İ5 6600K ve R9 390 Sistem Performans Sorunu

Daha fazla  
3850 TL'ye sistem topladım. Sistemimin özellikleri şunlardır:

Kasayı 1 aydır sorunuz şekilde kullanmaktaydım. GTA 5'i 2K full ayarda MSAA kapalı 55, 60 fps civarı oynuyordum. AC Unity, Metal Gear Solid Phantom Pain, Watch Dogs, Shadow of Mordor gibi oyunları 4K'da full ayarda oynuyordum fakat 3 gün önce oyunlar garip şekilde kasmaya başladı. Oyunların grafik ayarları full ayarda iken de aynı kasıyor düşük ayarda iken de aynı kasıyor. Vatan Bilgisayar'a gittim sorunun ekran kartından kaynaklandığını düşündüm ve orada başka ekran kartı denedik erkan kartının modeli ise AMD 7950 HD idi. Aynı şekilde yine aynı sonuçları aldık oyunlar kasıyordu. Problemin hangi parçada olduğunu anlayamadık. Bilgisayarı servise göndermeden önce bir size danışayım dedim. Bazı arkadaşlar bu tür konular açmışlar bazısı derdini anlatamamış bazısı da 5 yıldır bilgisayarını ne temizliyor ne de format atıyor kasmayan oyunlar kasmaya başlamış falan demişler benim problemimin farklı olduğunu düşündüğüm için yeni konu açtım. Bilgisayarı alalı daha 1 ayı yeni geçmiştir. Sorun yaşayınca formatı da denedim fakat sonuç aynıydı. Bilgisayara gözüm gibi baktım sakınan göze çöp batarmış diye boşuna dememişler. Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistem'de soğutucu yok mu ? İşlemciyi 6600k alıp'da anakartı düşük yada o.c edilemeyen yonga seti seçmek yanlış olmuş.Soğutucu yoksa işlemci yanmıştır.

Cooler master Hyper T4 soğutucu bulunmaktadır.

Sistem'de soğutucu yok mu ? İşlemciyi 6600k alıp'da anakartı düşük yada o.c edilemeyen yonga seti seçmek yanlış olmuş.Soğutucu yoksa işlemci yanmıştır.
Kardeşim yeni üye oldum ilk defa konu açtığım için cevapla butonunu şimdi gördüm Coller Master Hyper T4 soğutucu bulunmaktadır. Kasayı yan yatırarak kullanıyorum ekran kartı ve işlemci soğutucusu çok büyük olduğundan anakartı zamanla ısındırıp yamultmasın diye onla alakalı bi sorun olucağını sanmıyorum.

Sorun yazılımsal olabilir mi virüs gibi diğer ekran kartında da aynı sorun olduysa HDD de problem olabilir imkan varsa değiştirip dememek lazım umarım kısa sürede çözersiniz.

Sorun yazılımsal olabilir mi virüs gibi diğer ekran kartında da aynı sorun olduysa HDD de problem olabilir imkan varsa değiştirip dememek lazım umarım kısa sürede çözersiniz.
Yazılımsal bir sorun olduğunu düşünmüyorum çünkü sorun ortaya çıkar çıkmaz format attım. Bende HDD de sorun vardır diye düşünüyorum yada işlemcide her halükarda servise gideceği için bütün parçaları komple servise gönderiyorum. Kafamda deli sorular yani alalı kasayı 1 ay oldu daha tam keyfini çıkarırken böyle bir sıkıntı yaşadım. :cry:

RAM yetersiz kalıyor olabilir, ayrıca 4K ayarda o ekran kartı bile ultra ayarda 60 FPS oynatmaz.
Yalan borcum mu var kardeşim ramin yetersiz kaldığını düşünmüyorum 8gb'lık RAM' in en fazla 5gb' tını kullandığını gördüm 1 aydır sorunsuz şekilde kullanıyordum zaten RAM sıkıntısı olsa ilk aldığımda sıkıntı yaşardım. Bu arada MSAA' yı açmadığında 4K da 40 FPS aşağısını görmedim diyebilirim diğer bütün görüntü ayarları full de iken.

%100 emin olmamakla birlikte problemin ana karttan kaynaklandığını düşünüyorum. Parçalar arasında ki iletişim bir nedenden dolayı aksıyor olabilir yada anakart aşırı ısınıyor olabilir diye düşünüyorum. Yani problem eğer ekran kartından kaynaklı değilse bu sistem için oldukça düşük seçtiğin anakartta sorun vardır.

%100 emin olmamakla birlikte problemin ana karttan kaynaklandığını düşünüyorum. Parçalar arasında ki iletişim bir nedenden dolayı aksıyor olabilir yada anakart aşırı ısınıyor olabilir diye düşünüyorum. Yani problem eğer ekran kartından kaynaklı değilse bu sistem için oldukça düşük seçtiğin anakartta sorun vardır.
Parçaların hepsini servise gönderdim zaten eğer anakart iadesi olursa ne almamı önerirsin ?

Bütçene göre değişir öneri. 600 civarı dersen "Asus z170 Pro Gaming" fiyat aralığında ki en iyi ana karttır. Ayrıca Msi ana kartları o.c. konusunda çok başarısızlar. Bu nedenle kilidi açık "k" ibareli işlemcilere msi anakart yurt dışında önermezler. Vatan bilgisayar fiyatına göre 738 liraya "asus maximus viii ranger" ana kartı var misal o da canavar gibi bir karttır fakat başta dediğim pro gamingi alırsan seni asla üzmeyecektir.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı