çalışmam lazım kaç gündür bunlara bakıyorum. Hiç bilmezdim SSD RAM falan işte biraz şimdi fikir sahibi oldum. Siz erkekler bu makineleri böyle ayrıntılı daha iyi biliyorsunuz inşallah kardeşimde üniversite ile birlikte daha iyi öğrenirde bana yardımcı olur. Kuzende Victus var o yüzden kardeşimde bildiğimiz ürün diyerek kafayı ona takmış durumda ekran kartı iyi olsun diyor. Tamam bende teslim oldum artık daha fazla ayrıntıya giremeyecğim 4070 ekran kartlı modelinden Victus alınacak sanırım.
Sadece son bir soru sormak istiyorum bunu da öğrenip öyle ayrılayım aranızdan 🙈
Mesela Victus 16-R1020NT ya da 16-R1021NT bu numaraların farkı anlamı nedir? Her şey aynı görünüyor özelliklerinde ama bunun anlamını araştırdım bulamadım.

Evet şimdi biraz daha bir şeyleri anladım. Yani sanırım doğru anlamışımdır. Mağazadan almak için gitmedik kardeşim YKS sınavı sonrası boşluğa düştüğü için evde sürekli etrafımda ne zaman alacağız diye dolaşıyor. Bende mağazaya gidelim sende bir yakından gör elemanlarla konuş dedim. Aslında şu benim yaptığım araştırmayı yazışmayı onun yapması lazım ama işte yeni nesil bir de abla abi olunca her şeyin hazır gelmesine alışıyorlar galiba. Benim oturup KPSS çalışmam lazım kaç gündür bunlara bakıyorum. Hiç bilmezdim SSD RAM falan işte biraz şimdi fikir sahibi oldum. Siz erkekler bu makineleri böyle ayrıntılı daha iyi biliyorsunuz inşallah kardeşimde üniversite ile birlikte daha iyi öğrenirde bana yardımcı olur. Kuzende Victus var o yüzden kardeşimde bildiğimiz ürün diyerek kafayı ona takmış durumda ekran kartı iyi olsun diyor. Tamam bende teslim oldum artık daha fazla ayrıntıya giremeyecğim Victus alınacak sanırım.
Sadece son bir soru sormak istiyorum bunu da öğrenip öyle ayrılayım aranızdan 🙈
Mesela Victus 16-R1020NT ya da 16-R1021NT bu numaraların farkı anlamı nedir? Her şey aynı görünüyor özelliklerinde ama bunun anlamını araştırdım bulamadım.

Victus alsın ama o paraya Nvidia RTX 4060 yerine 4070 alınabildiğini umarım biliyordur. Laptoplarda neyse de masaüstü 4060 ile 4070 arasında çok fark var. Bildiğiniz cihazdan şaşmamakta mantıklı zira. O model numarası bir serinin rakamsal üstünlükten dolayısı ile daha üst olduğunu göstermekte. Yani numarası büyüğü almak özellikleri aynı olsa bile avantajdır, ya yazılımındandır ya da ufak panel veya etiket farkından. Birinin M.2 SSD tek slot diğerinin çift slotta olabilir. @Ruindry hocam bilir. Tam Victus bilgilisi bu adam. Bu kadar ince farkı bilmeye benim bilgim yetmez. Victus ile yatıp kalkmam lazım.

RAM çok rahat sen emin ol. 🤣
Allah'ım! Bu forumda bu soruyu okuyacak ne yaptım ben!

Her neyse şaka bir yana, RAM kullanımının ekran kartı işlemci ile bir alakası yok. Sen ekran kartı olmayan bir sistemde de RAM kullanabiliyorsun zaten Windows 11 kendisi boşta 6 GB RAM kullanıyor bende şu an. SSD zaten depolama o tamamen oyunların alanı ile alakalı. Sorunun doğrusu şu olmalıydı:

- İşlemci ne kadar iyiyse ekran kartı da o kadar kullanılmaz mı?

Bu sorunun cevabı evet zira işlemci darboğazı yerseniz ekran kartı kullanımı düşebilir çünkü işlemci ile ekran kartının kare hızı birbirine ayarlanması gerekiyor. işlemci, ekran kartı tarafından işlenemeyecek, özetle ekranda gösteremeyecek kadar FPS (kare) gönderirse orada darboğaz yaşanıyor demektir. Bunu da FPS düşüşü olarak yaşarsınız ama bu işlemcilerde bu söz konusu olamaz iki cihazın işlemcisi de kuvvetli bu yüzden sana ekran kartı diye dil döküyorum. Umarım açıklayabilmişimdir. Yani gidip 4060 ekran kartı laptopu işlemcisi daha güçlü diye aldığında 4070 laptopa göre daha fazla FPS almazsın. Bu anlattıklarım işin yüzeysel hali, işlemci bilgisayarların işleme merkezi, beynidir, temel birimi olmazsa olmazıdır. İşlemciden geçmeden bir görüntü ekrana gelmez. Bu bilgiler tamamen benim rastgele öğrendiğim şeyler yanlışım olabilir bilen uyarsın.😢
Ben yapay zeka değilim, bu bilgilerde o kadar detay ki...
Bütün bildiğimi döktüm.

Ya özürdilerim çok soru sordum 😢 evet haklısınız aslında ekran kartı çalışma performansı için onu demek istedim ama teknik bilgi tam olmayınca soru da olmadı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı