Huawei Band 6 Kullanıcı Yorumları

Herkese merhaba.

Yakın zamanda aldığım Huawei Band 6 için kişisel yorumlarımı ve kullanım tecrübemi aktarmak istedim. Maalesef bu ürünle ilgili elle tutulur bir inceleme videosu bulamadım. Çoğu incelemede sadece ürün kataloğunda yazılan bilgiler aktarılmış. Özellikleri için: Link

Öncelikle belirtmek istiyorum. Daha önce akıllı saat ya da akıllı bileklik kullanmadım. Sadece aksesuar olarak hoşuma gitmesi ve bir iki özelliğini çok merak ettiğim için almaya karar verdim. Yani alırken bir ön bilgim yoktu.

Bir diğer önemli detay da telefonumun markası Samsung. Acaba Samsung telefon ile uyumlu olur mu diye bir süre düşünmüştüm.

Hoşuma giden özellikleri:
  • Arama cevaplayabilmek.
  • Bildirimleri görebilmek.
  • Huawei True Sleep (Uyku ritmini takip etmesi)
  • Müzik değiştirebilmek.
  • Şık görünüşü
  • Huawei Sağlık uygulamasının basit arayüzü
  • Sağlık verilerini takip edebilmek
  • AMOLED Ekran.
  • Kişiselleştirilebilir kadran. Pek çok çeşit ücretsiz kadrandan birini seçip ekleyebiliyorsunuz. (AMOLED ekran ile birlikte şarj verimliliği için siyah renk tavsiyemdir.)
  • Cildi hassas bir birey olarak kordonu kızarıklıklara sebep olmadı.
  • Kordon hakkında bir diğer önemli detay da çok sağlam tutuyor. Kendi kendine çözülme ihtimali yok.
  • Adım sayacı ve antrenman takibi özellikleri hoş görünüyor ama henüz deneyimleme fırsatım olmadı.
Beğenmediğim özellikler:
  • Google Asistan'ı uzaktan etkinleştirebiliyor olsa güzel olurmuş. Sanırım böyle bir özellik Xiaomi Mi Band 6'da da yok.
  • Müziği kontrol edebilmek için telefonda müzik uygulamalarından en az birisinin etkin olması gerekiyor. Müziği başlat tuşuna basınca eğer müzik uygulaması açık değilse önce müziğin başlatılması gerektiğini söylüyor. Keşke müzik uygulamasını da başlatabilse.
  • Telefonun tuş kilidini otomatik açtırabilirdi. Doğrusu bunu pek de bir eksiklik olarak sayamayacağım. Güvenlik açısından bence bunun olmaması daha uygun.
  • Eğer telefonunuzda GPS kapalıysa Huawei Sağlık uygulamasında cihazın özelliklerine erişmek istediğiniz her seferinde GPS'i açabilmesi için uygulamayı yetkilendirmenizi istiyor. Biraz sinir bozucu.

Pil süresi:

Pil süresi için konuşursam yarım günde %4-5 gibi bir azalma oldu. Tüm sensörlerini aktif kullandığımı da düşürsem sanırım 7-8 gün gider gibi duruyor. Ama ürünü yeni kullanmaya başladığım için net bir yorumda bulunamayacağım.

Ekranı:

Birkaç konuda ekranda piksellenmelerin olup olmadığı ile ilgili sorular gördüm. Doğrudan kıyaslarsam Xiaomi Band 6'ya göre daha büyük bir ekranı var ve çözünürlüğü daha düşük. Dolayısıyla PPI olarak da daha düşük. Ancak kullanırken gözüme batmadı.

İlk gün için gözlemlerim bu şekilde. Sorularınız varsa cevaplayabilirim. Uzun kullanım sonucuma göre unutmazsam yine buraya yazarım.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Herkese merhaba.
Yaklaşık 9-10 günlük bir kullanımın ardından yukarıdaki görüşlerime bazı eklemeler yapacağım.
  • Tüm sensörleri açık, telefonumun şarj durumuna göre bluetooth bağlı olup olmaması değişen bir kullanım ile günlük %8-9 gibi bir şarj tüketimi oldu. Yani tek seferde 9-10 güne ulaşabiliyor.
  • Ekran parlaklığını minimumda kullanıyorum. Ancak ekranı hala oldukça parlak. Özellikle geceleri daha da düşük bir parlaklığa alabiliyor olsam güzel olurdu.
  • Bu arada eklemeden geçmeyeyim. Ekranı, minimum parlaklıkla bile gün ışığında rahatlıkla görülebiliyor.
Şimdilik bu kadar. Uzun vadede yine olumlu ya da olumsuz tecrübelerimi buraya yazmayı planlıyorum.
Herkese merhaba tekrardan. Son gelişmelerden dolayı tekrardan buraya yazma gereği duydum.
Huawei Sağlık uygulmasının Google Play sürümü 10.1.1.312 sürümünden sonra güncellenmemiş. Bunu ekşi'de okuduktan sonra telefonumdan kontrol ettim ve doğru olduğunu gördüm. Bu versiyon kullanıldığında otomatik SpO2 ölçümü çalışmıyor.
Huawei uygulamanın güncellenmesi için iki yöntem önermiş.
  • Birinci yöntem, uygulamanın .apk olarak indirilip elle güncellenmesi
  • İkinci yöntem de Huwaei App Galeri'nin kurulması ve App Galeri üzerinden güncellemelerin yapılması şeklinde. Ancak bu yöntemde App Galeri'yi kullanabilmek için Huawei servislerinin de kurulması isteniyor. Ama kullanmayacağım o kadar servisin telefonumda durup alan kaplamasını ve şarj yemesini istemediğimden bu yolu kullanmadım.
Bu adımların nasıl uygulanacağı ile ilgili Huawei'nin hazırladığı döküman: Link (.apk dosyası da burada)
 
Son düzenleme:
@hengin Merhaba. Aldığınızdan itibaren birkaç ay geçmiş. Genel kullanım hakkında daha çok bilgi sahibi olmuşsunuzdur sanırım. Bu süreçte bu bilekliği almayı düşünen birine neler söyleyebilirsiniz?

Çok kullanışlı iyi ki var dediğiniz ve bunun böyle olmasını hiç sevmiyorum dediğiniz neler var? Sizce 600 TL'ye alınır mı günümüzde bu cihaz?
 
@Artyom Alekseyevich
Merhabalar,
Bu yorumu okuyacaklar için baştan belirteyim. Burada yazacaklarım kendi kullanım alışkanlıklarım ve tercihlerim sonucunda ortaya çıkan sonuçlardır. Dolayısıyla herkes için aynı sonucu vermeyebilir. Bu ürünü benden daha verimli kullanabilecek kişiler de eminim vardır.

Ürünü incelemeyi yazdığım tarihten beri aktif olarak kullanmaktayım. Açıkçası birkaç özelliği dışında hiçbir özelliğini kullanmadım desem yalan olmaz. Müzik değiştirme, arama yanıtlama, kalp atış verileri, stres verileri gibi özellikleri benim için pek bir anlam ifade etmedi.
Saat üzerinde müzik değiştirme ve arama yanıtlama özelliklerini kullanmamaın başlıca sebebi biraz hantal çalışmaları ya da çalışmamaları. Ekranı küçük olduğu için menüleri arasında dolaşmak pek pratik değil. Sanırım bu özelliklerin düzgün çalışmamasının bir sebebi telefonumun güç tasarrufunun açık olması.

Aktif kullandığım özellikler de şöyle: Uyku takibi, adım sayar, saat, alarm, telefon bildirimlerinde titremesi ve hava durumu.
Özellikle telefonu sürekli sessizde olan birisi olarak aramalarda ve bildirimlerde titremesi çok işime yarıyor.
Uyku takibi özelliği gerçekten hoş veriler sunabiliyor. Kendi uyku düzenimi takip ederken çok yardımcı oldu. İstatistik tutma konusunda oldukça başarılı. Gerçekten de bir gece 70 puan aldığım uyku ile 80 puan aldığım uyku arasında hissedilir bir fark var. Bu puanlara göre uyku düzenimi yönlendirebiliyorum. Cihaz uyku takibi konusunda ne kadar iyi olsa da Huawei Sağlık uygulamasında verilen öneriler benim için çok da faydalı olmadı.
Uyku konusuna değinmişken "akıllı alarm" özelliğine de değinmeden geçmeyeyim. Normalde kullanıcıyı uykunun uygun bir fazında uyandırması gereken bir özellik. Ama hem titreşimi beni uyandırmak için yetersizdi hem de uykunun o fazı, ilgili saatlere denk gelmiyorsa pek bir işe yaramıyor.
Sanırım bu biraz da benim şanssızlığım.
Antrenman takibi özelliğinin 10-15 dakika yürüdükten sonra -ki metroya giderken bile bu süre kolayca aşılabiliyor- sürekli antrenman başlatma bildirimini spamlaması bir noktadan sonra rahatsız edebiliyor. Ancak bu özellik kapatılabiliyor.

Bu ürün 600TL'yi hak ediyor mu? Bence hayır. Şık görünen bir aksesuar olması dışında öyle olmazsa olmazım bir cihaz değil. Kullandığım özellikleri Band 4'te de vardı. Yine sorularınız olursa elimden geldiğince yanıtlamaya çalışırım.
 
Detaylı yorumlamanız için çok teşekkürler. Benim için önemli özellikler arasında müzik kontrolü, uyku takibi ve akıllı uyandırma var. Sanırım siz bir tek uyku takibinden verimli sonuç alabilmişsiniz.

Ek olarak şunları merak ediyorum;
Saat kolunuzda ekran kapalı şekilde dururken bildirim geldiğinde siz herhangi bir müdahale etmeden ekranını otomatik olarak açıp bildirimi gösteriyor mu yoksa sizin bilek hareketi yapmanız veya fiziksel tuşa basmanız mı gerekiyor bildirimi görebilmeniz için?

Telefonunuz nedir? Huawei dışındaki cihazlarda deklanşör özelliği kullanılamıyormuş, sizde durum nedir?
Ayrıca bağlantı problemleri yaşıyor musunuz?
 
@Artyom Alekseyevich faydalı olabildiysem ne mutlu.

Önceki mesajda da dedigim gibi müzik kontrolü ve akıllı uyandırma benim için pek kullanışlı olmadılar. Uyku takibinden de oldukça memnunum.

Bildirimi görebilmek için ekranı açmanız gerekiyor. Açılır açılmaz öncelikle bildirimi gösteriyor. Eğer bildirimi kaçırırsanız da gelen bildirimlere erişmek oldukça pratik. Sadece aynı kaynaktan art arda gelen mesajlarda bazen sadece son mesajı gösteriyor. Bunun sebebini bilmiyorum.

Telefonum Samsung S8 bağlantı problemim yok. Sanırım eklanşör özelliğini ben de kullanamıyorum.
 
@hengin Tekrar merhaba. Ben de bu ürünü kullanmaya başladım. Yaklaşık 2 hafta önce sıfır olarak aldım. Kutudan çıkardığım gibi güncellemesini yaptım.

Cihazın genel olarak ölçümlerinden ve özelliklerinden memnunum ancak beni rahatsız eden tek bir konu var o da batarya ömrü.

Cihazı tüm özellikleri açıkken yoğun kullanırsam günde 20-25 civarı şarj tüketiyor. Cihazı gün içinde aktif olarak kullanmasam bile yine 10-15 civarı şarj tüketiyor. Karışık kullanımda 5-6 gün gibi ömür sunuyor. Bana biraz yüksek tüketim gibi geldi. Bluetooth sürekli bağlı bu arada.

Sizde durum nasıl? İlk zamanlarda 9-10 gün batarya süresi var demiştiniz ama şimdi durum nasıl? Son sürüm 11.1.3.20'ye guncellediniz mi?
 
@Artyom Alekseyevich
Merhabalar. Ürünü hala kullanıyorum. Uyurken rahatsız ettiği icin geceleri kullanmıyorum. Bir de Spo2 ölçümü özelliğini kapattım. Siz de kullanmıyorsanız kapatmanızı öneririm.
Gece takmamla takmamam arasında bir sarj tüketimi farkı gözlemlemedim.
Son olarak genel anlamda sarjında bir değişiklik olmadı. Günlük %9-10 dolaylarında pil tüketimi oluyor.
Son olarak aklıma gelmişken söyleyeyim. Ben amoled ekranin nimetlerinden faydalanabilmek için mümkün olduğunca siyah renk bir kadran tercih ettim. Kadran şu şekilde:
Screenshot_20220626-004126_Health.jpg
Huawei Health uygulamasını, Huawei'nin kendi sitesinden .apk olarak edindim ve güncel tutuyorum. Bilekliğin firmware güncellemeleri de tam.
 
@Artyom Alekseyevich
Merhabalar. Ürünü hala kullanıyorum. Uyurken rahatsız ettiği icin geceleri kullanmıyorum. Bir de Spo2 ölçümü özelliğini kapattım. Siz de kullanmıyorsanız kapatmanızı öneririm.
Gece takmamla takmamam arasında bir sarj tüketimi farkı gözlemlemedim.
Son olarak genel anlamda sarjında bir değişiklik olmadı. Günlük %9-10 dolaylarında pil tüketimi oluyor.
Son olarak aklıma gelmişken söyleyeyim. Ben amoled ekranin nimetlerinden faydalanabilmek için mümkün olduğunca siyah renk bir kadran tercih ettim. Kadran şu şekilde:
Eki Görüntüle 1431834
Huawei Health uygulamasını, Huawei'nin kendi sitesinden .apk olarak edindim ve güncel tutuyorum. Bilekliğin firmware güncellemeleri de tam.
Ben de tam olarak o temayı kullanıyorum genelde. SpO2 ölçümünü aktif olarak kullanıyorum.

Bir süre kapatıp deneyeyim bakalım o mu etkiliyor şarjı.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı