HTML Title ile açıklama kutusu

emreunel159

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci/Stajyer
Arkadaşlar ekran görüntüsünde olduğu gibi title ile açıklama kutusu yaptım(SS olduğu için mouse imleci gözükmüyor. Mouse ile üzerine gelince çıkıyor kutu). Benim sorum ise bu Title'ın rengini, arka plan rengini veya yazı rengini CSS ile değiştirebilir miyim?

Kod: <div class="rating" title="45.058 votes">

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2023-09-11 162530.jpg
    Ekran görüntüsü 2023-09-11 162530.jpg
    4,6 KB · Görüntüleme: 93
Arkadaşlar ekran görüntüsünde olduğu gibi title ile açıklama kutusu yaptım(SS olduğu için mouse imleci gözükmüyor. Mouse ile üzerine gelince çıkıyor kutu). Benim sorum ise bu Title'ın rengini, arka plan rengini veya yazı rengini CSS ile değiştirebilir miyim?

Kod: <div class="rating" title="45.058 votes">
CSS' e gelerek rating classına "color" ve "background-color" özelliklerini tanımlayabilirsin.

@emreunel159 dive background vermeyi dene.
Maalesef. Hem değişmiyor hem de yıldızların rengini değiştiriyor bu sefer.

CSS'de rating class'ına bgcolor veya bordercolor ver.
CSS' e gelerek rating classına "color" ve "background-color" özelliklerini tanımlayabilirsin.
Maalesef. Bu işlemler sadece yıldızın rengini değiştiriyor. Yıldızın değilde 45.058 votes yazan açıklama kutusunun rengini ayarlayabilir miyiz diye merak ettim.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2023-09-11 164000.jpg
    Ekran görüntüsü 2023-09-11 164000.jpg
    4,9 KB · Görüntüleme: 84
Yanlış bilmiyorsam bu değiştirebilir bir şey değil. Bildiğim şeyleri denedikten sonra bu yazıyı güncelleyeceğim fakat sanırım değiştirilmiyordu.

Maalesef. Hem değişmiyor hem de yıldızların rengini değiştiriyor bu sefer.

Maalesef. Bu işlemler sadece yıldızın rengini değiştiriyor. Yıldızın değilde 45.082 votes yazan açıklama kutusunun rengini ayarlayabilir miyiz diye merak ettim.
Sanırım mouse ile üstüne gelince yapılacak işlemlere "hover" deniiliyordu. rating:hover; diye dener misin?

Sanırım mouse ile üstüne gelince yapılacak işlemlere "hover" deniiliyordu. rating:hover; diye dener misin?
Bu da işlemedi. Title sistemsel bir şey sanırsam ona ulaşmayı bir türlü bulamadım bayadır uğraşıyorum.
Eğer attığım görselden anlaşılmıyorsa youtube üzerinden bir örnek.
Youtube logosunun üzerine gelince Youtube ana sayfası açıklama kutusu çıkıyor. Aynı benim yıldızların üzerine gelince 45.058 votes yazısı gibi. Benim merak ettiğim acaba "Youtube ana sayfasında" olduğu gibi değişebilir bir şey mi yoksa otomatik sistem ayarlarında olan bir şey mi?

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    3,2 KB · Görüntüleme: 80
Bu da işlemedi. Title sistemsel bir şey sanırsam ona ulaşmayı bir türlü bulamadım bayadır uğraşıyorum.
Youtube logosunun üzerine gelince Youtube ana sayfası açıklama kutusu çıkıyor. Aynı benim yıldızların üzerine gelince 45.058 votes yazısı gibi. Benim merak ettiğim acaba "Youtube ana sayfasında" olduğu gibi değişebilir bir şey mi yoksa otomatik sistem ayarlarında olan bir şey mi?
Bildiğim kadarıyla imkanı olmayan bir şey. Browserin kendi özelliği olması sebebiyle. Fakat eğer ki kodun bir kısmını, css ile atarsanız deneyeceğim şeyler olacaktır.

Dostum Tooltip ile değiştiriyorsun fakat gerçekten çözdüğüm zaman yazacağım buraya, kafamı yoracağım hırs ettim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı