İ20 2021 vs Clio 2021

Kesinlikle üzeceğini düşünmüyorum Clio ile yokuş tırmanırken sürekli devir yükseleteceğiniz için zaten yakıt tüketimi artacak I20 daha stabil devirlerde sürüşe olanak sağlıyor.
65Hp bir arabada devir yükseltmek emin olun pek işe yaramaz. Yani hayallerdeki gibi yürümez. Trafiği göze alarak biraz da araca yönelmek gerek. Türkiye yollarında kullanmayı bilmeyen veya yol kendininmiş gibi rahat rahat giden insalarımız var. Orta halli bir trafikte veya ferah bir trafikte sollamaya çıkacağınız zaman Clio sizi üzecektir. Sonuçta turbo besleme yok. Evet i20 de turbosuz ancak iki atmosferik motor arasında rahat hareketler edebileceğiniz bir motora sahip i20.
 
65HP bir arabada devir yükseltmek emin olun pek işe yaramaz. Yani hayallerdeki gibi yürümez. Trafiği göze alarak biraz da araca yönelmek gerek. Türkiye yollarında kullanmayı bilmeyen veya yol kendininmiş gibi rahat rahat giden insalarımız var. Orta halli bir trafikte veya ferah bir trafikte sollamaya çıkacağınız zaman Clio sizi üzecektir. Sonuçta Turbo besleme yok. Evet I20 de turbosuz ancak iki atmosferik motor arasında rahat hareketler edebileceğiniz bir motora sahip i20.

Düşük viteslerde çok seri son viteste 7.4 devir çevirdiğini gördüm sonrası kesici zaten.
 
Düşük viteslerde çok seri son viteste 7.4 devir çevirdiğini gördüm sonrası kesici zaten.
Bir Japon kullanıcısı olarak söylüyorum. Fransız bir otomobil sürekli yüksek devirde kullanılırsa motor bunu kaldıramaz. Daha önce Fransız da kullandım ve burnumdan getirdi açıkcası. 😄
 
Bir Japon kullanıcısı olarak söylüyorum. Fransız bir otomobil sürekli yüksek devirde kullanılırsa motor bunu kaldıramaz. Daha önce fransız da kullandım ve burnumdan getirdi açıkçası. 😄

Güney Kore markasıdır Hyundai yüksek devirlerde aracın ömrü kısacalaktır doğrudur.
 
Güney Kore markasıdır Hyundai yüksek devirlerde aracın ömrü kısacalaktır doğrudur.
Bütün konuşmalarım Clio üzerineydi. Sanırım baştan beri aynı aracı savunuyoruz ama farklı algılıyoruz.
 
Birinde 95 nm tork görüyorum, doğru mu emin olamadım. Donanımlarda yokuş yardımcısı olarak arabayı çekmek için 4 tane safkan ingiliz atı veriyorlarsa belki düşünülür. :D

Aslında iç hacim olarak Clio muhtemelen daha geniştir ama o motorla tercih etmezdim. 90 beygir 142 nm tork motorla Clio'yu düşünebilirim bu ikisi arasından. Clio sanırım baz donanımlarda 5 yıldız güvenlik derecesine de sahip, o da bir avantaj.
 
Bende i20 style paket kullanıcısıyım ama Clio'nun daha güvenli olduğunu düşünüyorum i20'de 2 hava yastığı var ve Euro Ncap'ten 6 hava yastıklısı 4 yıldız aldı. Araba daha 20.000'de trim sesi gelmeye başladı.
 
Bende I20 style paket kullanıcısıyım ama Clio'nun daha güvenli olduğunu düşünüyorum I20'de 2 hava yastığı var ve euro Ncap'ten 6 hava yastıklısı 4 yıldız aldı. Araba daha 20.000'de TRIM sesi gelmeye başladı.

Hocam kullanım şartlarına bağlı olarak değişebilir
 
Kesinlikle i20. Yakıyor diyenlere pek katılmıyorum belli bir kullanımdan sonra 3.9lt ye kadar düşüyor tüketim. İlk zamanlar yakması normal zaten. 2019 otomatik modeli vardı bende çok keyifli bir arabaydı.
Hocam ne 3.9' undan bahsediyorsunuz? Uzun yolda sabit 85km hıza sabitlerseniz doğrudur onu yakar. Şehiriçi 8 litre altı yakmıyor i20 otomatik ne 3.9 undan bahsediyorsunuz siz :)

Clio derim, moov üzerinden araç kiraladığımda genellikle clio kiralıyorum, geçenlerde daha 20k km yapmış clio geçti elime. Otobanda dipgaz yaptığım zaman, koltuğa yapıştırıyor vs :) yakıt olarak'da, clio önde zaten.
Bindiğiniz araç bambaşka motor bambaşka bir alt yapıda. Bindiğiniz araba ile buradaki 65 beygirlik clionun hiçbir alakası olmadığını düşündüğümüzde otobanda dip gaz yaptığınızda koltuğa yapışmanızın ayrıntısını çözemedim.

65 beygir şaka gibi, konu açılmış bakayım dedim düştüğümüz hale bak. 0-100 1 hafta. Gerçekçi veriler değil, clio daha fazla yakacaktır diye düşünüyorum. Otomatik i20 seçerdim. Hayrını görün.
Gayette gerçekçi veriler. Arkadaşın belirttiği clio şehiriçi arabayı kullanmayı bilen birinin elinde ortalama 6.5 litre yakıyor
 

Geri
Yukarı