i5 9400F hazır sistem önerisi

Teşekkürler görüşleriniz için. 2060 tek fan model olduğu için üzer mi beni, en az 5 sene kullanmayı düşünüyorum uzun soluklu olur mu?
Birde monitör için ne düşünüyorsunuz MAX 1400 TL
Vatan bilgisayardan toplayabileceğim yada hazır sistem tavsiyeleride alabilirim

Son düzenleme:
Ekran kartı hakkında pek inceleme yok. Fakat tek fanlı kartların 80-85 derecelere yaz aylarında çıkacağı muhtemel ki, 85 derece üzerinde ekran kartı frekans düşürüyor. FPS olarak performans kaybı yaşayabilirsiniz. Sistemin bulunduğu ortam sıcaklığı önemli bir etken. Sisteme 1 tane daha 8 GB RAM eklemenizi tavsiye ederim. Malum artık bir çok oyun 8 GB'ı zorluyor.

Ekran olarak bunları düşünebilirsiniz.

Ya kardeşim gitmişsiniz bulmuşsunuz bir yerden konuşuyorsunuz.Baska arkadas da 2060 ile 1660ti arasında fark yok demiş.Orada oyun diye belirtmeme rağmen her şey oyun değil diyor.Bir de trip atıyor.Uyan kardeş uyan o iki ekran kartı arasında en az 15 fps fark oluyor.Bu da ciddi bir değer olabiliyor kimi zaman.He bide 2600 i5 9400f den daha iyidir demiş.Amd hayranlığı heralde ağır basmış.Oyun için Intel her zaman daha iyidir.2600x Intel i5 ten daha pahalı ve verdiği performans 15-30 fps arası daha düşük.Konu sahibi arkadaşım senin kararın senin tercihin.
Teşekkürler görüşleriniz için. 2060 tek fan model olduğu için üzer mi beni, en az 5 sene kullanmayı düşünüyorum uzun soluklu olur mu?
Birde monitör için ne düşünüyorsunuz MAX 1400 TL
Vatan bilgisayardan toplayabileceğim yada hazır sistem tavsiyeleride alabilirim
Olmaz kardeşim sen merak etme hava sirkülasyonu iyi kasa alırsan.

AMD destekli oyunlarda bile İntel'in tekli çekirdek performansın önde olabiliyor. Ona ne diyeceksin o zaman ?
Benim kast ettiğim saf performans, oyun vs. değil. Zaten oyunu kast etseydim yukarıda belirtirdim.
Kim ne derse desin, tek çekirdek performansında İntel 9400F, Ryzen 2600X'den iyidir. Bunu ben değil yapılan testler söylüyor.
Şimdi beni İntel fanboyu ilan edebilirsiniz.

Bu site bana göre leş, çünkü önüne gelenin istediği gibi at koşturabiliyor. İsterse AMD'yi isterse İntel'e oy verip onu öne öne çıkarma üzerine kurulmuş yapının tek amacı insanların düşüncesini öğrenmek, bilimsel nitekli olaya bakmak değildir !

Şunuda aklınızdan çıkarmayın, bir oyun ister AMD ister İntel destekli olsun 1080p'de yapılan özdeş ekran kartı ile tek çekirdek performansının hagisinin iyi olduğunu rahatlıkla görürsünüz. Youtube üzerinden tonla video var. Bu iş ne AMD'ye ne İntel desteğine bakar, bu iş adam gibi mimariye bakar.
Ryzen serisi hala yoğurulma aşamasında. Son çıkan seri çok başarılı olabilir, yenilikler süper olabilir fakat daha 40 fırın ekmek yemesi gerekli.

AMD destekli oyun neredeyse yok. Ayrıca Intel hala 14nm kullanıyor ve bunun mimariyle alakası yok. Oyunların Intel veya AMD desteği ile FPS çok alakalı, nasıl alakasız acaba?? Oyunculuk 720p'den 1080p'ye kaydığı gibi 2K'ya kayıyor, kimse 2 FPS için Intel almayacak zaten oyunlar PS5 gibi konsollarda AMD kullanılacağı için AMD destekli çıkacak.

@WhiteFountain O siteye güvenmeyin. Gereksiz ve doğru bilgi içermiyor.
Maalesef 9400F'in tek çekirdek performansı 2600X'den iyi.

Bu sitede FX 6 serisi ile İ5 kıyaslaması vardı, FX serisi daha iyi olduğunu söylediği için aldın fakat durum tam tersiymiş.

Belki İ5 ile R5 arasında bu kadar fark olmaz fakat gerçkeler acıdır.
Neye dayanarak gereksiz bilgi veridiğini söylüyorsun? Bu kıyaslamaların hepsi siteyi kullanan yüzbinlerce kullanıcının sitede yaptığı benchmark testlerinin ortalamasıdır.
Varsa daha iyi bir site söyleyin biz de bakalım.
Siteyi bilmeden yorum yapıyorsun, oy verme falan yok, o nereden çıktı? Sen de benchmark testi yapabilirin ve karşılaştırmaya destek olabilirisin.

Bu arada 2. Sistemi tavsiye ederim.
Intel ve ryzen işlemcilerin gücü birebir aynı olsa bile Intel hem daha stabil hem de birçok oyun İntel işlemcilere göre daha iyi optimize ediliyor. Bu nedenle 9400F ile daha fazla FPS alırsınız.
Kasanın hava akışı iyi olursa tek fanlı ekran kartı kullanımı sorun olmaz. Birçok insan tek fanlı kart kullanıyor.

Son düzenleme:
Şu konuya bakmanızı öneririm. Bu sitede şartlar her insan için adil değil veya marka için. Sonuçta bunu göremiyoruz, videosu yok, daha önemlisi testler adil ortamda mı yapılıyor yoksa gereksiz şartlarda mı o bile belli değil.

Ya kardeşim gitmişsiniz bulmuşsunuz bir yerden konuşuyorsunuz.Baska arkadas da 2060 ile 1660ti arasında fark yok demiş.Orada oyun diye belirtmeme rağmen her şey oyun değil diyor.Bir de trip atıyor.Uyan kardeş uyan o iki ekran kartı arasında en az 15 fps fark oluyor.Bu da ciddi bir değer olabiliyor kimi zaman.He bide 2600 i5 9400f den daha iyidir demiş.Amd hayranlığı heralde ağır basmış.Oyun için Intel her zaman daha iyidir.2600x Intel i5 ten daha pahalı ve verdiği performans 15-30 fps arası daha düşük.Konu sahibi arkadaşım senin kararın senin tercihin.

Olmaz kardeşim sen merak etme hava sirkülasyonu iyi kasa alırsan.
Yani sıkıntı olmaz demek istedim yanlış anlaşılmasın

Görüşleriniz için tekrar teşekkür ederim
INTEL I5 9400F-GTX1660TI VENTUSXSOC-MSI H310M PRO-VD PLUS-CRUCIAL480GB SSD - Vatan Bilgisayar
bu sistemi sipariş verdim
Bu sistem için kafamda 3 model monitör var ve bir türlü karar veremedim

Viewsonic 1 MS değil bu arada freesync açınca 4 MS oluyor yanılmıyorsam ona göre değerlendiriniz, g-sync açılıyor bu modelde

Acer'de g-sync açılıyor mu acaba?

Görüşleriniz için tekrar teşekkür ederim
INTEL I5 9400F-GTX1660TI VENTUSXSOC-MSI H310M PRO-VD PLUS-CRUCIAL480GB SSD - Vatan Bilgisayar
bu sistemi sipariş verdim
Bu sistem için kafamda 3 model monitör var ve bir türlü karar veremedim

Viewsonic 1 MS değil bu arada freesync açınca 4 MS oluyor yanılmıyorsam ona göre değerlendiriniz, g-sync açılıyor bu modelde

Acer'de g-sync açılıyor mu acaba?
Hocam sistemden memnun musunuz bende 1660 olarak düşünüyorum.Özellikle işlemcide çok kararsızım işlemci hakkında yorumlarınızı merak ediyorum sıcaklık değerleri nasıldır stok fan ile mi kullanıyorsunuz

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı