i5 7500 vs R5 3600

Aralarında 300 lira fark var bence R5 3600 seçmen daha iyi olur, Intel kullanmak istersen de 11. nesil İ5 11400F alman daha iyi olur tabi fiyatı kaç lira olur bilinmez ve o zamana kadar bekler misin bilemem.

3600x43.jpg

Nerede 600 TL fark var? 300 TL daha pahalı 3600 ama daha yüksek RAM MHz desteği sunuyor ve daha performanslı. 10400F'i Z490 ile kullanmadıktan sonra 3600'den hem daha az performans alırsın hem de ileride 11. nesile yükseltemezsin.

Kutulu ve fanlı olarak kıyaslıyorum ama saf işlemci olarak bakarsak 300TL fark var indirime girmiş sanırım 1600TL civarıydı traylerde. 10400F ile B460 kullandığında 3600'den çok geride kalmıyor bende alternatif olarak yazdım illa da Intel al diye bir şey demedim

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Çoğu oyunda 3 aşağı 5 yukarı aynı FPS veriyor(PUBG, Shadow of Tomb Raider örnek olarak diğer oyunlarda da 3 oyun hariç 7-8 FPS fark var Max B460 kullanıldığında) fakat Z490 ve 3600MHz RAM kullanıldığında fazlasıyla geçiyor. Bütçe meselesi 3600+B450 ve iyi bir soğutucu alarak OC yapabilir.

10400F al AMD tavsiye etmiyorum bizzat kullanıcısı olarak her yeni gelen nesil ile bir önceki nesli ezen bir firma olamaz 3600 alıyorsun 5600X çıkıyor aralarında dağlar kadar fark var işte sana açıktan diyor onu sat bunu al onu sat bunu al Intel böyle değil al güzel bir işlemcisini 5 yıl arkana bakma.

10400F al AMD tavsiye etmiyorum bizzat kullanıcısı olarak her yeni gelen nesil ile bir önceki nesli ezen bir firma olamaz 3600 alıyorsun 5600X çıkıyor aralarında dağlar kadar fark var işte sana açıktan diyor onu sat bunu al onu sat bunu al Intel böyle değil al güzel bir işlemcisini 5 yıl arkana bakma.
Senin mantığınla bakarsak AMD aynı sokete kaç sene destek verdi Intel vermedi 'git yeni anakart al' dedi. Sanki 10400f yerine 3600 alsa 5 yıl idare etmeyecek, gece gece güleceğim yoktu mantığa bak.

Senin mantığınla bakarsak AMD aynı sokete kaç sene destek verdi Intel vermedi 'git yeni anakart al' dedi. Sanki 10400F yerine 3600 alsa 5 yıl idare etmeyecek, gece gece güleceğim yoktu mantığa bak.

Bak işte kendin söylüyorsun AMD bilerek anakart desteği veriyor sürekli işlemci değiştirmen için satış politikası ;) her 6 ay da bir işlemci çıkartıyorlar her yeni gelen nesil bir öncekini eziyor anakart da uyum sağlıyor sende diyorsun ki zaten destek var satayım bunu yeni nesil alayım ama Intel öyle değil arada uçurum fark yok.

3600 çok daha iyi.

Bak işte kendin söylüyorsun AMD bilerek anakart desteği veriyor sürekli işlemci değiştirmen için satış politikası ;) her 6 ay da bir işlemci çıkartıyorlar her yeni gelen nesil bir öncekini eziyor anakart da uyum sağlıyor sende diyorsun ki zaten destek var satayım bunu yeni nesil alayım ama Intel öyle değil arada uçurum fark yok.
Böyle olması benim yararıma olduğu gerçeğini değiştirmiyor. AMD alsa ileride upgrade edebilecekken Intel alarak 'ne de olsa anakartım desteklemiyor ben değiştirmeyeyim' diyerek kendini mi avutsun adam? Affedersin de söylediklerin saçmalıktan başka bir şey değil.

Böyle olması benim yararıma olduğu gerçeğini değiştirmiyor. AMD alsa ileride upgrade edebilecekken Intel alarak 'ne de olsa anakartım desteklemiyor ben değiştirmeyeyim' diyerek kendini mi avutsun adam? Affedersin de söylediklerin saçmalıktan başka bir şey değil.

Asıl senin söylediklerin saçmalık fan boylar gibi davranıyorsun bende AMD kullanıyorum Intel kullanan adam AMD kullanıcısı gibi yeni işlemci geldi hemen geçmeliyim fikrine girmiyor ki adam işlemcisinden zaten mutlu al aradaki uçurum farklara baka 8700K-10900k 1700X-5950X şimdi zamanında bundan 2 yıl önce 1700X 2700X alan adamın dramına bak.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı