Hüseyin Nihal Atsız hakkında ne düşünüyorsunuz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Atsız'dan yine de daha iyi. Türk şiirine önemli katkıları var çünkü. Siyasal görüşleri beni alakadar etmiyor. Savunmuyorum çünkü. Yine de dediğim gibi istediğin kadar ağlamakta özgürsün ama atsız bir ırkçıydı ve tarihe en ufak katkısı olmadan silindi gitti. Anca arada yakınları falan anıyordur adamı. Gerçekler bunlar.

"Atsız'ın tarihten silinmesi" tanımına katılmıyorum. Bugün lisede görmediğin kişiler tarihte önemsiz kişiler değil veya tanımadığınız kişiler. Türkiye'nin yüzde 60'ı Lenin'i bilmiyordur mesela. Ayrıca Atsız, cumhuriyet edebiyatının büyük şairlerinden biridir. İdeolojisi, ırkçı olması veyahut sizin sevmemeniz o adamı tarihte silinmiş bir adam yapmaz.
 
Ne alınganlığı dostum? Konu sahibi yanıtladığım o mesajda bildiğin bunu demiş. Ayrıca ağır konuşuyor olmak alınganlık değil. Gidip de bir ırkçıya (atsız'a) naif kelimeler sarf edecek değilim yani.

Aga atsız ırkçı değil çünkü araştırırsanız akif kadar Türk olabilmek kavramını göreceksiniz yani Türk değilsen bile Türk olarak hissetmen yeterli der ve ırkçılık dememız için insanların kafatası vs ölçüp sınır dışı edilmelerini uygun görmesi lazım lütfen araştırın kulaktan dolma bilgilerle hareket etmeyin bu arada ırkçılığa örnek olarak reha oğuz türkkan verilebilir.
 
aynı şekil katılıyorum hitlerin yan sanayi versiyonu bazı tiktok editi izleyen arkadaşlar 2 şiir ile gaza gelmiş herhalde (arap düşmanıyım)
Neden Arap olan herkese düşmansınız?
Arap olmayı onlar seçmedi sonuçta. Hepiniz ATSIZ düşmanı olmuşsunuz ama hepiniz aslında çoğu düşüncesini söylemesenizde benimsiyorsunuz.
 
Bu tarz yazarları gördükçe atamın dehasını daha iyi anlıyorum. Ne mutlu türküm diyene. Kendini Türk sayan herkes türktür. Bunlara kalsa Türk olmayan herkesi kovarlar ülkeden.

Türk tarihini araştırdığınız zaman Türk'lerin Türk'lerden başka dostu olmadığını anlarsınız zaten, araştırmak çok zor değil.

Bak bu çok ince bir çizgi. Bende bu düşünceyi savunurum ancak kurtuluş savaşında vatan için savaşan Türk olmayan kişileride unutmamak lazım. Ondan önceki dönemde ise Osmanlı'ya yardım eden devşirmeler ve gayri müslimler var. Tabii bunların bir de isyan edenleride var yani işin içinden çıkılmıyor.
 
Bu tarz yazarları gördükçe atamın dehasını daha iyi anlıyorum. Ne mutlu türküm diyene. Kendini Türk sayan herkes türktür. Bunlara kalsa Türk olmayan herkesi kovarlar ülkeden.



Bak bu çok ince bir çizgi. Bende bu düşünceyi savunurum ancak kurtuluş savaşında vatan için savaşan Türk olmayan kişileride unutmamak lazım. Ondan önceki dönemde ise Osmanlı'ya yardım eden devşirmeler ve gayri müslimler var. Tabii bunların bir de isyan edenleride var yani işin içinden çıkılmıyor.
Türklük basit bir şey değildir. Kendini Türk hisseden herkes Türk olamaz. Türk olmayan kendini Türk hissedemez. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün bu sözü kucaklayıcı bir sözdür sadece. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan insanlar için söylenilen bir sözdür.
 
Türklük basit bir şey değildir. Kendini Türk hisseden herkes Türk olamaz. Türk olmayan kendini Türk hissedemez. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün bu sözü kucaklayıcı bir sözdür sadece. Türkiye cumhuriyeti vatandaşı olan insanlar için söylenilen bir sözdür.

Basit bir şey değildir zaten sözlerim yanlış anlaşıldıysa lütfen kusurama bakmayın. Bahsettiğim şey modern dünyada milliyetçilik akımının önemini yavaştan yitirdiğidir. Milliyetçilik yerine Atatürk'ün uyguladığı gibi türklüğü unutturmicak ancak herkesi birleştirecek bir politika daha mantıklı olur. Ayrıca bu sözün kast ettiği kişiler yüz yıllardır Anadolu'da yaşamış farklı etnik kökenli insanlardır. Allah'ın afganistanından gelen adama ben Türk demem.
 
Basit bir şey değildir zaten sözlerim yanlış anlaşıldıysa kusura bakmayın. Bahsettiğim modern dünyada milliyetçilik akımının önemini yavaştan yitirdiğidir. Milliyetçilik yerine Atatürk'ün uyguladığı gibi türklüğü unutturmicak ancak herkesi birleştirecek bir politika daha mantıklı olur. Ayrıca bu sözün kast ettiği kişiler yüz yıllardır Anadolu'da yaşamış farklı etnik kökenli insanlardır. Allah'ın afganistanından gelen adama ben Türk demem.
Hocam kendini Türk hisseden herkes Türk'tür sözü direkt Türkçü ideolojiye yanlıştır zaten. Hocam kendinizle çelişiyorsunuz. O Suriyeliler'de zamanında Osmanlı vatandaşıydı ve beraber yaşıyorduk? Onlara neden bi anda karşı oldunuz mesela? Öyle bi ırka karşı olayım diğerini kucaklayım diye bir şey yoktur. Ya hiçbirini ırka göre yargılamayacaksın ya da yargılayacaksın. Bu öyle basit bir mevzu değil.
 
Hocam kendini Türk hisseden herkes Türk'tür sözü direkt türkçü ideolojiye yanlıştır zaten. Hocam kendinizle çelişiyorsunuz. O suriyeliler'de zamanında Osmanlı vatandaşıydı ve beraber yaşıyorduk? Onlara neden bir anda karşı oldunuz mesela? Öyle bir ırka karşı olayım diğerini kucaklayım diye bir şey yoktur. Ya hiçbirini ırka göre yargılamayacaksın ya da yargılayacaksın. Bu öyle basit bir mevzu değil.

Arap milleti bir başkadır çünkü. Tarihte en fazla dostumuzun olduğu ancak en fazlada düşmanımızın olduğu millettir yani güven olmaz. Ayrıca bildiğim kadarıyla araplar Osmanlı döneminde oetadoğudan çıkmadılar. Yani günümüz Türkiye sınırları içinde Arap azınlığı çok azdı/yoktu.Taki Suriye iç savaşına kadar o zamandan sonra adamlar bi geldi mitoz bölünme yaşadılar. Kendimle çelişmeye gelince evet çelişiyorum çünkü arapları sevmiyorum ama bu demek değildirki batı hayranıyım. Benim için ülkesini seven Türk ile Kürt eşittir. Ancak araplar başka güvenemiyorum nedense o millete , adamlar nargile içmekten başka bir şey yapmıyor.😀
 
İsmet Paşa'yı çok sever ve saygı duyarım öncelikle yanlış anlaşılma olmasın. İnönü zamanında ATSIZ'a yapılanlar var. Komünist yazarların bi anda ATSIZ'ın üstüne çullanması var.
İlk metinle başlayalım:


Bu adamın kronik bir dış ve iç milletler sorunu olduğunu zaten biliyorduk, bu yazıda da yine görüyoruz. Ama yine gördüğümüz bir şey var: Amerika'yla olan ilişkileri legalize etme.

Sırf kendi deyimiyle Moskof'a yaranmamak için bunu yapıyor. Halbuki Moskof'un eti ne budu ne? Ne ülkelerin içinde kendi siyasi kolları var ne de aslına öyle bir amacı. Amerika'nın NATO devletlerinin nasıl iç işlerine karıştığını anlatamayacağım şimdi. Aynısını kısmen SSCB için de söyleyebilirsin ama ABD'nin yaptıkları yanında açıkça "hiç" kalıyor. İstersen kendin bakabilirsin. Ayrıca Atsız açıkça "sebepsizce Moskof karşıtı olmak için" şunları da eklemiş yazının sonunda:
  • İsmet Paşa bile NATO içinde kalmamamız gerektiğini tekrarladı.
  • Rusya, kuvvetli olduğu zaman hiçbir antlaşmaya, hiçbir söze veya insanlık prensibine saygı göstermeyen bir devlettir.
En sonda da şu sözlerle bitirmiş:

NATO’nun ve hele Amerika’nın bir Hint kumaşı olmadığını herkes biliyor. Fakat karakışta bizi donmaktan koruyacağı için, dondurucu soğuklar geçinceye kadar bu çulu sırtımıza almaya mecburuz.

Hayır, mecbur değildik. Amerika'ya yanladigimiz için 80'den beri sürünüyoruz. Bu derece inanılmaz bir öngörüsüzlükle bile hala kitleleri peşinden süruklüyorsun Atsız.

Atsız şu yazısında da benzer bir kendine hakim olamamazlıkla tükürmeye devam ediyor: Türkiye’de Sosyalist ve Komünist Faaliyetleri
  • Halk Partisi hükümetinin ve onun Milli Şefinin Türkçülük düşmanı seferinde(...)
  • Suç, hiç şüphesiz, onlara (komünistlere) devlet kapısında yer veren hükümetlerdedir, Bu hükümetler de yine, bilindiği gibi, İsmet Paşa zamanının hükümetleridir.
  • Meselâ Atatürk’ün “komünizmin her görüldüğü yerde ezilmesi” hakkındaki sözlerini söylenmemiş gibi göstermeye çabalamak bu hezeyanların mühimlerindendir.
Son yazının hepsini okuyamadım ama gözüme carpanlar bunlar. Sanırım Atsız sizin kadar sevmiyor Milli Şefi. Bunu da tekrar bir eleştiri süzgecinizden geçiriniz.

Atatürk'ü de soldan çekip koparmak isteyenlerin karşısındayız. Atatürk devrimcidir, devletçiliği inkilaplaştırmıştır, açıkça soldur. Sağın hiçbir şekilde devrimci bir refleksi yoktur.
 
Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı