i5 4460, Zalman Z3 Plus, Msi Gtx 960 4gb vs. Birçok İnceleme

Arkadaşlar geçen hafta sistem topladım.Forumda gördüğüm kadarıyla i5 4460, Msi Gtx 960 4gb, Zalman Z3 Plus tabanlı sistem toplucak kişilerin çok olduğunu farkettim ve kendimce ufak çaplı bir bilgilendirme yapayım dedim. Öncelikle bilgisayar bileşenlerini inventus bilgisayardan aldım ve montajını kendilerine yaptırdım. Kablo düzenlemeleri, ürünün çok kısa bir süre içinde elimde olması beni memnun etti neyse lafı fazla uzatmadan konuya gireyim.

Sistem:
Zalman Z3 Plus genel olarak fiyat bakımından bugüne kadar kullandığım en iyi kasa diyebilirim. Üzerinde 4 adet fanla birlikte gelerek sisteminizi serin tutuyor ayrıca kablo saklama yerleri çok iyi. Kasanın birçok yerinde filtreler mevcut bu yüzden tozlar kasanın içine giremiyor buda bizi temizlikten kurtarıyor.
İ5 4460 3.2 ghz Stok fan devri otomatikte çok düşükte çalışıyor biostan devrini yükseltirseniz iyi olur. 4 çekirdekli olması son oyunlarda full ayarlarda olmasada iş görebilcek işlemci.
Msi Gtx 960 4gb Batman Arkham Knight oyununu rahatça oynatıyor. 4gb bellek olduğu için yeni çıkan oyunları sorunsuzca açıyor. Profesyonel olarak oynadığım Counter Strike 1.6 Online ve Counter-Strike Global Offensive oyunlarında ekran kartı fazlasıyla yetiyor hiçbir takılma, donma olmuyor. Ekran kartının fanları belli bir sıcaklığa ulaşmadan çalışmıyor.(40 dereceye kadar sanırım)
Corsair LS Serisi SSD 550 535 Windows açılış kapanışı, proğramların tepki süreleri, oyunların hızlı açılması, sessiz çalışması gibi birçok iyi yanı var. İlk defa SSD kullandığım için her bakımdan hızlı geldi kesinlikle tavsiye ederim.
Corsair VS 550w Psu Sessiz çalışıyor, sistemi çok güzel besliyor ve kablo uzunlukları çok iyi.
Msi H97 Gaming 3 Anakarta söylencek birşey yok zaten tam bir oyuncu anakartı.

Oyun Ekipmanlarım:
SteelSeries Fanatic Edition Large Mousepad: Yaklaşık olarak 3 yıldır kullanmaktayım üzerindeki desenler hala ilk günkü gibi diyebilirim. Tabanı kauçuk hiç kaymıyor. Mouse üzerinde çok iyi hareket ediyor.
SteelSeries Kinzu v3 Mouse: Optik mouselar içinde fiyatına göre hakkını veren bir mouse. Oyunlarda Aiminizi ve kontrolünüzü çok iyi sağlıyor. Uzun süre kullanımda elinizi terletmiyor ve elinize çok rahat oturuyor. Bana göre tek eksiği 2 tane makro için yanlara tuş koymamaları.
Creative SoundBlaster X-Fi Go Pro Usb Ses Kartı: Yaklaşık olarak 3 yıldır kullanıyorum hala hiçbir sorun yaşamadım. Profesyonel olarak oyun oynamak istiyorsanız ve oyuniçi seslere önem veriyorsanız kesinlikle almalısınız. Oynadığım Counter Strike oyununda karşı takım oyuncularının en ufak seslerini bile rahatlıkla duyabiliyorum buda bana bir avantaj sağlıyor. En ucuz kulakla bile kullandığınızda sesleri canavara dönüştürüyor ses kartı emin olabiliriniz :)

Resimleride yükleyip konumu bitiyorum umarım yararlı bilgiler paylaşmıştırım eksik yerler olabilir kusura bakmayın. Sistem ve ekipmanlar hakkında sormak istediğiniz sorular olursa sorabilirsiniz iyi forumlar.

1.jpg 2.jpg 3.jpg 4.jpg 5.jpg 6.jpg 7.jpg 8.jpg 9.jpg 10.jpg 11.jpg 12.jpg 13.jpg 1676.png
 
Son düzenleyen: Moderatör:
4G modeli biraz ileriye dönük bir model. Vatan bilgisayar bir ara indirim yapmıştı GTX 960 modellerine. 4 GB olan modeller 2 GB fiyatına inmişti. O indirim devam ediyorsa 4G modeli ordan almak mantıklı olabilir. R9 380 daha tam oturmuş bir kart değil. Biraz zaman geçsin, kart iyice otursun (Sürücüler, teknolojiler,desteklenen oyun sayısı vs.) o zaman bir kıyaslama yapılabilir.
 
4G modeli biraz ileriye dönük bir model. Vatan bilgisayar bir ara indirim yapmıştı GTX 960 modellerine. 4 GB olan modeller 2 GB fiyatına inmişti. O indirim devam ediyorsa 4G modeli ordan almak mantıklı olabilir. R9 380 daha tam oturmuş bir kart değil. Biraz zaman geçsin, kart iyice otursun (Sürücüler, teknolojiler,desteklenen oyun sayısı vs.) o zaman bir kıyaslama yapılabilir.
Daha sürücüleri dahi tam olarak çıkmadan GTX 960'dan önde olduğu gözüküyor.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı