Hukuk vs psikoloji

Hukukta ilk on sene surunursun. Sonrasında iyi yasamaya baslarsın. Psikoloji, sevmiyorsan yapılacak meslek degil. İnan ki KPSS'i cok dusuk, garanti ataması olan sınıf ogretmenligine bak derim. Daha sınava girmedin bile. Ama iyi yaparsan hukugu one al derim.
 
@Salih METİN direkt içerisinde eğitim fakültesi içeren hiçbir şeyi okumayın, tavsiye etmem. Atamaları belli ve özele gitseniz de ilk yıllarda aşırı sürünürsünüz. Farklı mesleklere bakmaya çalışın.
 
Arkadaşlar bu sene sınava gireceğim, hedefim EA ilk 40 55 bin arası. Bu sıralamaya baktığımız zaman çok ön planda hukuk fakülteleri yok. Trabzon, Rize gibi yerlerde hukuk var. Ya da aynı puan bandında Eskişehir Osman gazi.
Eskişehir Anadolu Üniversitesi gibi İzmir gibi yerlerde psikoloji var. Sizce hangisi tercih edilmeli. Ben şahsen pskilojiye biraz daha kayıyor gibiyim.

TÜİK yükseköğretim istihdam göstergeleri raporuna göre:

Lisans mezunlarının kayıtlı istihdam oranı:
Yönetim bilişim sistemleri: %73,6
Hukuk: %52,4
Psikoloji: %60,1

Gruplara göre lisans mezunlarının aylık ortalama kazançları:
Yönetim bilişim sistemleri: Yüksek (48. sırada)
Hukuk: Yüksek (51. sırada)
Psikoloji: Çok düşük (166. sırada)

Kısaca artık ne Hukuk ve Psikoloji iyi durumda. İki grupta da YBS daha önde. Kaldı ki YBS zaten teknik bir bölüm olduğu için kendini ne kadar geliştirirsen iş imkanı ve maaş açısından kendini o kadar ileriye taşıyabileceğin bir bölüm her açıdan daha avantajlı. Ama Psikoloji ve Hukuk arasında Hukuk bir tık daha öndedir, ama bu Hukuk iyi olduğu için değil, Psikoloji'nin durumu daha kötü olduğu için.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı