Hüseyin Nihal Atsız hakkında ne düşünüyorsunuz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bazı katıldığım düşünceleri var. Ama yanlış olan düşünceleri de oldukça fazla.
 
İlk metinle başlayalım:


Bu adamın kronik bir dış ve iç milletler sorunu olduğunu zaten biliyorduk, bu yazıda da yine görüyoruz. Ama yine gördüğümüz bir şey var: Amerika'yla olan ilişkileri legalize etme.

Sırf kendi deyimiyle Moskof'a yaranmamak için bunu yapıyor. Halbuki Moskof'un eti ne budu ne? Ne ülkelerin içinde kendi siyasi kolları var ne de aslına öyle bir amacı. Amerika'nın NATO devletlerinin nasıl iç işlerine karıştığını anlatamayacağım şimdi. Aynısını kısmen SSCB için de söyleyebilirsin ama ABD'nin yaptıkları yanında açıkça "hiç" kalıyor. İstersen kendin bakabilirsin. Ayrıca Atsız açıkça "sebepsizce Moskof karşıtı olmak için" şunları da eklemiş yazının sonunda:
  • İsmet Paşa bile NATO içinde kalmamamız gerektiğini tekrarladı.
  • Rusya, kuvvetli olduğu zaman hiçbir antlaşmaya, hiçbir söze veya insanlık prensibine saygı göstermeyen bir devlettir.
En sonda da şu sözlerle bitirmiş:

NATO’nun ve hele Amerika’nın bir Hint kumaşı olmadığını herkes biliyor. Fakat karakışta bizi donmaktan koruyacağı için, dondurucu soğuklar geçinceye kadar bu çulu sırtımıza almaya mecburuz.

Hayır, mecbur değildik. Amerika'ya yanladigimiz için 80'den beri sürünüyoruz. Bu derece inanılmaz bir öngörüsüzlükle bile hala kitleleri peşinden süruklüyorsun Atsız.

Atsız şu yazısında da benzer bir kendine hakim olamamazlıkla tükürmeye devam ediyor: Türkiye’de Sosyalist ve Komünist Faaliyetleri
  • Halk Partisi hükümetinin ve onun Milli Şefinin Türkçülük düşmanı seferinde(...)
  • Suç, hiç şüphesiz, onlara (komünistlere) devlet kapısında yer veren hükümetlerdedir, Bu hükümetler de yine, bilindiği gibi, İsmet Paşa zamanının hükümetleridir.
  • Meselâ Atatürk’ün “komünizmin her görüldüğü yerde ezilmesi” hakkındaki sözlerini söylenmemiş gibi göstermeye çabalamak bu hezeyanların mühimlerindendir.
Son yazının hepsini okuyamadım ama gözüme carpanlar bunlar. Sanırım Atsız sizin kadar sevmiyor Milli Şefi. Bunu da tekrar bir eleştiri süzgecinizden geçiriniz.

Atatürk'ü de soldan çekip koparmak isteyenlerin karşısındayız. Atatürk devrimcidir, devletçiliği inkilaplaştırmıştır, açıkça soldur. Sağın hiçbir şekilde devrimci bir refleksi yoktur.
Aklı yerinde bir insan nasıl solcu olabilir?
 
İlla ki vatanını seviyordur ama ırkçılık gibi insanlık dışı düşünceye sahip olan birini sevmem. Ne demiş Atatürk; Yurtta sulh, cihanda sulh. Farklı milletlerden insanları küçük görmenin manası yok. Barış içinde yaşamak dünyada en mantıklı şeydir.
 
Öyle mi olmuş. Türklere en büyük zararı türkler veriyor yıllardır. Bilmiyorum farkında mısın ama, türklerin önemli bir kısmı 20 senedir aynı herife oy veriyorlar. Ne hayırlı bir millet maşallah.
Onlar TÜRK değiller diyip punto artırır birazdan, argumandan nasıl kaçınması gerektiğine çalışmış.
 
Allah aşkına o kadar yazıyı okudun ve bunu mu yazdın? Kendine de ayıp ediyorsun. Seviyeli bir şekilde tartışabiliriz, madem aklım başımda değil gel beni solcu olmaktan soğut.
Açıkçası pek umrumda değil. Pek milliyetçi biri de olduğumu söyleyemem. Sadece Batı ülkelerindeki yaşam kalitesi her zaman sol ideolojili devletlerdekinden daha iyiydi.
 
Bizim milletin sorunu bu, sevdiğiniz ideolojiyi insanlara nefret diliyle anlatmanıza gerek yok. Birbirimize küs olmamıza gerek yok. Böyle şeyleri sürekli tartıştığımız için gelişemiyoruz. Bilim ve sanat konuşsak böyle mi olurdu?
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı