HP Victus şarj adaptöründeki çizik nedeniyle iade talebini reddetti

Nolan

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar iyi günler.

Hepsiburada üzerinden satın aldığım HP Victus marka bilgisayarı iade ettim. Ancak satıcı, şarj adaptöründe çizikler olduğu gerekçesiyle iade talebimi reddetti. Bilgisayarın ayrıca touchpad’in sol tarafında hafif bir göçük vardı ve ürünün garantisi, teslim aldığım tarihten yaklaşık 4 ay önce başlamış görünüyordu. Hepsiburada şu an iade reddini onaylamadı. Benden kutuyu açarken çektiğim videoyu göndermemi istediler, ben de videoyu paylaştım. Bu noktadan sonra ne yapmam gerektiği hakkında yardımcı olursanız sevinirim.

+

Hepsiburada, iade talebinin reddini onaylayıp ürünü geri göndereceğini bildirdi.
Ancak ben ürünü istemediğimi ve ürünün "sıfır" olarak satılmasına rağmen garanti süresinin 3 ay önce başlamış olmasından dolayı ayıplı mal kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini belirttim. Bu nedenle yeni bir iade talebi oluşturdum.

Son düzenleme:
Şikayetvar üzerinden talep açın, genelde bu şekilde kabul ediyorlar iade talebini. Benim de benzer bir durum, kullanılmış ve iade edilmiş kulaklık yollanmasıyla başıma gelmişti. Şikayetvar üzerinden durumu dile getirdiğimde kabul ettiler. Diğer türlü hijyen ürünü diyerek sallayıp atmışlardı.

ürünün garantisi, teslim aldığım tarihten yaklaşık 4 ay önce başlamış görünüyordu
Bunun pek bir önemi yok. Garanti tarihi kontrolü yapılırken fatura tarihi baz alınır. Aksi durumda faturayı ileterek düzelttirmesini yaptırabilirsiniz.

Eğer bu sebepten dolayı iade ettiyseniz üzgünüm ancak bu geçerli bir sebep değil. Bazen ithalatçıya ürünler geldiğinde garanti süreleri kayıt yaptırıldıklarından dolayı otomatik başlayabiliyor. Ancak bu başlangıç süresinin hiçbir önemi yok, satın alan her kim olursa satın aldığı tarihe ait fatura basılıyor ve bu fatura garanti başlangıcı olarak güncelleniyor. Eğer bu güncellemede hata olursa, sizde olduğu gibi, burada yapabileceğiniz HP üzerinden kayıt kontrolü yaptıysanız faturayı kendilerine iletip garanti süresi güncellemesi talebi yapmanız. Ancak bu sürenin güncellemesine itirazda bulunurlarsa o halde bu itirazın kanunlara aykırı olduğu gerekçesi ile THH'ye başvurabilir ya da satıcıya iletebilirsiniz.

Bunun pek bir önemi yok. Garanti tarihi kontrolü yapılırken fatura tarihi baz alınır. Aksi durumda faturayı ileterek düzelttirmesini yaptırabilirsiniz.

Eğer bu sebepten dolayı iade ettiyseniz üzgünüm ancak bu geçerli bir sebep değil. Bazen ithalatçıya ürünler geldiğinde garanti süreleri kayıt yaptırıldıklarından dolayı otomatik başlayabiliyor. Ancak bu başlangıç süresinin hiçbir önemi yok, satın alan her kim olursa satın aldığı tarihe ait fatura basılıyor ve bu fatura garanti başlangıcı olarak güncelleniyor. Burada yapabileceğiniz HP üzerinden kayıt kontrlü yaptıysanız faturayı kendilerine iletip garanti süresi güncellemesi talebi yapmanız.

14 gün koşulsuz iade hakkımı kullanamıyor muyum yani değer kaybını ödeyebilirim sorun olmaz.

14 gün koşulsuz iade hakkımı kullanamıyor muyum yani değer kaybını ödeyebilirim sorun olmaz.
Eğer hasar yoksa cayma hakkınızı kullanabiliyorsunuz. Cayma hakkı kapsamında hiçbir kusur olmadan alındığı şekilde geri teslimi diye geçer. Eğer söylenildiği şekilde çizikler varsa ve siz bunların olmadığını iddia ediyorsanız kendilerinden bu konuda ispat isteyebilirsiniz. Çizik gibi hasarlar varsa maalesef cayma hakkınız geçerli değil.

Eğer hasar yoksa cayma hakkınızı kullanabiliyorsunuz. Cayma hakkı kapsamında hiçbir kusur olmadan alındığı şekilde geri teslimi diye geçer. Eğer söylenildiği şekilde çizikler varsa ve siz bunların olmadığını iddia ediyorsanız kendilerinden bu konuda ispat isteyebilirsiniz.

Çizikler şarj adaptöründe normal cihazda böyle bir durum yok bende 0 şarj adaptörünün masrafını ödeyebilirm değer kaybı olarak ve belirttiğim gibi ürün ilk geldiğinde sol touchpad kısmında ufak göçük vardı.

Çizikler şarj adaptöründe normal cihazda böyle bir durum yok bende 0 şarj adaptörünün masrafını ödeyebilirm değer kaybı olarak ve belirttiğim gibi ürün ilk geldiğinde sol touchpad kısmında ufak göçük vardı.
Bu kendi tercihlerine kalmış bir olay. Ürününüzün garantisi ve faturası ürünün bütününü kapsar. Buna ürünle birlikte gelen şarj adaptörü de dahil.

Bu arada touchpad ile ilgili göçük aslında tasarımdan kaynaklıyor. Bu touchpadlerin hemen altında genelde batarya oluyor ve batarya ile araları boşluk oluyorlar. Bataryalar zamanla şiştiğinden dolayı bu boşluk konuluyor. Bu yüzden de bazen touchpadlerde hafif çökük olabiliyor. Bu boşluk oldukça belirgin ve kullanırken içine çökmesi gibi bir duruma neden olması gibi bir durum yoksa yeterli bir kusur olarak görülmeyebilir.

Hocam nasıl bir iş bu 14 gün koşulsuz iadenin hiçbir vasfı yok o zaman.
Öncelikle şöyle bir düzeltme yapmak istiyorum çizik olması cayma hakkınızı ortadan kaldırmıyor. Fakat cayma hakkı etik olarak düşündüğümüzde siz ürünü aldıktan sonra çizik gibi hasarlar verip sonrasında iade etmeniz için yok. Cayma hakkı ürünün dikkatlice incelenip beğenilmemesi veya farklı sebeplerle aynı olduğu şekilde iade edilebilmesi hakkı için var. Bu konuda cayma hakkınızı çizik olması nedeniyle kabul etmezlerse THH'ye gidebilirsiniz tabii ki fakat bahsedilen çizik gerçekten siz aldıktan sonra oluşan bir kusur ise bundan siz sorumlu tutulabilirsiniz ve dosyanız THH'den geri dönebilir.

Bu yüzden aldığınız her ürünü videoya her açıdan çekerek dikkatli bir şekilde açmanız gerekiyor. Ayrıca dikkatli bir şekilde kullanmanız ve içinize yatmayan bir durum varsa bunu göz önüne alarak ilk 14 gün içerisinde değerlendirmeniz gerekli.

Tabii ki eğer çizik sizin tarafınızdan değil de siz aldığınızda var ise bunu gerekçe göstererek önceden kullanılmış olabileceği ve kusurlu ürün olarak değerlendirerek seçimlik hakkınız kapsamında iade edebilirsiniz. Ancak bu konuda ispata değer video veya görsellere ihtiyacınız var.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı