i5 12500 işlemci kullanımı yükseldi

phorembey

Femtopat
Katılım
30 Ocak 2024
Mesajlar
9
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
İşlemci kullanimim önceden yüzde 5 bilemediniz 3 veya 4 oluyordu oyunlarda ekran kartim ise sabit olarak yüzde 99'daydi, şu anda kullanimim oyunlarda yüzde 30'lara falan çıktı. Sebebi ne olabilir?

İşlemci i5 12500.
RTX 3070 ASUS Dual OC.
16 GB DDR4 RAM.
500 GB SSD.
Gaming gen TR'den alindi PC.
 
Oyundan oyuna degisir, arkada islemciye yuk bindiren uygulama calısıyorsa da yapar. Normal bir durum, endiselenmene gerek yok.
Crysis remastered da denedim bunu geforce experince uygulamasindan gordugum degerler buarada bu ve arka planda hicbirsey calismiyordu monitorumde 1080 p ama ilkte niye yapmiyordu bunu iste oyuzden endiseleniyorum

%30 kullanılmasının size ne gibi bir zararı var?
Ya inandirici gelmeyebilir ama 140larda olan full grafik ayarlarinda 120lere dustum evet az deil ama ne biliyim endiselendim yani bu bir sorun mu
 
Crysis Remastered da denedim bunu GeForce Experience uygulamasindan gordugum degerler bu arada bu ve arka planda hiçbir şey calismiyordu monitörümde 1080p ama ilkte niye yapmiyordu bunu iste o yüzden endiseleniyorum.

1080p normal hocam, Crysis Remastered agır bir oyun ki ustelik 1080p diyorsun. Sorun yok, icin ferah olsun :)
 
Hocam peki ilk zamanlarda neden yapmiyordu simdi yapmaya baslamis olabilir peki.

Cok etken var ya, soyle diyeyim Windows Update yuzunden bile olmus olabilir. İcin her seye ragmen rahat etmiyorsa Kaspersky ile güvenli modda tam tarama yap virüs vs cıkmazsa sorun olmadıgı konusunda hemfikir oluruz.
 

Geri
Yukarı